Sari la conținut

Mi-am facut cont pe Enel.ro

logo-enelDe cateva saptamani tot intru pe siteul Enel sa vad si eu de ce acte am nevoie pentru transferul abonamentului de pe o persoana pe alta. Intru saptamanal pentru ca nu apuc sa merg sa fac schimbarea si pana data viitoare cand imi aduc aminte, uit :)

De cateva zile am observat ca poti sa-ti faci cont. In cele din urma am reusit sa gasesc in posta o factura, de unde am luat 2 date obligatorii pentru realizarea contului. Codul Eneltel si codul client.

Aseara mi-am facut cont si am fost anuntat ca de azi o sa pot vedea istoricul facturilor si tot felul de alte date ce au legatura cu curentul. Consumuri, plati, etc.

Cum am intrat de dimineata pe net am vrut sa vad daca e chiar asa. Ma asteptam, sincer, sa dureze o vreme pana sa functioneze dar cu surprindere am sesizat ca era chiar asa cum au zis ei. Totul era functional.

evidenta-plati-enel

Chestia asta imi simplifica putin viata :)

Acum nu mai trebuie sa fiu acasa pentru citirea contoarului, nu mai trebuie nici sa platesc 2 luni o suma mica iar apoi mai mult din cauza regularizarii. Acum o sa pot sa-mi introduc pe site indexul contorului, in fiecare luna si o sa platesc atata cat am consumat.

In timp chestia asta ma va ajuta sa-mi dau seama care este consumul mediu de curent in fiecare luna ca sa-mi pot face un abonament pe masura consumului pe care-l am.

Tot prin site aveti posibilitatea sa vedeti:

  • evidenta facturilor
  • istoric index
  • evidenta platilor

In fond nu e mare smecherie, dar te ajuta sa mai scapi de batai de cap.

P.S. N-am luat bani sa scriu postul asta, doar am zis sa va povestesc si voua despre o chestie care mie mi se pare utila.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
36 comentarii
  1. Bubul 9 Mar 2011 @ 12:02

    Acum 2 zile am aflat si eu de la un coleg. :D
    E bine ca ai postat si tu, ca sa stie lumea.

    Raspunde
  2. criserb 9 Mar 2011 @ 12:15

    Nush daca e noua sau vechi serviciul asta dar mie mi se pare util ;)

    Raspunde
  3. Amzis 9 Mar 2011 @ 12:50

    nici eu nu stiam de el. e foarte practic

    Raspunde
  4. Crox 9 Mar 2011 @ 13:13

    Exista ceva asemanator si pe romtelecom, doar ca serviciile sunt agregate defectuos. orange se zbate cu al lor sistem, care pana la urma nu e atat de rau, doar ca nu reflecta intotdeauna realitatea (management optiuni/optiuni inexistente online/smallprints)

    Raspunde
  5. Andrea S. 9 Mar 2011 @ 14:55

    Cristi…stiu ca sint pe linga subiect cu ceea ce am sa-ti scriu. Asadar este poate important de stiut pentru cei care au in plan sa viziteze Germania in curand . La pompele de benzina a aparut de circa 1-2 saptamini un nou produs benzina E 10. Ea inlocuieste benzina E 5. Pe scurt noua benzina contine 10% in loc de 5% parte bio -ethanol.Problema incepe prin faptul ca nu toate masinile o suporta ;) te poti foarte usor trezi ca ai bagat benzina- modelul tau de masina nu o suporta si poate avea un efect similar faptului ca ai bagat diesel intr-un motor de benzina-sau invers. Problema este larg dezbatuta zilele acestea la noi…E 10 da sau ba. Conducatorii auto refuza noul produs…si il refuza atit de vehement incit ieri s-au intrunit mai marii competenti sa vada ce se poate face. Producatorii au crezut ca daca vor vinde E10 cu 1,52 sa zicem si fac benzina super si super plus 1,62 vor determina masele sa opteze pentru E10. Ei uite ca nu a fost asa. O dezinformare totala, acumulata cu stiri din partea specialistilor cum ca ai avea un consum de carburant intre 10-20 % mai mare, va trebui sa iti faci mai des inspectiile tehnice- anumite garnituri nu vor rezista- adunate la constiinta ca tu arzi in motor piinea unui sarac din alt colt de lume…au facut haosul complet. Acum cinstit si adevarat mie personal mi se pare si o crestere ascunsa de venituri la producator- traisca lobyul politic si masele care ii voteaza.
    Asadar exista 2 posibilitati daca va loviti de problema asta…bagati super-super plus mai scump…sau va informati de la producator daca masina merge si cu E10. Drum bun tuturor

    Raspunde
  6. Daniela 9 Mar 2011 @ 16:45

    merci de informatie, Cristi! mi-am facut si eu adineauri cont, imi prinde tare bine pentru ca nu prea sunt pe acasa cand vine sa citeasca indexul si apoi ma trezesc cu facturi mult peste consumul real..

