Sari la conținut

“M-au furat la pompă” – o mizerie

pompa-benzina

Băi frate, mor cu ăștia care se dau “furați la pompă”, că ei au băgat mai mult carburant decât are capacitate rezervorul.

Eu am o capacitate de 45l, așa scrie în talon, și totuși de fiecare dată bag mai mult de atâta.

De ce?

Rezervorul mai are și o rezervă, la mine este de 7l. Nu scrie în talon, dar dacă deschizi manualul mașinii o să vezi că există. (cine naiba mai citește un manual în ziua de azi?)

Ei bine, eu bag și peste cei 52l. Am reușit chiar și 54l dacă m-am chinuit puțin. Trebuie doar răbdare și perseverență. Se știe că pe final combustibilul intră mai greu pentru că face spumă. Mă rog, se știe de către cei care au răbdare și chiar fac plinul până la refuz.

Este foarte ușor să dăm vina pe benzinării când de fapt noi nu știm să citim un manual al autovehiculului. Foarte simplu și mai ușor…

Dragilor, eu chiar nu cred în “furat la pompă”. Am făcut vreo 500.000 km și până acum eu nu am pățit așa ceva…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Gigi 9 Sep 2014 @ 07:33

    Și eu am avut dubii mari când am citit cum acel cetățean a fost furat la pompă! :)

    Raspunde
  2. criserb 9 Sep 2014 @ 08:52

    @Gigi – cum ar fi ca toți cei care bagă în rezervor peste capacitatea lui să se plângă că au fost furați la pompă?

    Raspunde
  3. 1qlee 9 Sep 2014 @ 21:08

    In talon nu iti arata capacitatea totala a rezervorului.
    Acum sa ne gandim un pic daca mergem dupa logica ta: Chiar toti fura? Pai eu bag mereu de la rosu la plin, peste capacitatea din talon. Si am cativa ani de cand fac doar plinuri prin diferite benzinarii. Chiar toti fura. Nu cred.

    Raspunde
  4. Leonardo Teleanu 10 Sep 2014 @ 18:15

    Interesant ca iti place sa mai cari o “persoana” in masina :) La cate Peco-uri sunt in tara asta si in strainatate, nu inteleg de faci plinul :) Din experienta, iti zic ca e suficient sa pui benzina de maxim 50euro. Nu m-am lovit pana acum de drumuri care nu aiba o benzinarie in limita combustibilului pe care l-am pus :) Oricum ajungi sa faci popasuri in astfel de locuri, asa ca poti alimenta cate putin si in felul acesta mai usurezi masina.

    Raspunde
  5. criserb 10 Sep 2014 @ 18:26

    @Leonardo Teleanu – zici tu ceva, dar parcă tot îmi este lene să opresc prea des la peco. Fac plinul și merg până se golește, apoi o iau de la capăt. Nu prea îmi place să mă opresc pe drum, plec la Timișoara, prefer ca acolo să fie prima oprire, dacă mă opresc prin peco-uri am impresia că pierd timpul.

    Raspunde
  6. Nautilus 12 Sep 2014 @ 09:42

    1. “Rezerva” e un spaţiu lăsat pentru vaporii de benzină. Din acest motiv e o idee bună să nu umpli rezervorul până nu mai intră nicio picătură.

    2. Rezervorul se poate umple împreună cu “trompa” care duce la el (cam 80 cm lungime şi mai poate primi vreo 6 litri). La multe maşini există o mică supapă (un buton aflat la buşonul rezervorului) prin care se poate elimina aerul şi astfel mai permite intrarea carburantului până se umple şi “trompa”.

    Raspunde
  7. alin 15 Sep 2014 @ 00:43

    Si pe mine m-au furat la pompa. De ce ? Pentru ca benzina e aproape 7 lei, si nu am facut NICIODATA plinul, desi azi se fac 5 ani de cand sofez :))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)