Sari la conținut

Mi-am scos mana din ghips

Dupa 25 de zile de la incident am reusit, in sfarsit sa dau jos ghipsul. Au fost 25 de zile grele, zile in care a trebuit sa ma descurc doar cu mana stanga :( Ce-am invatat? Am invatat, inca o data daca mai era nevoie, ca sanatatea e mai importanta ca orice, fara sanatate putem avea orice, dar nu avem nimic.

Am avut parte daca pot sa zic asa de o noua rupere a osului dupa 7 zile de ghips, nu se lipise foarte bine datorita faptului ca am fortat mana, ca am incercat sa lucrez in continuare. Nu mi-am dat seama ca sanatatea e mai importanta, n-am vrut sa-mi las colegii la greu in aceasta perioada aglomerata a sarbatorilor… L-am intors pe Octavian din concediu si vreau sa-i multumesc din suflet pentru asta :) am sa ma revansez man :P Totodata vreau sa multumesc tuturor celor care m-au inteles de la birou si s-au chinuit sa-mi tina locul.

Ohhhh e minunat sa poti tasta cu 2 maini, sa poti tine mouseul in mana chiar daca inca nu imi este foarte usor. Din discutiile cu doctorii am inteles ca mana o sa-si revina la normal in 3 saptamani de acum inainte si trebuie sa am mare grija sa nu ma lovesc si sa o misc atat cat pot. Nu trebuie sa imi fortez incheieturile, tre’ sa le las sa-si revina de la sine, incet, incet. E firesc pana la urma sa nu pot misca mana foarte bine avand in vedere ca nu am miscat-o deloc aproape 4 saptamani…

Si am invatat multe. Am invatat ca e buna si mana stanga chiar poti sa o folosesti daca trebuie si nu ai incotro… am invatat sa fac cu ea multe lucruri pe care nu mi le imaginam. De exemplu mouseul, n-am crezut ca o sa-l tin vreodata cu mana stanga iar dupa aceste 25 de zile as putea zice ca ma si pricep. Am invatat sa mananc cu stanga, sa ma imbrac, sa ma spal, sa conduc (doar cu stanga), sa vorbesc la telefon, sa ma scobesc in nas si chiar sa ma sterg la fund, si nu radeti, incercati si apoi mai vorbim :P

Ce sa va mai zic?

Apreciati ca sunteti sanatosi si atentie cu nervii, nu fac bine :(

Totodata vreau sa multumesc si sa recomand (daca vreodata va rupeti ceva) pe domnul Dr. Anderlik Stefan (medic ortoped) de la spitalul de Urgenta Floreasca. El este cel care m-a facut bine, care a avut rabdarea necesara sa imi raspunda la multimea de intrebari cu care l-am bombardat de fiecare data cand am avut ocazia :)

Pe langa domul Anderlik am stresat-o la maxim cu intrebarile mele pe don’shoara Alina, medic rezident, tot la Floreasca, care mi-a raspuns de asemenea la o multime de intrebari si a avut grija de mine ducandu-ma de manuta de fiecare data la ortopedie, si am fost de cateva ori :)

Am fost si putin radiat dupa cele 10 radiografii pe care le-am facut dar asta nu e o problema, cu capul toti suntem bolnavi :P (unii mai mult, altii mai putin)

Eh si inchei aici (chiar daca imi face mare placere sa-mi exersez mana dreapta), nu vreau sa va plictisesc prea tare cu probleme medicale, dar nu inainte de a o :* pe Pitica caci ea m-a ajutat cel mai mult, ea mi-a fost alaturi de fiecare data cand sufeream sau doar mi se parea ca ma doare si m-a suportat cu stoicism ca sa zic asa ;)

Ah, era sa uit, doar pentru ca m-am obisnuit cu el asa mult, vreau sa ii multumesc lui Radu. El este cel care a venit la mine in fiecare zi, de dimineata cand termina orele si pana seara cand se facea foarte tarziu pentru a-mi tine de urat, pentru a ma ajuta sa trec mai usor peste aceasta perioada in care ma plictiseam ingrozitor… nu prea e genul meu sa stau asa ca o leguma…

Hai gata, v-am lasat, sa fiti sanatosi e tot ce va doresc, nu exista nimic mai pretios, nimic! ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
28 comentarii
  1. epep 18 Dec 2009 @ 22:33

    Se vede ca nu mai ai gips, la cat ai scris…

    Raspunde
  2. criserb 18 Dec 2009 @ 22:35

    Sa nu-mi zici ca nu ai avut ochelarii la tine si ai citit printre randuri :)

    Raspunde
  3. mariana 18 Dec 2009 @ 23:23

    ”sa fiti sanatosi e tot ce va doresc, nu exista nimic mai pretios, nimic!”…poate n-ai descoperit, dar exista!

