Sari la conținut

Nu prea va pasa de viata voastra si a pasagerilor din spate, nu?

Am observat ca lumea nu prea stie sa poarte centrua de siguranta daca sta in spate. Pur si simplu cred ca atunci cand stai in spate e o prostie sa-ti pui centura de siguranta. O parte din oameni cred ca a-ti pune centura in spate e o jignire pentru sofer. Vezi Doamne soferul se simte ofensat daca tu, ca si ocupant al locului din spate, iti pui centura. Am intalnit un astfel de caz chiar la mine in masina, omul mi-a zis “tu conduci ok, dar sa stii ca eu m-am obisnuit sa-mi pun centura indiferent pe ce loc stau”. L-am felicitat si i-am zis ca asa e normal.

Apoi a inceput sa-mi povesteasca cum ca la nu stiu cine s-a urcat in masina si persoana de la volan s-a simtit tare jignita ca omul isi pusese centura in spate…

Asadar, as vrea sa sfatuiesc pe toata lumea sa poarte centura in masina. Nu este o rusine, este un lucru chiar foarte bun care dovedeste ca-ti pasa de viata ta si nu faci umbra pamantului degeaba.

Pe soferi  ii sfatuiesc sa nu plece de pe loc daca omul nu vrea sa-si puna centura de siguranta. Chiar si in spate. Un om fara centura de siguranta in spate este mai periculos pentru sofer decat daca pasagerul din dreapta nu-si pune centura.

In caz de accident, cel din spate o sa fie proiectat peste ocupantii locurilor din fata si o sa-i raneasca pe acestia, chiar daca ei au centura de siguranta.

Chiar nu pot sa inteleg cum unii refuza sa poarte centura. Este o chestie care te ajuta, care iti protejeaza viata. Nepurtand centura iti bati practic joc de viata ta.

Nu, nu este o rusine sa porti centura, este insa o mare prostie sa nu o porti! Nu esti mai cool, nu esti mai smecher, esti doar mai prost.

Daca va pasa cat de cat de astia care nu poarta centura raspanditi postul asta… poate, acum in al 12-lea ceas isi dau seama ca viata e mai importanta decat mandria prosteasca.

Bonus, spotul de mai jos.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. raul 18 Sep 2012 @ 15:38

    “Un om fara centura de siguranta in spate este mai periculos pentru sofer decat daca pasagerul din dreapta nu-si pune centura.
    In caz de accident, cel din spate o sa fie proiectat peste ocupantii locurilor din fata si o sa-i raneasca pe acestia, chiar daca ei au centura de siguranta.”

    ca sa nu avem panici putem si noi cei din fata sa nu o punem. astfel suntem la randul nostru proiectati si nu ne mai deranjeaza cei din spate ;)

    Raspunde
  2. marius 18 Sep 2012 @ 15:48

    Soferul care se simte jignit daca pasagerul din spate isi pune centura e un cretin! Eu,ca sofer, am un respect deosebit pentru cei care isi pun centura, indiferent daca e in fata sau in spate.
    Asa imi placea cand imi ziceau taximetristii ca “nu trebe”, eu stand pe scaunul din dreapta-fata. In general nu intram in polemici cu ei, imi continuam “procedura standard”. Cel mai trist era cand unii au centurile defecte sau puse prin spatele scaunului in clip ca sa dezactiveze senzorul.

    Raspunde
  3. Zarzavat 18 Sep 2012 @ 17:02
    Raspunde
  4. Cip 19 Sep 2012 @ 12:14

    La mine nu si-a pus nimeni centura in spate, dar tare as vrea sa si-o puna, mai ales la drum lung. Chiar am rugat cateva persoane, dar nu au vrut, parca din acelasi motiv, sa nu ma simt eu ofensat. Eu port centura pentru siguranta mea, nu pentru a evita o amenda..

    Raspunde
  5. maddy 19 Sep 2012 @ 12:40

    cel mai mult ma enervez cand vad parinti care transporta un copil pe bancheta din spate si copilul in loc sa stea normal in centura sta pe mijloc, intre scaune. numa` bine franeaza si le intra copilul cu capul in bord sau mai rau.
    am mai vazut “parintii anului” pe scutere, transportand copii fara casca.
    multi inconstienti…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)