    Raspunde
  7. Jonny 9 Mar 2011 @ 17:42

    Serviciul este de cel putin 1 an din cate stiu eu :)
    Am avut ceva alergaturi cu ei si la un moment dat un nene (Sef relatii cu publicul) mi-a zis “Pai ce nu stiati ca puteti sa verificati si online?”

    Raspunde
  8. criserb 9 Mar 2011 @ 17:54

    @Amzis – Asa am zis si eu, acum sa-l vedem in timp.

    @Crox – Asta de la Enel pare simplu si ok. Fara brizbrizuri doar cu informatii utile.

    @Andreea S. Interesanta chestie, e bine de stiut pe cand bag o tura prin Europa. Am sa ma interesez si eu mai in detaliu si am sa scriu un post pentru cei interesati. Multumesc

    @Daniela – cui nu-i prinde bine? :) cu placere

    @Jonny – man, eu am zis, ca e vechi, ca e nou, nu stiu dar acum mi-a sarit in ochi.

    Raspunde
  9. Daniela 9 Mar 2011 @ 19:23

    nu are legatura cu subiectul, dar: ti-ai facut polita de asigurare obligatorie?? aseara am aflat ca nu e adevarat ca se poate face pana la 15 iul 2011, ci termenul a ramas neschimbat, adica 15 ian 2011.Asa ca fuguta sa va faceti asigurarea!

    Raspunde
  10. valentin 10 Mar 2011 @ 13:43

    eu folosesc myenel de aproximativ un an imi trec singur indexul pe site si ma ajuta sa vad cand se emite factura pentru ca nu prea mai primesc la cutie factura.

    Raspunde
  11. Andrea S. 10 Mar 2011 @ 14:21

    Cristi…intrebare …cum iti platesti ce ai de plata? Mie imi platesc prietenii mergind mereu la ghiseu. Mi-ar fi mai usor daca as putea plati spre exemplu prin banca de aici…ai vreo idee?Nu as mai pune mereu lumea pe drumuri ;)

    Raspunde
  12. criserb 10 Mar 2011 @ 14:42

    @Daniela – Habar nu am de asigurarea obligatorie, se ocupa banca. Ei o fac, nu eu. Si, noi acum am luat creditul, nu de mult, deci am facut asigurarile la inceput. Nu stiu cum o sa fie la anul, dar aflau eu pana atunci.

    @valentin – Chiar asa, ca nici eu nu ma prea uit prea des prin posta :)

    @Andrea S. – Pai poti sa platesti prin ordin de plata. Eu asa platesc. Nici eu nu prea merg la ghiseu. In general platesc prin online banking. Bagi acolo toate datele necesare si e suficient. In functie de banca la care ai online bankingul ai sau nu Enel-ul ca si “beneficiar”. Il alegi din lista si iti bagi tu codul enel si parca codul eneltel. Daca banca ta nu ti-l ofera ca “beneficiar” (poate nu are incheiat contract cu el) atunci faci o plata normala. Bagi contul Enelului si spui acolo in detaliile plati codul client, factura pentru care platesti, etc.

    Totodata e bine sa-ti faci cont pe Enel.ro, acolo o sa vezi facturile care iti sunt emise si datele necesare unei plati prin ordin de plata.

    Cu siguranta poti sa platesti de acolo de unde esti si sa nu-ti mai pui prietenii pe drumuri :P

    Raspunde
  13. Dan Cioca 11 Mar 2011 @ 10:01

    Buna dimineata,

    Intr-adevar e foarte util acest cont. Pe blogul meu la adresa http://dancioca.wordpress.com/2010/10/01/noi-facilitati-pe-site-ul-enel-ro/ am scris si eu un comentariu despre My Enel. L-am actualizat chiar acum dimineata cind am primit un email de la Enel in care mi se reamintea ca in urmatoarele 10 zile pot trimite citirea contorului. Sper ca in curind sa se anunte pe email si SMS emiterea facturii si sa se poata plati on line cu cardul direct pe site.
    Referitor la plata eu platesc factura din contul ING BANK. Pina nu aveau acolo cont plateam prin direct debit de la Bancpost. nu am platit niciodata la caseria lor.

    Tot pe blogul meu la adresa http://dancioca.wordpress.com/category/informatii-utile/ sunt informatii si comentarii despre conturi on line de la Enel, Eon si Romtelecom si despre compararea online a biletelor CFR. Conturile on line le folosesc si eu si sunt OK. Bilete online nu am avut inca ocazia sa cumpar.

