Sari la conținut

Mancare pentru acasa, la oala

ciorba-de-peste-3De curiozitate, am gasit 2 site-uri care livreaza mancare la oala. Inca nu le-am testat, dar ma bate gandul. Este vorba despre oalacubunatati.ro si mananciacasa.ro.

Voi ati apelat la serviciile lor?

Eu ma uit pe site-uri si imi cam curg balele. Stiu ca as putea sa le gatesc si eu, dar curiozitatea ma indeamna sa comand.

Sunt ok? A comandat macar un vizitator de-al meu de acolo?

Apoi preturile, sunt mari? Pare mult cca 55 lei pentru o oala de 1,8 kg de mancare? Nu-mi dau seama. Ma gandesc ca in general portiile de mancare sunt de 200-300g, deci banuiesc ca 1,8 kg ajung pentru 6-8 persoane, ceea ce rezulta un cost de 7 – 9 lei de persoana. Este ceva asemanator cu “impinge tava”…

Sunt curios daca ati comandat si daca v-a placut. Merci ;)

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. maddy 13 Feb 2013 @ 09:08

    concret:
    Supa de pui cu galuste (2.4 kg.)
    Oala 6-8 portii. Supa de pui cu galuste (6-8 portii). Ingrediente: pui, telina, ceapa, morcov, oua, gris, ulei, condimente, patrunjel. Gramaj: 2.4 kg

    carnea de pui folosita: aripi, spate, gat. o punga din asta cu tacamuri de pui refrigerate o iei de la kaufland cu ~5 lei si faci 2 portii de supa. legumele la gramada sunt 4-5 lei (2 cepe, 2 morcovi, jumatate de telina, au uitat sa puna si pastarnac..). un ou e 0.60 bani si grisul folosit (maxim. 150gr – e neglijabil). o legatura de patrunjel e 1 leu. total grosier: 10 lei. gazul ars: nu stiu :)

    supa de pui e cam cea mai ieftina si usoara mancare pe care o poate face cineva si pe site asta costa 46,90 lei.

    Raspunde
  2. Radu 13 Feb 2013 @ 10:03

    Eu am comandat si la unii si la ceilalti.
    Comand mai ales pentru weekend si din cauza asta am ales http://www.mananciacasa.ro – livreaza si sambata si duminica

    Din punct de vedere al mancarii sunt cam la fel. mancarea este buna – gatita ca acasa.

    Preturile sunt mai mici ca la restaurant si vine si acasa. Deci este ok.

    Evident, este mai scump decat daca gatesti tu acasa dar si la oala cu bunatati si la manancicasa.ro preturile sunt decente.

    Raspunde
  3. Daniel 13 Feb 2013 @ 10:03

    La oalacu bunatati este super mancarea…mai ales chiftelutele si crema de zahar ars! recomand! :-)

    Raspunde
  4. criserb 13 Feb 2013 @ 11:04

    @maddy – nu spun ca nu ai dreptate, normal ca este mai ieftin daca gatesti acasa, dar mai sunt si momente in care nu ai chef. In plus ma gandeam ca este o varianta pentru a comanda la munca, probabil ca este mai ok ca atunci cand isi conmanda fiecare separat.

    Ma gandesc la bani cand zic asta :)

    @Radu – la oala cu bunatati am vazut ca trebuie sa comanzi de pe o zi pe alta, la mananci acasa este la fel sau merge si cu cateva ore inainte?

    @Daniel – am sa tin minte :)

    Raspunde
  5. Radu 13 Feb 2013 @ 12:12

    @criserb – de cate ori am dat comanda la mananciacasa.ro m-au sunat si m-au intrebat cand sa fie livrarea. Se poate si in aceeasi zi dar nu imediat ca la firmele de catering. Dureaza cateva ore.

    Raspunde
  6. corina 13 Feb 2013 @ 12:37

    Eu nu gatesc, pt. ca ar presupune foarte mult timp, pe care nu il am, poate mai putin partea cu prepararea in sine, cat partea cu aprovizionarea, dar nici nu stau acasa in cursul zilei, ca sa astept comenzi; de regula, mananc in oras.
    O singura data am comandat o oala intreaga de ciorba, dar nu mai stiu de unde, si a fost destul de ok.
    In orice caz, fiecare trebuie sa-si faca niste calcule nu numai la buzunar, ci si la timpul investit si sa decida ce este mai important pt. el.
    A prepara singur mancarea presupune investitie de timp si ceva economie financiara, ceea ce nu e cazul meu, pt. ca eu daca prepar ceva, consum mult, pt. ca mi se pare foarte gustos, in timp ce preparatele din localuri nu prea sunt pe gustul meu si de aceea mananc doar cate o portie; si uite asa imi mentin eu silueta cea invidiata :). A-ti comanda mancare presupune economie de timp, dar ai putea iesi ceva mai scump (eu cu siguranta ies mai ieftin :)).

    Raspunde
  7. criserb 13 Feb 2013 @ 12:55

    @Radu – merci

    @Corina – pana la urma asa este, daca in timpul in care ar trebui sa gatesc fac alte chestii mai utile, e mai ok sa comanzi. Noi mai gatim din cand in cand, dar cum nu prea ajungem la ore rezonabile acasa, nu prea mancam acasa, asa ca mai gatim din cand in cand in weekend, atunci cand avem pofte de ceva special, sau cand ma ambitionez eu sa fac cine stie ce preparat mai dubios.

    Pentru weekendul asta mi-am programat sa fac niste sushi, acum sa vedem daca-mi si iese, sau daca imi trece pana in weekend :)

    Raspunde
  8. corina 13 Feb 2013 @ 13:01

    @criserb – tine-ne la curent cu preparatele dubioase :)…

    Raspunde
  9. criserb 13 Feb 2013 @ 14:01

    @Corina – va tin, daca reusesc sa le fac. Daca nu, nu prea am cu ce ma lauda. Sushi nu pare chiar complicat de facut, dar o sa vad asta atunci cand ma apuc, in teorie totul este usor :)

    Raspunde
  10. corina 13 Feb 2013 @ 14:17

    @maddy – ai calculat costul carnii doar pt. doua portii; sau restul “mancatorilor” sunt vegetarieni :-P ?!

    Raspunde
  11. maddy 14 Feb 2013 @ 08:36

    corina: nu m`am exprimat bine. dintr`o punga de tacamuri de pui faci 2 “oale” cu supa, nu 2 “portii”. intr`o oala sunt 6-7 portii in functie de cat iti pui. eu mananc supa/ciorba din bol si pun dublu fatza de o farfurie adanca.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)