Sari la conținut

O noua meserie in trafic

Chestia de mai jos am primit-o pe mail. Nu stiu daca e adevarata sau nu dar e posibil. E posibil sa avem o noua meserie prin Bucuresti. Cititi cu atentie :)

Salut,

Ieri seara am avut nesansa sa ma intalnesc cu cei mai nenorociti oameni din tara asta: vanatorii de fraieri in trafic!

Faptele: la iesire de pe o strada laterala in fata la metrou Aurel Vlaicu coloana, o masina imi lasa loc de iesire si imi face soferul semn sa ies; dupa ce ies cu jumatate de masina porneste si se loveste de masina mea.

Ies din masina refuzand sa cred ca se poate intampla asta. Din masina cealalta coboara un tanar care nu zice nimic si se uita la masini. Eu cobor direct spre el: "Mai nenorocitule ma lasi sa intru si apoi dai in mine?" La care tipul foarte calm imi raspunde: "Nu te-am vazut!"

Primul impuls este sa-i sparg fata. In fractiunea de secunda cand am vazut rosu in fata ochilor tipul imi spune: "Trage la Petrom sa ne intelegem!"

Trag la Petrom si ma duc la el pus pe fapte mari. Tipul imi spune foarte calm inainte sa apuc sa il iau de gat: "Hai la politie, nu mi-ai acordat prioritate, masina este inchiriata. Nu are rost sa ne complicam."

Scoate actele masinii. Ma uit la masini: bara lui era varza, aripile indoite, un far frecat insa nu era spart. Ma uit la masina mea: nimic in partea stanga fata. Ma lamuresc ca plecand de la 50 de cm in viteza intai nu a apucat sa prinda viteza si a dat in cauciuc (norocul meu, roata era virata).

Ii spun: "Nu cred ca faci asta. Masina mea nu are nimic. Dispari!" Tipul foarte linistit isi noteaza numarul masinii si imi spune: "Lasa ca ma cauti tu!" Uite ce mi-ai facut la masina! Noteaza-ti numarul meu!" Nu imi venea sa cred. Notez instinctiv: 0733 380 904, cartela probabil! Ma duc la masina lui si ma uit din nou: era imposibil ca din 50 de cm sa lovesti asa puternic. Ii spun in fata: "Masina a mai fost lovita!"

Tipul recunoaste si imi spune deschis: "Masina este inchiriata, am Casco cu franciza de 99 Euro, facem pe jumatate. Imi dai 250 lei si este bine!" Sar in sus si protestez vehement. Urmeaza 5 minute de negocieri de genul: "Ma, te dau in judecatal! Vin dupa tine si nu scapi!" etc…

Tipul bun cunoscator al legii imi spune: "Nu te mai agita! Nu ai acordat prioritate. Hai la Politie si ne lamurim." Intr-o fractiune de secunda de luciditate imi dau seama ca are dreptate. Avea un martor (erau doi in masina, celalalt era probabil ajutorul daca lucrurile se incingeau) iar eu eram singur, nu acordasem prioritate si nu puteam demonstra ca m-a lovit intentionat.

Trecem la negocieri: stilul cunoscut – unde lucrezi, dai si tu 150 lei si este bine. Ii spun ca nu ii dau bani fiindca este un nesimtit. Se urca in masina sa plece. Realizez ca nu este bine si il trag inapoi. Ofertez un cartus de tigari. Cere 2, Kent Blue. Ma abtin cu greu sa nu sar pe el. Urmeaza o alta discutie in care il fac sa inteleaga ca exista tigari mai bune in piata. Accepta pana la urma un cartus de tigari.

Dupa ce ii dau cartusul, ii devin simpatic ca doara ne-am inteles si imi spune zambind: "Ai noroc ca nu ai nimic la masina, altfel as fi scos mai mult de la tine la politie!" Il intreb: "De ce esti asa sigur?"

"Fiindca cu asta ma ocup! La fel cum tu te ocupi de vanzari, eu ma ocup de accidente usoare! In zilele bune fac si 1000 Euro pe zi!"

