Sari la conținut

O constatare

Scriam chestia asta pe facebook, ieri cand cautam niste cadouri prin magazinul Unirea:

Numa’ grasane prin magazine, nu am loc de ele printre raioane. Fetelor, mai bagati si voi cate o salata din cand in cand ca e prea mare umbra pe care o faceti planetei. Dar… Sunteti niste sensibile

Simt ca tre’ sa o pun si aici, sa vada cine are ochi sa vada!

P.S. Ma refeream strict la gagicile pana in 20-25 de ani

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
33 comentarii
  1. amzis 9 Mar 2011 @ 03:50

    :))))

    Raspunde
  2. SIP 9 Mar 2011 @ 08:15

    Ti s-o facut de, comentarii !
    Ce ai cu bietele fete… cum tu nu te poti lasa de fumat asa nici ele nu se pot lasa … de mancat !

    Raspunde
  3. MooNy 9 Mar 2011 @ 08:24

    Cu chestia asta, sa fiu sincera, m-ai jignit. Problema multor fete nu este mancatul ci stilul statornic. Mie facultatea mi-a adaugat niste kilograme pe care as vrea sa le pierd insa, combinata cu metabolismul incet nu prea reusesc si momentan (cum stii) imi lipsesc mijloacele de a imi lua un abonament la sala. Nu zic ca unele nu mananca de sparg, insa generalizarea care ai facut-o e stupida. De ce nu te iei si de burtosi. Sau, cum a zis Domnul SIP, de ce nu vezi si fumatorii? De ce trebuie ca nefumatorii sa se inece cu tigara lor?

    De ce eu, stand intr-o statie de tramvai, trebuie sa fiu incadrata de 3 fabrici de fum?
    De ce vara trebuie sa suportam grasani mancaindu-si burta?
    De ce trebuie sa vedem barbati cu padure tropicala la subrat?

    Cum ziceam, nu te acuz, dar eu una ma simt putin jignita. Nu salata e solutia problemei in multe din cazuri.

    Raspunde
  4. criserb 9 Mar 2011 @ 10:12

    Nu am vrut sa jignesc pe nimeni, era doar o constatare. In plus nu accept scuzele ca nu am bani ca sa merg la sala. Le aud din diverse locuri, fara suparare. Alergatul e mai sanatos ca sala si nu costa nimic. Trebuie doar putina ambitie.

    Raspunde
  5. alin 9 Mar 2011 @ 10:15

    Stilul statornic nu are legatura cu ingrasatul. Mancatul nesanatos este de vina. Nici la 10 sali daca mergi nu o sa slabesti. Totul tine de alimentatie. Daca nu te poti abtine de la o tona de prajituri si de la o remorca de paine nu rezolvi nimic. Eu stiu caz concret care a slabit mancand si fara sa mearga la nicio sala. Si a slabit mult. Nici infometarea nu este o solutie. Trebuie doar sa mananci ce trebuie. Asta cere intr-adevar niste sacrificii cum spuneam adica fara paine, fara dulciuri, fara prajeli in ulei. in rest poti manca orice dar echilibrat. Si o sa vezi ce miracol se intampla cam intr-un an. Dar trebuie vointa. Daca grasanele doar se plang ca nu stiu ce si cum, cum ca ele nu sunt de vina, asta se cheama rea vointa.

    Raspunde
  6. MooNy 9 Mar 2011 @ 10:22

    Usor de zis cand nu se cunosc multe detalii. Era oarecum mai logic sa zici de TOTi grasanii, fie ei barbati sau femei. Impreuna baga la stomac, nu fac miscare si fac umbra prea mare pamantului.

    Cred ca era bine daca cei cu idei asemanatoare ar trebui sa vada cum e sa faci taebo luni de zile, regim (nu diete, ca alea sunt prostii) si sa vezi ca se duc 3-4 kilograme.
    Stii macar ce face o dieta dintr-o persoana descrisa de tine? Exact opusul. Din cauaz “privirilor” care li se arunca in magazine, cum ai zis si tu, recurg la diete care promit ca ajuta, la sport in limita timpului… dupa care fie se imbolnavesc (de la adjuvante), fie regimul este o aberatie si dupa ce slabesc 2-3 kilograme se depun 6 in timpul dietei.