    Raspunde
  4. criserb 19 Dec 2009 @ 00:12

    ce anume? ce poate fi mai bun decat sanatatea?

    Raspunde
  5. mariana 19 Dec 2009 @ 00:58

    Sanatatea este cel mai pretios dar. Pretuim darul sau pe Cel Ce ni-l ofera?

    Raspunde
  6. Mihai 19 Dec 2009 @ 01:02

    cineva care sa iti aline durerea…

    Raspunde
  7. mariana 19 Dec 2009 @ 01:43

    @mihai…da, da, da!

    Raspunde
  8. SIP 19 Dec 2009 @ 20:48

    Eu iti sugerez ca inca un timp sa te consideri bolnav, sa-ti menajezi mana si doar incet, incet sa o folosesti ca inainte.
    Daca tot ai invatat sa faci multe cu stanga, folosestete mai mult de ea in viitorul apropiat.
    Sanatate multa !

    Raspunde
  9. criserb 19 Dec 2009 @ 22:43

    Pai asa si fac, nu prea imi folosesc dreapta decat foarte putin la scris, unde nu imi fortez incheieturile prea tare…

    Raspunde
  10. daniela 20 Dec 2009 @ 10:49

    buna ziua

    nu stiu daca ma poate ajuta cineva….am nevoie urgent de nr de telefon prin care sa pot lua legatura cu d-ul doctor Anderlik.

    Mama mea a fos pacienta dansului si tocmai ce a cazut si (cred) ca a facut o noua fractura.

    Multumesc ptr orice fel de informatie

    Daniela

    Raspunde
  11. criserb 20 Dec 2009 @ 20:03

    Buna Daniela,

    Din pacate nu stiu nr de telefon al domnului doctor, eu l-am contactat numai la spital la Floreasca. Cred ca poti sa suni la centrala si sa ceri sa-ti faca legatura cu el. Daca nu este poate iti pot da cei de acolo numarul de telefon.

    Bafta

    Raspunde
  12. Alex 21 Dec 2009 @ 14:57

    Unii isi dau jos ghipsul..altii isi pun.. :-w

    Raspunde
  13. Elena 19 Mar 2010 @ 20:56

    hei…pe mine m-au tratat o echipa de super medici de la Floreasca…tot Ortopedie…picior stang fracturat…in 3 locuri…suruburi, placute..bla bla. Medici si oameni extraordinari. 90 de zile in ghips …dar hai ca ne facem noi bine….:)

    Raspunde
  14. Adrian 15 Jun 2010 @ 14:24

    Mi-am rupt ieri mana, meta 5 (cu deplasare)…similar cu ce ai avut tu. Cum te simti acum dupa atatea luni ? Mai ai dureri ? mi s-a spus ca va trebui sa stau 6 saptamani in gips :(( e groaznic.

    Raspunde
  15. criserb 15 Jun 2010 @ 15:07

    Acum sunt ok, nu mai am nici o problema. Nu ma doare nici cand se schimba vremea, nu ma doare de loc. Osul se simte ca nu e chiar drept dar nu ma influenteaza cu nimic. De aratat arata bine, nu se vede nimic cu ochiul liber. Doar la palpare simiti ceva.

    6 saptamani trec greu dar lasa-le sa treaca. Nu forta mana, e pacate sa ti-o mai rupa inca o data… eu asa am patit.

    Sanatate maxima sa ai!

    Raspunde
  16. Adrian 11 Jul 2010 @ 15:12

    Am scos-o mai repede,dupa “doar” 4 saptamani. Din pacate are aspectul si mobilitatea unei maini de manechin. Dupa cat timp ai putut sa strangi de exemplu pumnul ? Scuze daca pun intrebari idioate, dar n-am gasit alta persoana care sa treaca prin situatia asta :)

    Multumesc !