Simpatic rau! Imi spune si reteta:
– masina inchiriata din Fetesti cu asigurare casco (imi confirma ca este din Fetesti)

– te plimbi la ora de varf pe inserat prin Bucuresti si alegi masini care vin de pe o strada cu cedeaza trecerea (doar soferul, mai sunt si variante cu frana brusca in coloana – masina era lovita si in spate) si ceva laterale

– se castiga bine din asta: "Am avut si copii de politisti si smecheri! Nu tine nimic la politie!" imi spune tipul.

Ii fac o poza la masina din fata. Sare ca ars! Ii spun ca vreau sa ma asigur ca nu o sa apara probleme. Recunoaste franc: "Boss, ne-am inteles doar. Stai linistit."

Imi multumeste si dispare.

Incep sa zambesc si imi spun ca a mai aparut o meserie in Bucuresti!

Pazea domnilor soferi!

O zi fara incidente,

Gabi

masina

P.S. Cine stie ca-i apartine textul de mai sus sa-mi dea un link, sa trec sursa, ca asa e frumos.

Se pare ca povestea i s-a intamplat sotului unei colege de-a lui Suzy. Rusine sa-mi fie ca nu am stiut de la inceput, pentru o citesc pe Suzy, dar in ultima vreme, de cand cu apartamentul, mai greu cu cititul blogurilor :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
35 comentarii
  1. Manuel 1 Feb 2011 @ 18:13

    Ia sa dau pe Twitter poate afla cineva. Ce tampenie. Euz ic ca merita o bataie buna. Asa, in stil rusesc.

    Raspunde
  2. Florin M. 1 Feb 2011 @ 18:15

    Fuck, înseamnă că ăla a studiat toate legiile. Știa tot, lol !

    Raspunde
  3. Lucian 1 Feb 2011 @ 18:22

    din cate am observat, posesoarea blogului suzy.ro.im sustine ca intamplarea i s-a intamplat prietenului unei colege de munca. S-ar putea la ea sa fi aparut prima data articolul. Te rog sa stergi comentariul dupa ce il citesti. Am scris doar pentru ca nu am gasit o alta data de contact

    Raspunde
  4. Ioana Voicu 1 Feb 2011 @ 18:27

    Cand vine vorba de faradelegi, romanul e al naibii de inventiv si, mai ales, de perseverent!
    Asta m-a lasat masca!

    Raspunde
  5. Manuel 1 Feb 2011 @ 18:36

    Ia uite ce chestie interesanta: cineva a copiat exact ce ai scris tu, dar fara numele Gabi de la final. Citeste aici: http://www.zambesc.com/vanatorul-de-fraieri-in-trafic/. Interesant, nu?

    Raspunde
  6. Adi 1 Feb 2011 @ 18:52

    Este foarte adevarat. Eu am patit la fel in toamna, in acelasi loc, scenariu 99% identic, tot cu o masina cu nr de IL (era din Slobozia). Mie mi-a cerut 250 euro, pana la urma a scazut la 100.

    Raspunde
  7. Cristina 1 Feb 2011 @ 18:56

    Persoanele smecherase de genul asta sunt probabil cele mai bune “animale de prada”. Am multi prieteni care au cazut in farsa asta, si sincer nu-i inteleg. Marturisesc ca nu am carnet, deci e probabil o chestie de-a soferilor… dar totusi, legile sunt facute ca sa ne ajute, asa ca hai sa-i lasam pe cei cu prioritate sa treaca. Bineinteles ca intr-o coloana de masini, merge sa-ti mai cedeze unul locul sa te bagi… ca nah! e coada si nu are unde sa se duca, plus ca o faza de genul nu ar mai tine printre atatia martori. Pe de alta parte si animalele de prada isi iau portia de “flit”. Unul dintre prietenii care a patit asa era taximetrist, doar ca nu era cu masina de lucru. A fost de ajuns sa dea niste apeluri la colegii lui de breazla si pradatorul a dat inapoi ca ars. Iata ca exista si reversul medaliei pentru ei. Apropos! De ce sunt taximetristii asa de temut in grup? :D

    Raspunde
  8. SuZy 1 Feb 2011 @ 19:21

    Da, e adevarata treaba, cel care a scris e sotul unei colege de-a mea de birou.