    Da, e frumos sa iesi, ca americanu`, dimineata in parc sa alergi. Sa te alerge vreo 2 duzini de caini vagabonzi sau sa se ia o turma de tiganusi de tine. E frumos cand dimineata te trezesti la 6 ca sa poti termina treaba in casa sa poti fi la 9 la munca. Intr-adevar, nu costa nimic.
    La fel de frumos e iarna, exact cand sunt tentatiile mai mari (sarbatorile), atunci e momentul sa iesi la alergare, la vreo -10 grade, pe gheata.

    Repet, exclud din ecuatie pe cele care chiar NU FAC NIMIC. Sau fac ceva si in minutul 2 mananca o ciocolata.

    Raspunde
  7. criserb 9 Mar 2011 @ 10:41

    @MooNy – Eu am sa vorbesc din punctul meu de vedere, o sa-ti povestesc din experienta mea.

    Eram si eu la un moment dat mai gras, aveam in jur de 87 kg si m-am simiteam gras. Pur si simplu nu ma simteam bine in pielea mea. Imi era lene sa fac sport in fiecare zi si sila de sala. Nu mi-a placut niciodata ideea de a merge la sala.

    Am studiat putin, asa cum a zis Alin si din experienta iti zic ca (cel putin in cazul meu) am inceput sa mananc sanaots. Fara excese, fara mese dupa ora 18 fara paine. Am reusit sa ajung la 77 kg in cateva luni, nu mai stiu cate, cred ca vreo 4.

    Cand am ajuns la greutatea dorita nu m-am oprit din mancatul sanatos. Si in ziua de azi mananc asa cum am zis mai sus, ultima masa pana in ora 18 si incerc sa nu bag prostii in mine si sa nu mananc pana nu mai pot.

    Normal, sunt momente in care mai fac si exceptii dar sunt destul de rare.

    Acum am undeva in jur de 78kg, +/- de la o zi la alta.

    Pentru mine nu a fost greu sa renunt la dulciuri, chiar nu ma fascineaza, in general mananc dulcuri numai cand imi e foame.

    Nu e usor, la inceput e destul de naspa dar dupa un timp devine o obisnuinta si te simti mult mai mai bine.

    Raspunde
  8. alin 9 Mar 2011 @ 10:47

    @MooNy – faci exact ce am zis mai devreme. Te plangi. Nu dietele sau regimurile te slabesc.Mai degraba te inbolnavesc.Doar alimentatia sanatoasa te ajuta. Asta e valabil pentru toti grasii de pe pamant. Nimeni nu te pune sa iesi afara la -10 grade, nimeni nu te pune sa alergi pe nu stiu unde. Trebuie doar putina vointa si atat in privinta mancarii.

    Raspunde
  9. Andrea S. 9 Mar 2011 @ 10:48

    Teoretic fiecare isi apara punctul de vedere. Practic problema poate fi influentata si de factori pe care nu ii poti controla atit de usor. Eu cunosc pe cineva care din cauza glandei tiroide nu va ajunge niciodata la o figura de top model.

    Raspunde
  10. Marius 9 Mar 2011 @ 10:51

    Cristi, te hotarasti o data? Km sau Kg? :) Sa ai o zi frumoasa!

    Raspunde
  11. criserb 9 Mar 2011 @ 10:55

    @Andrea S.- Ai dreptate, dar da-mi voie sa ma indoiesc ca toti grasii sunt bolnavi. Probabil exista un procent care au probleme, dar da-mi voie sa cred ca restul nu se pot opri din mancat.

    @Marius – :)) Merci man, am sa corectez. Nush cum fac dar tot timpul le confund.

