Sari la conținut

Noua insectă din fauna Bucureștiului

Se numește Corythucha ciliata sau în termeni populari “tigrul platanului”.

E apărut recent în țara noastră, a început să fie observat prima dată în 2011 pe lângă Oradea.

Am aflat mai multe despre el în comentariile postului de pe facebook, unde întrebam ce-i cu ea, că pentru mine pare nouă.

Până acum eu nu l-am mai văzut, nu am mai fost atacat de el, acum însă, ceva s-a întâmplat, e plin de astfel de insecte. Mai multe în oraș, acasă nu am sau dacă am nu am băgat de seama, cu toate că acolo stau mult mai mult pe afară.

Acasă o puteți combate cu tot Confidor Energy sau Insecticid Nuprid AL 200 SC, după cum zic cei de la botanisti.ro

Bun, asta o putem face noi, acasă, în curte, dar în București cine ar trebui să rezolve problema asta? Primărița care doarme? Să avem speranțe?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Andrei 11 Aug 2017 @ 11:40

    In mod normal garda de mediu si DSV sun cei care ar trebui sa se ocupe cu speciile non indigene invazive. E clar ca la noi nu au dusmani naturali de s-au inmultit asa.
    Pisca foarte repede si sunt mai agresive decat tantarii. Si piscatura trece greu. Pe al meu copil l-au piscat doua si au trecut in 4 zile bubitele.

    Raspunde
  2. criserb 11 Aug 2017 @ 11:50

    @Andrei – pe mine mă pișcă, dar urmări n-am văzut, adică na, simt pișcătura, dar apoi trece instant, nu rămâne urmă. Asta la mine, la alții cu siguranță e diferit.

    Raspunde
  3. Alexe Maria-Cristina 12 Aug 2017 @ 19:10

    @Andrei – Daca nu arunci cu noroi in Firea ai scris degeaba. Nu te-ai prins!

    Raspunde
  4. Kiti 13 Aug 2017 @ 08:40

    Si eu am observat asemenea insecte cu care am facut cunoștință avea anul acesta..ciupeasc foarte tare dar Ciupitura trece instant, la secunda … Felicitări pentru articol

    Raspunde
  5. Ioana 14 Aug 2017 @ 09:13

    Am zis ca nu le-am dat eu atentie pana acum..dar chiar nu sunt singura care le-a o servat. Pe astea si mai sunt unele care topaie ca puricii doar ca sunt nitel mai mari si albe total…si alea sunt “brand new” ?!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)