    @ Manuel: daca e s-o luam cu cine a publicat primul aceasta chestie, atunci eu ar trebui sa fiu aia ;) pt ca am publicat-o la mine si mai apoi au inceput sa circule mail-urile. Dar ma rog, la chestii de astea nu e bine sa judeci oamenii ca “uite ca a copiat de la tine” atata timp cat nu tu esti cel implicat in poveste :)

    Raspunde
  9. alex 1 Feb 2011 @ 20:20

    @SuZy: si eu am patit acelasi lucru si maine trebuie sa ma duc la politie. te rog vorbeste cu ea/el si spune-le sa-mi trimita date de contact. (as avea nevoie de putin sprijin la politie). adresa mea de mail este: [email protected]

    Raspunde
  10. alex 1 Feb 2011 @ 20:21

    da fratilor, este adevarat! Eu am patit-o la intersectia Vasile Milea cu Timisoara (in fata AFI Cotroceni). aceeasi masina, acelasi numar de telefon…

    Raspunde
  11. maddy 1 Feb 2011 @ 21:14

    bine de luat la cunostinta. trist sa vezi de metode de inselatorie se mai descopera :(

    Raspunde
  12. Cami 1 Feb 2011 @ 21:20

    stai putin, ca eu tot nu inteleg. Ok, e un nemernic, eu mi-o fur(sa zicem), da nu vad logica sa ii dau lui banii. Am asigurare? Ok, mergem la politie, dau acolo amenda, eu imi fac masina, tie iti dau asigurarea. De ce sa scot banii din buzunar? Unde e logica? Pana la urma, el asta vrea, bani.Iar eu nu ii dau lui, ii dau la politie. In felul asta ii facem sa renunte, nu fac altceva decat sa piarda vremea pe la politie.

    Raspunde
  13. Alex Dima 1 Feb 2011 @ 21:24

    Incredibil !! Gasesc talharii tot felul de metode sa te insele in ziua de azi.Si nu ai ce sa le faci !

    Raspunde
  14. A.Dragos 1 Feb 2011 @ 21:28

    Deci da, am rămas fără cuvinte..
    Cât de neoameni pot fi unii oameni..

    Raspunde
  15. Mike 1 Feb 2011 @ 21:35

    @Cami: logica e ca daca nu dai prioritate ramai fara carnet :) E simplu.

    Raspunde
  16. Cami 1 Feb 2011 @ 21:51

    Stiu ca e dureros, dar eu una as da permisul, decat sa dau bani unei javre. Le merge, prea multi cedeaza. Daca se gasesc mai multi sa mearga la politie, la un moment dat, nu crezi ca va aparea zilnic acel om cu accidente?
    Poate vad si domnii de la politie posturile astea, si iau si ei ceva masuri. :D Mai stii?

    Raspunde
  17. Vald 1 Feb 2011 @ 21:57

    @Cami daca mergi la politie ramai fara carnet asta e problema, nu ca platesti o amenda.

    Raspunde
  18. alin 1 Feb 2011 @ 22:25

    O fi baiatul asta destept dar nu-i chiar asa. Nu ma duc la politie pentru ca nu vreau. In cazul accidentelor usoare(adica fara victime), exista intelegerea amiabila la asigurator. Daca totusi baiatul nu intelege ca trebuie sa rezolvam amiabil se scoate bata de baseball de sub scaun si se convinge. Daca totusi se duce la politie si nu se lasa, este asteptat afara si este convins complet cu aceeasi bata de baseball. Si daca continua cu amenintarile se da un telefon in Republica Moldova si se rezolva cazul complet. Vine “Serghei” si pentru 300 de euro rezolva tot. Acest cunoscator de legi dispare definitiv.