    Raspunde
  12. alin 9 Mar 2011 @ 10:57

    @AndreaS – :d imi pare rau dar iar te contrazic. Nu are nicio legatura glanda tiroida cu mancatul sanatos. Nimeni nu cere ca toate femeile sa fie topmodele si barbatii sa fie Brad Pitt. Dar totusi sa nu ne plangem ca nu putem. Am caz in familie care sufera de aceasta glanda tiroida si a slabit la fel – mancand sanatos. Toate bolile aste inventate sunt doar un pretext ca sa mai manance un vagon de prajituri si apoi sa planga ca ea/el nu poate. Daca vrei totusi sa slabesti faci o vizita si la un nutritionist. Te ajuta foarte mult. Restul e cancan.:)

    Raspunde
  13. MooNy 9 Mar 2011 @ 11:27

    @Alin – nu m-a plans, am depasit situatia scrisa mai sus. Alimentatia sanatoasa e prioritara, dar degeaba slabesti din mancare daca nu faci sport “focusat” exact pe zonele problematice. AKA degeaba mananci putin daca stai pe scaun/in pat 90% din zi.

    Marea problema a celor care nu slabesc din mancare e ca fac asocieri gen orez/cartofi cu carne, mananca fructe DUPA masa nu inainte cum ar trebui, mananca dezordonat (pe stilul “mananc cand mi-e foame”… ceea ce e o greseala masiva… 5 mese pe zi, dese dar sanatoase si atat cat trebuie, nu pana la saturatie)… LOGIC, exista si speciile “vai, vreau sa slabesc si nu pot… de suparare voi manca 2 batoare Snickers… KING SIZE”.

    Inca o chestie, contrar ideilor, a manca/slabi sanatos nu e o chestie atat de ieftina :))

    Alin, te admir ca ai bagat ambele sexe in ecuatie in ultimul comentariu.

    Si apropos de nutritionisti… acum vreo 2 ani cautam unul. Si mi se recomandau N. Ma jur ca 99% din ei erau de la Herbalife, MegaSlim sau alte… “nutritonale sanatoase”. `r-ar ei ai naibii.

    Raspunde
  14. alin 9 Mar 2011 @ 11:53

    @MooNy – “a manca/slabi sanatos nu e o chestie atat de ieftina”.Ba este. Ce naiba ca doar nu cumperi mancare din alta galaxie. Tot de la Carrefour o cumperi si e aceeasi mancare pe care o mananci de ani de zile. Cu nutritionistii nu stiu ce sa zic. Nu ai cautat unde trebuie. Hai sa-ti dau un exemplu. Nutritionisul a recomandat un meniu foarte stufos care include intr-adevar si aberatii de genul Herbalife. Dar acasa am adaptat meniul la nevoile mele si la cum cred eu ca e mai bine. Am selectat mancarea care imi place(aia din Carrefour) si m-am apucat de treaba. Intr-un an rezultatul a fost super. Si a fost asa chiar daca am stat pe scaun 90% din timp si mi-am miscat lesul :D numai cu masina. Fara nici cea mai mica idee de a face sport. La nutritionist iti faci macar o idee de cum ar trebui sa fie viata ta. Nu e obligatoriu sa respecti intocmai si la fel ce scrie el acolo.

    Raspunde
  15. Alina 9 Mar 2011 @ 12:11

    @all
    Eu mananc sanatos. Pe bune. Am nascut si nu reusesc sa dau jos ultimele 6 kg. Este foarte greu, mai ales dupa un copil. Asadar nu mai dati cu pietre, fiecare organism e diferit si reactineaza diferit la cure.

    Raspunde
  16. criserb 9 Mar 2011 @ 12:14

    @Alina – in postul meu era vorba de fetele de 20-25 de ani. Dupa ce nasti e alta poveste pe care nu mi-am permis sa o abordez pentru ca nu stiu ce sa zic. Nu pot sa-mi dau cu parerea despre ceva ce nu cunosc. Dar dupa ce o sa ma documentez am sa o fac si pe asta.

    Raspunde
  17. alin 9 Mar 2011 @ 12:19

    @Alina – nu este vorba de cura sau dieta. Astea te omoara. Este vorba de un mod de viata. Asta trebuie inteles. Nu slabesc ca asa e standardul. Pur si simplu imi schimb modul de viata. Si cum am spus mai sus nimeni nu te vrea topmodela :). E de ajuns sa fii un om normal.

