Sari la conținut

O dilema: prietenul sau colegii?

Am o mare dilema si stiu ca nu pot sa ies din ea foarte onorabil…

De cateva luni la birou punem la cale o iesire in grup pentru ca pana acum (desi suntem “impreuna” de peste 4 ani) nu am mai facut d’astea si am zis sa plecam cu totii la munte. Am fost printre initiatorii acestui “proiect” si acum cand lucrurile sunt stabilite si mai sunt cateva zile pana sa plecam, primesc un mail de la “cea mai proasta cunostinta a mea” (a se citi un prieten foarte bun) in care ma anunta ca sunt invitat la botezul fiului lui, acasa la Petrosani… E un botez restrans la care participa numai familia si noi (4-5 prieteni buni). Prietenul vine sa faca botezul acasa, el locuieste in America. Vine destul de rar si mi-ash dori mult sa-l vad sa mai schimbam si noi cateva vorbe.

Colegii in schimb sunt mai mult decat colegi si i-as dezamagi foarte tare sa nu merg cu ei, mai ales ca i-am batut mult la cap cu aceasta iesire si mi-ar face mare placere sa fiu alaturi de ei…

Nu stiu cum sa procedez, sunt intr-o situatie din care nu am cum sa ies fara sa dezamagesc pe unii sau unul… si nu vreau…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Ghiocel07 13 Oct 2009 @ 22:14

    Simplu, in prima saptamana mergi cu colegii si a doua te intalnesti cu “finul”. Doar nu pleaca imediat dupa botez:)

    Raspunde
  2. criserb 13 Oct 2009 @ 22:16

    Daca “finul” prinde 2 weekenduri in tara, asa am sa fac… dar nu stiu asta… nu m-am gandit, 10x Ghiocel :*

    Dar daca pot sa-l vad doar in weekendul in care tre’ sa merg cu colegii? :(

    Raspunde
  3. george 13 Oct 2009 @ 23:10

    de ce nu te duci in petrosani la munte

    Raspunde
  4. octavian 13 Oct 2009 @ 23:20

    Eu as merge la botez. Daca colegii tai iti sunt si prieteni atunci te-ar intelege.

    Raspunde
  5. boo 13 Oct 2009 @ 23:35

    io ash merge la botez….:d ….pentru ca totodata e ca si o intalnire de 10 ani de la liceu….de cand am terminat niciodata nu ne-am intalnit totzi ( BT,BE,OC,AC,AR,SC)…dar totodata nu se supara daca ai alte planuri
    by the way….finul vine pe 19 si pleaca pe 27

    Raspunde
  6. criserb 13 Oct 2009 @ 23:44

    10x all. I’ll be there boo :*

    Raspunde
  7. dan 14 Oct 2009 @ 01:31

    Vorbeste cu colegii, poate sunt deacord sa amane excursia cu 1 saptamana, nu ar fi mare kestie. E aiurea (pentru ei) cand promiti ceva si apoi le zici ca nu mai poti ca a intervenit altceva. Pe mine ma deranjeaza pt ca in ziua de azi toti suntem ocupati si imi fac niste planuri functie de altii si apoi sa imi zica ca “a picat treaba”, alta data prefer sa nu mai ies cu ei. (Mi se par neseriosi asa oameni).

    Pe de alta parte daca cineva ma intreaba dinainte (chiar si cu 1 zi) daca e ok sa amanam pe alta data pt ca e ceva important nu ma supar ci chiar ma bucur pt pers. resp. noah. Talk to them daca sunt asa cum zici nu o sa se supere si poate chiar o sa isi amane iesirea.

    Raspunde
  8. Sby 14 Oct 2009 @ 08:27

    Daca “finul” vine pe 19 si pleaca pe 27 nu prea ai cum sa mergi la botez sau sa stai un weekend cu el, asta pentru ca sta doar un weekend in tara…

    Nu cred ca se suparara nici unul din colegi/prieteni de la birou ;) De amanat excursia este ceva mai greu, ca deja a fost facuta o parte din plata pentru cazare etc etc.

    Eu zic sa mergi la botez, cu siguranta vor mai fi ocazi de a mai merge la munte organizat sau nu, cu siguranta or sa mai fie, pe cand botezul celui mai bun prieten se intampla odata hai de doua ori ;)

    Putem sa mai organizam o escapada luna viitoare ;) dar daca nu vii nici atunci va fi vai de capul tau :P

    Raspunde
  9. criserb 14 Oct 2009 @ 08:51

    @dan – asa cum a zis si Sby amanarea nu e posibila. E vb de 20 de oameni care si-au programat iesirea, cabana e inchiriata si platita (partial) deci nu prea e cale de intoarcere…

    @Sby – 10x prietene :)

    Raspunde
  10. Ciprian 14 Oct 2009 @ 09:27

    si asta e un mod de a iti anunta colegii, am inteles :D
    Si eu ppot sa te sfatuiesc cum au zis cei de mai sus, sa mergi la botez pentru ca te vor intelege colegii ….sau daca tu crezi ca esti in stare, mergi la botez, si dupa biserica pleci spre cabana sau iti iei vineri liber, mergi la prietenul cu botezul si dupa la cabana :P sau a doua zi dupa botez, depinde cum si in ce zile e stabilit totul :d nu ai sa dormi dar …. cum zice vorba, vei impaca si “capra” si “varza”

    Raspunde
  11. mo 14 Oct 2009 @ 10:21

    serb,
    nu faci alegere intre prieteni si colegi, te adaptezi situatiei la zi: mergi la botez (prietenul vine din USA sa va vada-nu neaparat pe tine-si e indicat sa mergi), nu stii cand mai ai oportunitatea sa te vezi cu el…, pe colegi “ii suporti” in fiecare zi, si veti mai avea ocazia sa iesiti undeva..

    Raspunde
  12. Ghiocel07 14 Oct 2009 @ 11:06

    De acord cu MO. Deci te astept acasa, chiar si pentru cateva ore.:* Si vorba aia, prietenul la nevoie se cunoaste!:) si tu ai cam avut nevoie de prieteni. Eu ma bucur ca inca mai sunteti cativa prieteni din copilarie.

    Raspunde
  13. Eugen 15 Oct 2009 @ 10:45

    Simplu: te duci la botez. Nu ar trebui sa existe discutie, negociere… Colegii sunt colegi, prietenii sunt prieteni. Niciodata sa nu-ti dezamagesti prietenii. Colegii poti sa ii schimbi in x luni/ani. Prietenii sunt forever.
    Iti doresc o alegere “buna”.
    Bye.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)