Sari la conținut

Nesimtirea e maxima in orasul asta

N-au trecut 3 zile de cand m-am intors din concediu si am reusit sa ma enervez maxim. Orasul asta e plin de nesimtiti, lucru re-constatat ieri si mai ales azi in trafic.

Aici nu se respecta nici o regula ce sa mai vorbim de bun-simt. Nesimtiti sunt si cetatenii si autoritatile.

Hai sa va dau cateva exemple.

  • Cand sunt 4 benzi de circulatie, doua pline ce e drept cu zapada, bucuresteanul parcheaza pe una din cele ramase libere. Pentru trafic mai ramane o banda… dar ce conteaza…
  • Autoritatile au deszapezit anumte strazi, asa cum au putut. Acum vine bucuresteanu’ si arunca toata zapada de pe masina inapoi in strada. Ce conteaza ca ingheata peste noapte si a doua zi oamenii isi sparg baia de ulei?
  • Reguli de circulatie nu exista. Semafoarele sunt asa de forma, nimeni nu tine cont de ele.
  • Daca omul are treaba in punctul X acolo o sa parcheze. Nu conteaza ca drumul ala are o singura banda de circulatie. Nu conteaza ca e vorba de strada Mihai Eminescu care e oricum o strada aglomerata.
  • Batranii de la case se distreaza maxim cand oamenii isi fut masina pe strada lor. Stau la poarta si rad. “Ia uite-l si pe prostul asta” sau “Ia uite-l pe ala care vine, alt prost, oare scapa?” si se refereau la o groapa imensa ascunsa sub o balta.
  • Turturii de pe case poa’ sa cada oricui in cap, nimanui nu-i pasa. La naiba, sa vina Basescu sa-i dea jos. Lor nu le pasa. Basescu e de vina pentru toate. Doar el a zis ca iarna nu-i ca vara.
  • Cand e balta mai mare bucuresteanul accelereaza, cu cat stropeste mai multi pietoni cu atat are mai multe puncte bonus.
  • Daca situatia e naspa, strazile sunt ca dracul si noi avem o parcare cu plata, de ce sa nu ii cerem omului 50 lei pentru 8 ore? Oricum altundeva nu are unde sa parcheze.
  • Ca tot se circula greu pe Bd. Dacia, daca din patru benzi au mai ramas vreo 3 din cauza zapezii de pe carosabil, de ce sa nu mai inchidem doua? Punem niste garduri si plantam acolo niste Dorei. Sa incurce traficul si mai tare, ca si asa nu misca un deget.

Pe vremuri zapda se arunca in Dambovita, era o solutie. Acum nu mai aruncam ca ne sar ONG-urile in cap. Cica stricam fauna… de parca in cele din urma zapada nu tot in rauri ajunge ca nu o bea nici dracu, se topeste in sol iar de acolo tot in rauri ajunge… sau speram sa se evapore? Asta ca sa nu mai vorbim de fauna actuala a Dambovitei care contine: masini, frigidere, cauciucuri, usi, tamplarie de geamuri si tot ce nu mai are nevoie bucuresteanu.

Na, sa nu ziceti ca nu mi-am revenit dupa concediu…

Inca o zi, doua ca asta si ma gandesc foarte serios sa o iau de la capat, in alta tara. Nu de alta dar sanatatea mea e mai importanta si nervii nu-mi mai rezista prea mult.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. Marius 21 Feb 2012 @ 14:21

    Am un déjà-vu citind aceste randuri…trist dar adevarat.

    Raspunde
  2. Andy 21 Feb 2012 @ 14:33

    Ti-a trebuit tie sa mergi in Austria sa ai cu ce sa compari… Daca nu mai ieseai din Bucuresti lucrurile astea ti se pareau perfect normale :)

    Raspunde
  3. MooNy 21 Feb 2012 @ 14:34

    Si eu m-am intors de-o saptamana din Londra si-mi vine s-o iau la fuga pe jos…

    Raspunde
  4. Ghiocel07 21 Feb 2012 @ 14:40

    Ma iei si pe mine? Ies la pensie si matur curtea….sau pun rosii……sau de ce nu plimb catelul….

    Raspunde
  5. cristi 21 Feb 2012 @ 14:47

    eu zic ca trebuie sa incepi sa te gandesti, din ce in ce mai serios… sa.. emigrezi :)

    Raspunde
  6. criserb 21 Feb 2012 @ 15:03

    @Andy – mai bine mergeam pe Valea Prahovei, la intoarcere sunt convins ca-mi placea maxim bucurestiul :)

    @cristi – te astept pe tine sa vad ca resuesti ;)

    Raspunde
  7. DonDraperJr 21 Feb 2012 @ 15:07

    Nasol tare Bucurestiul cu zapezile astea, eu am renuntat temporar la masina ca si-asa ma enervam destul prin trafic atunci cand nu era zapada, dar acum… nu se mai respecta nici o regula.

    Si apropo de zapada aruncata in strada
    http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=342704942428320&id=298076026872094

    Raspunde
  8. Ruxandra 21 Feb 2012 @ 15:13

    Eu de doua saptamani ma enervez pe toti nesimtitii care se instaleaza cu o maxima nonsalanta pe liniile de tramvai .. ca, deh .. ce-i pasa soferului de fraierii care au de mers cu tramvaiul si care trebuie sa stea si ei eventual cu orele in acceleram-frana-acceleram-frana …

    Eu inteleg ca se circula greu, dar daca unii chiar nu pot/nu vor sa circule cu masinile personale si accepta aglomeratia si celelalte neajunsuri ale calatoriei cu RATB, e cazul sa stea cu orele in tramvaie pe distante care in mod normal se parcurg mult mai rapid?