    Raspunde
  18. Alina 9 Mar 2011 @ 12:53

    @Alin
    Doar ca info: ma duc la fitness de 2-3 ori pe sapt, mananc peste de cel putin 2 ori pe saptamana, nu mananc dupa 7, incerc sa evit dulciurile(recunosc ca mai dau si pe langa), mananc fructe, legume.
    Locuiesc pe munte,aproape in fiecare weekend plecam pe undeva.
    Chestia asta cu viata sanatoasa a ajuns scuza tuturor de a se feri de o cura mai drastica.
    Nu poti slabi daca nu tai din calorii. Daca tu numesti asta sanatos, f bine. E clar ca legumele au calorii mai putin decat o friptura.

    Raspunde
  19. RaRo 9 Mar 2011 @ 12:58

    Nu-s eu în măsură să vorbesc despre slăbit pentru că nu am ținut niciodată diete. Nici sport nu am făcut de niște ani. Dar… E ciudat, într-adevăr, să văd pe stradă fătuci de 2 ori mai late în spate și cur decât mine. În condițiile în care eu am ceva ani peste 30 și un copil la activ.
    Problema la cele tinere e, cum s-a zis deja, alimentația haotică, tonele de burgeri și Cola îngurgitate, semipreparatele… Poate și genetica pe ici, pe colo.

    Raspunde
  20. Andrea S. 9 Mar 2011 @ 13:42

    @ Alin- eu nu ma supar sa fiu contrazisa daca ai argumente…nu sint omul care nu greseste niciodata.Afirmatia mea era legata de factorul glanda tiroida si nu am negat nici o secunda necesitatea de a trai sanatos. Sint de acord ca este de recomandat o viata sanatoasa .Daca esti totusi sincer cu tine vei recunoaste ca este tot mai greu sa razbesti in rafturile magazinelor prin multitudinea de produse care contin lucruri “nesanatoase”. Chestia cu glanda a fost un subiect amplu dezbatut si la noi in birou si retin ca la vremea respectiva am citit si m-am minunat cite lucruri poate da peste cap aceasta micuta glanda. Ea te poate face slab sau gras ;) incredibil dar adevarat.Nu incerc sa iau apararea nimanui…cred insa ca problema data trebuie cunoscuta in toate detaliile pentru o solutionare corecta. Nu poti pune chiar toti subiectii intr-o oala ;)

    Raspunde
  21. maddy 9 Mar 2011 @ 15:01

    alin, legat de comentariul pentru MooNy – “a manca/slabi sanatos nu e o chestie atat de ieftina”.
    chiar nu e ieftin. din cauza unor probleme care nu tin de greutate trebuie sa mananc mancare de regim cica. piept de cui, carne de curcan, somon, salau sau cod, multe legume, salata, etc – toate astea sunt mult mai scumpe decat daca as lua carne de porc sa fac un gratar si niste cartofi prajiti. sau o saorma de 10 lei care ma satura o zi intreaga, sau pur si simplu paine cu pateu, sau mancare de fast food.
    culmea ca verdeturile sunt mai scumpe decat carnea.

    Raspunde
  22. mircea 9 Mar 2011 @ 16:00

    hai sa va “nervez’ si eu un pic :)
    eu cred ca tine de mentalul fiecaruia (exceptie facand cazurile medicale) de cat de multumiti suntem cu ce suntem// cu cat IQ e mai mic, cu atata suntem mai usor de multumit// apoi intervine blazarea, sa nu ii spun nesimtire “asta sunt, cui nu ii place sa ma pupe in c**”
    si aici nu fac referire numai la kg in plus, ci la tot// that’s human nature

    Raspunde
  23. Cristina 9 Mar 2011 @ 18:24

    Sunt una din persoanele care critica mult ce vad in jurul lor. Dar, degeaba incercati sa gasiti scuze sau motive de acuz asupra persoanelor supraponderale, dar adevarul e ca nu e treaba nimanui sa acuze sau sa scuze alte persoane in afara de ei insisi. Asa cum exista in lume betivi, paranoici, maicute, staruri rock, fumatori, asa exista si grasi care fie se ingrasa de buna voie (si isi plang de mila) sau grasi bolnavi care nu pot impiedica lucrul asta. Sau anorexici care se infometeaza sau vomita pentru ca aud comentarii de genul celor de mai sus.

