Sari la conținut

Mesaj către taximetriști: Vreau un șofer care să circule legal

Ieri prietenul George și-a luat permisul de conducere (apropo, felicitări Georgică) și nu aveam cum să mă duc să sărbătoresc un astfel de eveniment cu mașina la purtător. Am preferat să o las în parcare și să chem un taxi.

Pentru că în ultimul timp am dat de tot felul de “ași ai volanului” a început să-mi cam fie teamă să mă urc în taxi. Nu atât pentru mine, ci pentru Dana, care însărcinată fiind nu are nevoie de tot felul de inconștienți la volan.

Când să chem taxi-ul mi-a venit ideea să specific în comentarii că aș vrea un șofer care să circule legal.

Mi-a răspuns un taximetrist la mesaj și în trei minute a fost la mine.

Ne-am urcat în mașină și mai în glumă mai în serios mi-a zis că nu a mai primit în viața lui un asemenea mesaj și m-a întrebat de ce l-am dat. Chiar am întâlnit taximetriști care să nu circule legal?

M-a pufnit râsul.

– Da domnu’, rar am întâlnit un taximetrist care să respecte legile.

Mă rog, apoi din vorbă în vorbă taximetristul mi-a spus că majoritatea clienților apreciază că ei merg pe lina de tramvai, că trec pe roșu, că taie calea altor participanți la trafic, etc. pentru că astfel ajung mai repede la destinație.

I-am explicat că eu nu apreciez asta, eu apreciez să ajung întreg. Că ajung mai repede sau mai târziu cu 10 minute, chiar nu contează, siguranța este mai importantă.

comanda-taxi

Deci dragii mei, dacă taximetristul avea dreptate de vină pentru nesimțirea taximetriștilor sunteți voi. Voi ăia care vreți să ajungeți într-un timp record la destinație, voi ăia care nu dați doi bani pe siguranță voastră. Voi ăia care vreți să nu întârziați cu toate că plecați de acasă pe ultima sută de metri.

Noi toți am putea să-i educăm pe acești taximetriști, noi. În momentul în care nu ne plac cum conduc putem să le spunem, să le cerem să tragă pe dreapta și să luăm o altă mașină.

Nu contează dacă întârziem undeva, important este să ajungem cu bine. Dacă vrem să nu întârziem plecăm mai repede de acasă, nu lăsăm totul pe ultima sută de metri.

Dacă toți am face așa, dacă toți i-am pune la punct, nu și-ar mai permite să meargă așa cum îi taie capul.

Ei merg așa pentru că noi i-am învățat, e vina noastră.

Sunt curios câți dintre voi v-ați dat jos atunci când pur și simplu v-a fost frică în mașină, câți v-ați dat jos și câți ați mers până la capăt cu inima cât un purece și speranța că o să ajungeți cu bine?

Sunt convins că prea puțini.

Așa am fost și eu, nu m-am dat jos și am mers până la capăt apoi mă plângeam de ce taximetrist idiot am dat. Ei bine gata. De acum siguranța mea este mai importantă. Decât să plângă mama mai bine să plângă mă-să.

Iar dacă vă este rușine să-i ziceți, atunci când îl chemați aveți opțiunea în aplicație, indiferent ce aplicație folosiți, să solicitați un șofer care să respecte regulile de circulație, care să nu vă bruscheze, care să nu vă pună viața în pericol.

Eu am făcut-o și totul a fost ok, chiar nu am avut ce să îi reproșez omului. Încercați și voi, o să vedeți diferența.

Ah și încă o chestie, când trebuie să dați un feedback păi să-l dați așa cum trebuie. Nu știu de unde atâtea feedback-uri de 5 stele când oamenii ăia chiar nu merită. Pentru ce, pentru că au vorbit frumos cu voi? Cum au condus, cum v-ați simțit, chiar nu contează?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. klador 8 Dec 2014 @ 12:44

    Ar trebui o lege pentru astia in sensul ca ar merita penalizati sa-i usture rau,pe langa faptul ca uneori iti risti viata circuland cu ei,pe oriunde poti sa fii luat pe capota de un taxi chiar si pe trecere cand ai verde…am patit de multe ori.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)