    Cu stima,
    Dan Cioca

    Raspunde
  14. ramona 3 Sep 2011 @ 13:54

    am creat si eu contul online, am urmat toti pasii din pagina cu instructiuni si am o problema, nu imi apare in stanga pagini inregistrare index online, la mine ultimul rand este compara consumul de energie. Am anulat primul cont si am facut altul in speranta ca va iesi cum trebuie, dar tot asa este. Ma puteti ajuta cu sfaturi? multumesc

    Raspunde
  15. ramona 5 Sep 2011 @ 19:16

    Dl. Dan vreau sa va spun ca am primit astazi raspuns de la enel, dar fara nici o rezolvare. M-au anuntat ca in momentul in care creez contul primesc pe mail parola cu care trebuie sa ma logez in urmatoarele 48 de ore, altfel se anuleaza contul. Asta am facut si eu, dar degeaba, eu am nevoie de cont pt transmiterea indexului si tocmai de rubrica asta nu beneficiez %-( , sa mai sterg o data contul, mai incerc o data sa-l activez, poate a treia oara este cu noroc

    Raspunde
  16. Util 6 Sep 2011 @ 12:15

    Pentru Andrea S,
    Eu folosesc de un an de zile MyEnel.
    Este foarte bun.
    Pentru plata,ca sa nu mai ajung la casele Enel,am luat un card de credit la RBS si folosind
    serviciul Banking telefonic platesc lunar de pe acest card.
    Dar nu numai la Enel ci si altele gazele,apa,telefoanele etc.
    Daca restitui banii in 45 de zile nu platesc dobanda.
    Comisionul la o suma vreo 400 de lei este de 1,5 lei.

    Raspunde
  17. Zainea Dumitra 5 Jun 2012 @ 18:25

    Patru ani m-am luptat ,am cheltuit,m-am stresat sa aduc un transformator in zona RO-RO STEAUA DE MARE AGIGEA,am ramas cu facturi in original pe numele ENEL,plata eu si drept recompensa mi-au dat drept de prim utilizator,in aviz scrie pt 5 ani in realitate am primit compensatie doar de la 2 contribuabili (prin Enel) si au facut utilizatorul nr 2 ,legat de mine dar fara sa-mi plateasca nimic si eu am ramas cu cheltuiala si altul cu compensatia. Cei care se leaga de el sunt trimisi de Enel sa aduca accept notarial dar cei legati de mine nu a trebuit accept notarial.VA ROG, INVATATI-MA CE SA MAI FAC,SUNT INSELATA DE ENEL, AM FACUT 9 SESIZARI SI NU AM PRIMIT LA NICI UNA RASPUNS. MULTUMESC ANTICIPAT.

    Raspunde
  18. ioan grosu 20 Oct 2012 @ 18:43

    Unde naiba e codul eneltel ca eu sunt batut in cap si nu-l gasesc pe factura in coltul -dreapta sus. Factura mea de persoana fizica, nu are asa ceva.
    Cum trebuie sa arate ? Cate cifre ?

    Raspunde
  19. Dan Cioca 21 Oct 2012 @ 15:34

    Buna ziua,
    Codul Eneltel are 9 cifre si se gaseste in 2 locuri pe factura:
    – in dreapta sus, apare bolduit; sub el este Info Enel: 0800070809, Interval de transmitere index si Citiri de regularizare
    – pe mijloc in dreapta; sub el este ID Factura; codul Eneltel si ID factura sunt informatiile necesare pt plata prin OP

    Raspunde
  20. magda 24 Oct 2012 @ 07:40

    Poate sa-mi spune cineva, cum se anunta citirea contorului la electrica?
    Am fost la sediul lor de 2X sa schimb contractul (la adresa respectiva nu sta nimeni si deja am platit in plus o gramada de bani), nu a vrut sa primeasca cererea , spunand ca inca nu a dat drumul la facturare (nu prea am inteles ce legatura are ana cu alta), m-am dus a doua oare la data la care mi-au zis ei, si am primit acelas raspuns … “sa incercati saptamana viitoare”. Am incercat si prin telefoanele care au pe factura si pe pagina lor, dupa multe incercari (… apasare de taste la care te tot trimite) mi-a raspuns o doamna foarte iritata, ba mai mult aroganta, ca nu se transmite citirea la electrica prin telefon, cand am intrebat ce trebuie sa fac daca nu mai sta nimen la adresa respectiva, nu este nimic de facut se citeste numai de catre agentul lor care vine la domiciliul. Am incercat sa aflu macar la ce data vine agentul lor sau cum sa iau legatura cu persoana care vine sa citeasca… a zis ca nu stie.
    Eu cred ca este o escrocherie din partea lor casa poate sa ne fura….. te ametesc pana te saturi….si platest ca prostul.