    Faza e ca si ingrasatul (sau slabitul) este o forma de depresie. Mancarea este cel mai puternic drog pentru cei slabi de inger care au parerea de sina muuult decazuta.

    Da, poate e mai placut ochiului masculin sa vada domnisoare bine intretinute (nu neaparat top-modele) decat grase care “fac umbra”, dar la fel de mult ii place si ochiului meu sa vada numai Jon Bon Jovi cu danturi perfecte si corpuri ca ale lui cel putin … Orlando Bloom, in loc de burti de bere paroase si guri cu dinti stricati care fluiera dupa mine pe strada.

    Lumea nu e perfecta… fiecare avem un defect care il deranjeaza pe cel de langa noi, asa ca hai sa nu mai acuzam/scuzam. Fiecare sa-si vada de treaba lui. Si poate unii nu sunt de acord cu mine, dar cum culoarea pielii este un motiv de rasism, in cativa ani, si greutatea o sa se afle pe acelasi pozitie.
    Rasismul a aparut atunci cand cineva a criticat si acuzat o persoana diferita prin alegere sau natura……

    Raspunde
  24. Cristina 9 Mar 2011 @ 18:25

    Am vazut dupa ce am dat enter cateva greseli, asa ca va rog scuzati-le! :D

    Raspunde
  25. katy 9 Mar 2011 @ 18:53

    Pe mine ma deranjeaza prostia la oameni, nu grasimea…Oare sunt anormala?

    Raspunde
  26. criserb 9 Mar 2011 @ 19:00

    @katy – nu, esti perfect normala ;)

    Raspunde
  27. epep 12 Mar 2011 @ 20:10

    Trebuie doar sa vrei si reusesti sa dai jos din kg cu sau fara sport, experienta proprie.

    Raspunde
  28. alin 12 Mar 2011 @ 21:50

    @maddy – Inafara de pieptul de pui, nu m-am atins de nimic din ce ai scris tu acolo. Nu intelegi ca nu e regim? E un mod de viata. Eu mananc numai carne de porc asta ca sa sti ca se slabeste si cu carnea de porc. Peste nu mananc niciodata iar verdeturi doar din cand in cand. Mananc de ani de zile aceeasi mancare. Doar ca nu erau mesele ordonate. Si sa stii ca mananc si de la KFC si de la Mc. din cand in cand. Deci e ieftin daca vrei. Pentru ca nu cumperi alta mancare decat cea pe care ai cumparat-o din todeauna.

    Raspunde
  29. Emi 18 Mar 2011 @ 13:54

    Mda…pe mine mai mult ma deranjeaza rautatea, invidia, ura . Pacat ca nu putem vedea unii dintre noi … mai mult in sufletul omului de langa noi decat exteriorul lui. Pacat ca snobismul ne impiedica sa vedem toate acestea.

    Raspunde
  30. criserb 18 Mar 2011 @ 16:02

    Cand nu am loc sa trec strada nu ma deranjeaza ca esti prost/proasta, ma deranjeaza ca esti gras/grasa ;)

    Raspunde
  31. mircea 18 Mar 2011 @ 17:36

    hai mai cristi ca mai bine ocolesti un/o gras/a decat sa dai de prosti/e pe care nici macar nu ai cum sa-i sari; mai ales cand sunt la volanul unei masini :D

    Raspunde
  32. Emi 19 Mar 2011 @ 12:05

    E ultima data cand intru pe acest blog. Ramaneti cu criminalii, talharii, pedofilii, etc. Prefer sa am doar prieteni grasi decat prieteni snobi !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)