    Raspunde
  19. SuZy 1 Feb 2011 @ 22:56

    @ alex: am sa vorbesc cu el, dar nu prea cred ca puteti face ceva. Adica, chiar daca s-a intamplat mai multor persoane in trafic, vorbele nu prea conteaza la politie.. Asta e unul din motivele pentru care mi-am luat camera de filmat in trafic :) Nu ai cum sa demonstrezi accidentul pe care ti l-a provocat, nici macar daca ii chemai pe politisti la fata locului. Gandeste-te, ala avea martor in masina, el/sau tu erati singuri. Cum demonstrezi ca ce zice el nu e adevarat? Destul de ciudata situatia si chiar imi pare rau pentru ca se intampla astea dar daca nu il inregistrezi/filmezi pe moment, mai incolo e cam greu sa-l infunzi..

    @criserb: stai linistit, ia si termina acolo apartamentul si dupa aia mai discutam :D

    Raspunde
  20. SuZy 1 Feb 2011 @ 23:06

    @ Cristina: “Apropos! De ce sunt taximetristii asa de temut in grup?” Tu ai vazut cam cati taximetristi sunt in Bucuresti? Si nu ma refer in total, ci la o singura firma? Cred ca sunt cei mai uniti oameni pe care i-am vazut vreodata. Sau uita-te intr-o seara cam cati sunt parcati in locurile speciale (sau pe langa). Crezi ca ei nu mai discuta de una alta, ce li se mai intampla prin trafic, ce clienti au mai avut? Crede-ma ca daca mergi seara cu taxiul iar soferul e unul tinerel, auzi niste discutii prin statie de zici ca aia sunt la emisiunea aia cu Doctor Andrei :) Sincer, chiar nu-ti doresc sa te pui cu vreo unul, sa le mai dai un claxon prin trafic e ok, dar sa te duci sa te iei la harta cu unul.. chiar nu-ti recomand!

    Raspunde
  21. Manuel 1 Feb 2011 @ 23:27

    @Suzy E bine ca stims sursa de care chiar si Criserb intreba. Eu faceam mai sus referire la careva care a preluat un material de undeva si nu a pus link. Nu e frumos asa, nu crezi?

    Raspunde
  22. mircic 1 Feb 2011 @ 23:36

    ahhhh, asta e nimic :) ce naiba doar cioc, cioc intre masini :D //eu il stiu pe unu isi ia cam 3-4 mii de euro la 2-3 zile (in functie de cat de grav se raneste, daca se raneste, ca a invatat atat de bine sa cada pe trecerea de pietoni:) ) problema lui e ca au inceput sa-l cunoasca politisti de la rutiera si nu prea mai merge sa ajunga la politie cu victima, oi il jumuleste pe ala/aia pe loc ori se pleaca si nu mai asteapta politia sau salvarea :) asa ca cioc cioc intre fiare e un mizilic, sa va fereasca al de sus de cioc cioc intre fier si om :)

    Raspunde
  23. Crox 1 Feb 2011 @ 23:42

    Pentru accidente usoare nu mai e nevoie de mers la politie, deci amenda se exclude. Tineti doar o copie xerox dupa RCA, ii dati copia, schimbati date de contact. Apoi mergeti la politie, spuneti toata povestea si depuneti plangere pentru distrugere cu premeditare/rea intentie (prin depunerea unei plangeri politia incepe anchetarea cazului, se poate ajunge eventual la invoiala), ori pe langa copia xerox RCA, pastrati si o copie a urmatoarei definitii din cod penal, si e de recomandat sa cadeti la invoiala pe loc, sau, daca nemernicii refuza, mergeti cu ei la politie. Daca fug, mergeti la politie si depuneti plangerea. (mai multe plangeri pentru aceeasi masina folosita cresc credibilitatea pagubitilor). Faceti-va timp si scapati capitala de niste nemernici si naravurile lor! risca de la amenda pana la 3 ani, cu circumstante agravante pentru punerea in pericol a celorlalti participanti la trafic prin fapta lor, consecinte grave, de la 1 la 10 ani. cool (racoare)

    Distrugere

    Conform art.217 Cod Penal alin.1, distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia sau impiedicarea luarii masurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 ani sau cu amenda.