    Raspunde
  21. magda 24 Oct 2012 @ 07:43

    Am uitat sa va spun ca am facut si eu cont dar nu existe nici un loc unde se poate scrie citirea

    Raspunde
  22. magda 24 Oct 2012 @ 08:26

    La facturile emise in Brasov nu exista cod ENELTEL, asta inseamna ca enel.ro nu este valabil pt. zona Brasov? Pe factura mea emisa de electrica Brasov este un cod NLC si cod client, dar cu codurile astea nu se poate crea cont pe enel.ro.

    Raspunde
  23. Dan Cioca 24 Oct 2012 @ 13:43

    Dvs sunteti client Electrica – Sucursala Transilvania Sud Brasov, asa ca nu este valabil contul My Enel. Puteti sa va uitati la adresa http://www.efts.ro/index.php?task=oficiu_virtual, unde vad ca se poate crea un cont asemanator.
    Succes !

    Raspunde
  24. nistor 1 Nov 2012 @ 10:26

    Eu nu ma pot inregistra! imi spune ca numele de utilizator mai exista sau ca nu este parola buna. Ce se intampla?

    Raspunde
  25. nus 5 Dec 2012 @ 14:42

    foarte bun my enel dar eu am o problema.nu mai stiu parola si raspunsul intrebari pt amiactiva alta parola ce pot sa fac?

    Raspunde
  26. criserb 5 Dec 2012 @ 15:11

    @nus – suna la ei, o sa te ajute sa schimbi parola.

    Raspunde
  27. Beatrice 2 Jan 2013 @ 16:52

    Am cont de Enel, insa nu ma tin minte parola, imi cere COD CLIENT SI COD ENELTEL, cod Client stiu, dar de unde fac rost de eneltel, nu am pastrat model factura, la cine ma pot adresa? Multumesc anticipat!

    Raspunde
  28. elena galiuc 10 Jan 2013 @ 18:45

    vreau sa va intreb:mi s_a intamplat ca acum 2 luni sa dau indexul gresit,mai precis kw in plus nu am citit corect,iar cand a venit factura am achitat,iar in decembrie cand trebuia sa dau indexul din nou nu am reusit sa sun in termenul limita ,acum s_a facturat din oficiu aceeasi suma ca acum 2 luni asta inseamna alti kw in plus pentru ca nu s_a facut regularizare ce pot sa fac unde sa ma adresez

    Raspunde
  29. criserb 10 Jan 2013 @ 23:07

    @elena galiuc – eu zic ca luna urmatoare sa declari cu 1kw in plus fata de ai ce ai pe factura, si tot asa pana cand indexul lor o sa fie la fel cu al tau…

    Raspunde
  30. oprea florian 22 Jan 2013 @ 17:50

    vreau sa intreb daca stie cineva daca am o casa batraneasc si doresc sa deschid o partida de curent electric si sa-mi se monteze numai contorul fara sa fac instalatia electrica a casei se poate face? instalatia casei urmand sa o fac eu cand doresc

    Raspunde
  31. Marius 17 Mar 2013 @ 12:10

    Spuneti-mi si mie unde naiba e codul ala eneltel,ca mor prost cu factura in mana!Nu exista niciun cod pe factura,in coltul din dreapta sus(sunt din Ploiesti)!

    Raspunde
  32. magda nagy 18 Mar 2013 @ 22:37

    Pt. cei care apartine de ELectrica – Suc. Transilvania Brasov, sau stiu eu …. ce denumire si nu de ENEL, NU ESTE VALABIL CODUL ENEL, asa am patit si eu, am cautat si pe muchie, cititi comentariile de mai sus.

    Raspunde
  33. oancea florica 24 Apr 2013 @ 16:03

    am mail-ul blocat si vreau sa-mi fac alt cont myenel pe alt mail dar nu imi da voie,cum sterg vechiul cont???

    Raspunde
  34. bogdan 6 Jun 2013 @ 23:23

    Eu am uitat si numele de uilizator si parola. Ce pot sa fac?

    Raspunde
  35. andreeaseceleanu 6 Oct 2015 @ 18:58

    Buna seara! Daca mi.am dezactivat contul enel imi trimit factura? Ca tocmai din cauza asta am dezactivat contul ….. Daca nu cum procedez

    Raspunde
  36. Liviu 20 Nov 2015 @ 19:40

    @Dan Cioca – iar asta inseamna ca nu putem folosi aplicatia Enel? Este mult mai oractica decat un link (pe care eu il folosesc de peste 7 ani, dar de pe tel e mult mai rapid)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)