    Mda, nesimtirea e in floare la noi.

    Raspunde
  9. Oana 21 Feb 2012 @ 15:25

    Tu ??? sa pleci din Romania? …pot sa rad? :)
    Acum un an cand ti-am spus ca plec in Suedia m-ai luat cu teorii de patriot…

    Raspunde
  10. criserb 21 Feb 2012 @ 15:51

    @Oana – teorii de patriot prost!

    Raspunde
  11. Crox 21 Feb 2012 @ 16:28

    Bucurestiul e ok. Incearca Bruxelul! Strict la trafic ma refer. Sa comenteze cine a fost acolo macar 4-5 zile.

    Raspunde
  12. Ignos 21 Feb 2012 @ 16:30

    E grea boala cu patriotismul oana….eu m-am tratat in mai putin de 12 luni dupa o grea suferinta de 29 de ani….

    Raspunde
  13. Oana 21 Feb 2012 @ 16:40

    Cristi din pacate oameni nesimtiti exista peste tot. Nu doar in Bucuresti. Dar e adevarat ca romanii stau si asteapta sa faca altii pentru ei, sau merg pe principiul “daca x-ulescu nu face, ce eu is mai prost?” asta se vede in tot ce este in jurul vostru. Dar…am intalnit si aici romani la fel de tarani si de nesimtiti, oameni care arunca ziarul pe jos in metrou dupa ce il citesc, care fura si se poarta …” ca acasa”. Pe unii societatea ii educa, pe altii nu !
    Sfat: daca te gandesti serios sa emigrezi, nu mai astepta sa vezi daca vor reusi altii inaintea ta. Nu exista o formula a succesului si oricum fiecare intelege altceva prin reusita. Cel mai important lucru e sa crezi tu ca vei reusi :)

    Raspunde
  14. Ignos 21 Feb 2012 @ 16:54

    Oana, må inclin, ai perfectå dreptate! Nesimtire si prostie gasesti in toate societatiile, difera proportia si puterea de a le inhiba…

    Raspunde
  15. octavian 21 Feb 2012 @ 17:06

    maine o sa fie mai bine, relax :)

    Raspunde
  16. un nimeni 21 Feb 2012 @ 19:46

    Vorbind ceva foarte serios…..de ce nu te iei si sa pleci in “alta tara” acolo unde zici tu ca toate sunt bune si totul e roz si…..siiii…si asa mai departe.
    Ai incercat aici in Bucuresti sa faci ceva de la tine? Sa arati tu ca esti mai bun decat cei despre care vorbesti? Sunt aproape convins ca nu. Oare stii cat costa o cartela de metrou fara sa te uiti pe google? Incearca varianta cu transportul in comun. Sau astea care prefera “in alta tara” nu se pot dezlipi de autoturismul lor!?
    Toate bune si calatorie placuta oriunde vrei tu ca oricum la noi nu se va schimba nimic!

    Raspunde
  17. criserb 21 Feb 2012 @ 21:05

    @un nimeni – da am incercat. Fac de cate ori am ocazia. Nu sunt un trantor. Nu mi-e rusine sa pun mana pe lopata sa curat zapada chiar daca vecinii ma iau de fraier. Munca nu e o rusine.

    2. Stiu cat e o cartela dar prefer sa merg cu masina. Stii de ce? E mai sigur. In masina nu ma alearga cainii… altfel as merge si cu metroul.

    Raspunde
  18. epep 21 Feb 2012 @ 22:38

    @criserb – la faza cu balta cred…sigur trebuia sa te abtii :)

    Raspunde
  19. Valy si Deima COFARU 22 Feb 2012 @ 06:18

    @ criserb – dureros
    @ Oana – in mare parte ai dreptate dar , in alte parti exista legii si conditii sociale care te protejeaza de acesti nesimtiti. Ideea e ca atata timp cat nimeni nu gaseste o modalitate sa se faca auzit, sa isi planga durerea nimeni nu va face nimic. Cat despre patriotism , multi din afara cred ca sunt cu mult mai patrioti decat sunt foarte multi din Romania, dar care fac pentru tara aia, care by the way nici macar nu le multumeste cu nimic, mult mai mult decat o buna parte a romanilor de acasa.

    Raspunde
  20. Mr. Cabo 22 Feb 2012 @ 09:27

    @criserb, rezonez cu gandurile tale. Eu deja am pornit procesul de emigrare spre Canada, mie mi-a ajuns cu tara asta. Gasesti detalii daca esti interesat pe blogul meu.

    Raspunde
  21. vasile 22 Feb 2012 @ 13:35

    Pleaca man, nu mai sta !
    Eu am plecat, si singurul lucru care il regret e ca nu am plecat mai devreme.

    Raspunde
  22. pink freud 22 Feb 2012 @ 18:05

    Lasa-ne măi Cristi dacă ești așa bun pentru noi. Dar până una alta nu înțeleg de ce scuipi de unde mănânci?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)