    Alineatul 2 prevede ca in cazul in care bunul are deosebita valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 10 ani.

    Conform alineatului 3, distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de inalta tensiune, a echipamentelor si instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 10 ani.

    In alineatul 4 este stipulat faptul ca, daca distrugerea, degradarea sau aducerea in stare se neintrebuintare se savarseste prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc si daca rezulta pericol public, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani.

    Dispozitiile prevazute in alin. 2, 3 si 4 se aplica chiar daca bunul apartine faptuitorului.

    Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala pentru fapta prevazuta in alin. 1 se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

    Raspunde
  24. Crox 1 Feb 2011 @ 23:56

    @Manuel Sursa? sursa? devine exasperant. Daca subiectul e de interes general putin mai conteaza sursa.

    As vrea sa precizez Abecedarul drept sursa de inspiratie pentru cele scrise, as if anyone would give a feckety feck.

    Raspunde
  25. criserb 2 Feb 2011 @ 00:07

    :)

    Raspunde
  26. SuZy 2 Feb 2011 @ 00:11

    @ Manuel: daca citesti respectivul articol o sa vezi ca scrie chiar in primul paragraf ca e primit pe mail, asa cum a patit si criserb si probabil si alti oameni. :) Dar revenind, nu cred ca “sursa” ar trebui sa fie subiectul acestui articol, ci intamplarea in sine. :)

    Raspunde
  27. criserb 2 Feb 2011 @ 00:15

    Yep, dar cu o sursa, orice articol devine mai credibil. Ai macar un punct de plecare daca vrei sa cercetezi mai atent situatia ;)

    Raspunde
  28. OTipa 2 Feb 2011 @ 09:52

    Ar fi interesant de instiintat societatile de asigurari. Daca individul are Casco, presupun ca masina o va repara pe asigurare cu motivul “asa am gasit-o in parcare”. Daca cei de la asigurari stiu de acest caz, sunt indreptatiti de lege sa faca toate investigatiile necesare aflarii circumstantelor in care a fost lovita masina..

    Raspunde
  29. OTipa 2 Feb 2011 @ 11:04

    Puteti verifica pe http://cedam.csa-isc.ro/ la ce firma de asigurari are RCA un autoturism. Pt IL20RLT, rezulta Astra. Se poate da un mail cu o sesizare la Astra..

    Raspunde
  30. Bubul 2 Feb 2011 @ 11:38

    Nu inteleg de ce se face atat tam-tam pe subiectul asta. Te duci la politie, dai RCA ul, platesti amenda si aia e! Asta daca nu va place sa cadeti de prosti!

    Raspunde
  31. alex 2 Feb 2011 @ 12:45

    @Bubul: Nu se face tam-tam, pur si simplu e bine de stiut! poate mai patesc 4-5 la fel si e bine sa fie pregatiti…eu am avut prezenta de sprit sa refuz sa platesc (mai ales ca nici nu aveam de unde sa-i dau bani) :-)

    Raspunde
  32. Bubul 2 Feb 2011 @ 13:26

    @alex…era vorba de tam tam la mine la biro’ :D am uitat sa mentionez…nu imi place sa jignesc persoane pe care nu le cunosc dar acest sofer este un pic cam idiot. D’aia sunt romanii tepuiti mereu, pentru ca exista oameni ca el.

    Raspunde
  33. Ducu 4 Feb 2011 @ 11:47

    Un coleg de al meu a patit exact acelasi lucru (BMW M3) cu un sofer de tir ungur, in Timisoara. I-a facut semn sa iasa si imediat l-a lovit. Discutia a fost mult mai scurta pentru ca soferul nu stia romaneste (sau cel putin asa pretindea) si tot ce zicea era 100 de Euro sau Politie… unii oameni chiar traiesc degeaba :(

    Raspunde
  34. Amzis 28 Feb 2011 @ 05:02

    am citit la tatal tau. niste nenorociti

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)