    Raspunde
  17. Caragea Cristian 11 Dec 2010 @ 02:05

    as vrea sa stiu ceva… am avut mana rupta acuma 5 luni si as vrea sa ma apuc de culturism , oare este vreo problema ?

    Raspunde
  18. Adrian 11 Dec 2010 @ 14:26

    Si eu m-am dus la sala dupa 2 luni de la scoaterea mainii din gips, si totul e in regula. Sa nu exagerezi pentru inceput cu greutatea, si fa in asa fel incat sa nu forteze locul unde ai avut fractura.

    Raspunde
  19. criss 10 Feb 2011 @ 02:27

    hey am citit ca ai avut mana in ghips…si eu mi-am rupt un deget de la mana stanga si e oribil…ma doare groaznic, imi e amortit degetul :( e normal sa ma doara in halul asta ? :(((

    Raspunde
  20. criserb 10 Feb 2011 @ 10:14

    Ti l-ai pus in gips? Sper ca nu stai cu el asa raupt fara sa-l pui in gips. Daca l-ai pus e normal sa te doara o zi, doua, dar nu mai mult. Dupa aia incepe sa te deranjeze gipsul, sa te manance dar nu ar trebui sa te mai doara.

    Raspunde
  21. Adrian 10 Feb 2011 @ 10:34

    Nu e normal sa doara, daca e pus bine nu doare…

    Raspunde
  22. Alexa 15 Dec 2011 @ 23:30

    buna!am citit k ai avut mana rupta de la incheietura..la fel am patit si eu acum aproape 2 saptamani..mai exact p 5 decembrie:(,in fn asta numai are importanta.Pe 4 ianuarie am sa merg sa mi`o scoata..dupa 6-7 sapt..asta ar insemna pana p 18-25 ianuarie ar trb sa se refaca complet.Sunt clasa a 12-a si pe 16 ianuarie voi merge din nou la liceu,ma intreb oare daca voi putea sa scriu??astept raspuns!!si multumesc anticipat:)

    Raspunde
  23. moldovan gabi 12 Jan 2012 @ 20:53

    aceeasi greseala, aceeasi problema am mers la serviciu ………..cu mausul si altele parca eram in intersectie!

    doar ca pe mine m-a anesteziat cam 15 minute

    important este sa invete si altii de la noi .

    a doua oara mi-a spus si mie rezidenta ca trebuia sa mai strang peste ghips o fasa pentru a nu se misca atentie doar stransa si nu strangulare]

    miscarea degetelor te ajuta sa nu te doara dar parerea mea este ca trebuie miscate dar nu tare .
    scuze pentru continutul sec!
    mi-a facut foarte bine sa citesc din experienta ta si cu ocazia aceasta am stiut care ne sunt prietenii, adica cei care chiar ne-au stat alaturi si sigur familia!

    Raspunde
  24. Diana 24 Nov 2014 @ 09:30

    buna. ai cumva datele de contact de la acest medic. m-ar interesa si pe mine. multumesc!

    Raspunde
  25. ingrid 20 May 2015 @ 15:53

    si eu am avut mana rupta la 4 ani si pentru un copil e greu sa stai ca o leguma :'(…
    daca aveti si voi copii in situatia asta va recomand sa ii lăsați sa se distreze, dar prin alte moduri mai putin periculoare (jocuri interactive, sa mergeți in vizite sau sa fiti vizitați de alti copii si sa se distreza etc.)
    va doresc sanatate si recuperara fericită!

    Raspunde
  26. Ioana Petrea 6 Jan 2019 @ 00:04

    @criserb – Buna seara . Am avut si Eu mana in ghips ptr 4 saptamani. Am scos ghipsul pe 2 ianuarie si astazi 6 ianuarie nu pot misca mana. Ma doare incheietura maini, ma doare cand incerc sa strang pumnul, ma dor degetele cand incerc sa strang. Am uitat sa mentionez ca am avut metacarpal 5 fisurat. Dupa cat timp poti folosi mana am sa Raman cu aceste probleme???
    Multumesc

    Raspunde
  27. criserb 7 Jan 2019 @ 14:19

    @Ioana Petrea – așa era și la mine, dar o să-și revină, încet-încet își dă drumul. Nu mai știu să-ți zic în cât timp, a trecut ceva timp și am uitat, dar își revine 100%. Cel puțin la mine așa a fost.

    Sănătate maximă și încearcă să o miști, atât cât poți.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)