Sari la conținut

O solutie pentru internet mobil prin Europa

europasim

Pentru ca urmeaza sa plecam in concediu in Zakynthos m-am tot interesat de o solutie de internet mobil pe acolo.

Dupa cum stiti internetul mobil in roaming este foarte scump, asa ca imi trebuia o alta solutie decat achizitionarea unui pachet suplimentar de aici, din tara.

In prima faza am incercat sa gasesc la greci un operator de unde sa iau o cartela prepay si am ajuns la Wind, care din ce am citit online pare destul de ok.

La ei exista 2 variante de internet prepay, una cu 30 euro care include 3GB trafic timp de o luna si un modem, iar varianta a 2-a costa 15 euro, tot 3GB trafic pentru o luna, dar fara modem, doar un SIM.

A doua varianta chiar imi pare buna, doar ca trebuie sa fac rost de un stick modem (sau cum ii zice) care sa fie deblocat, sa mearga in orice retea.

Tot cautand asa pe net am ajuns si la europasim.com care iti ofera acces la internet cam oriunde in Europa, in limita a 100MB pe zi cu 2 euro. Pare si asta o varianta ok.

Nu prea am folostit eu internetul prin plimbarile mele externe, de aceea nu stiu daca 100MB/zi sunt ok, dar banuiesc ca trebuie sa fie.

Intentionez sa folosesc netul pentru a scrie cate cava pe blog, pentru a pune cate o poza pe FB si poate putina navigare. Deci nu mare lucru.

Voi cum procedati cand plecati pe undeva si stiti ca aveti nevoie de internet?

Apropo, ati fost in Grecia si ati folosit cartelele lor prepay?

P.S. La hotel nu am internet wireless, deci wireless-ul nu este o solutie in acest caz.

P.P.S. Aveti aici un site unde se discuta despre internetul mobil si cartelele preplay din toate tarile lumii, poate va ajuta. (10x Iulian pentru link)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Dan Dragomir 7 Jul 2012 @ 15:06

    In general, la cafenelele grecesti gasesti WiFi gratuit. Si inghetata foarte buna :-)

    Raspunde
  2. Alex 7 Jul 2012 @ 15:26

    vezi ca multe modemuri se pot decoda gratis. sunt diverse solutii pe net

    Raspunde
  3. Adrian Ciubotaru 7 Jul 2012 @ 20:26

    eu am găsit această resursă: http://prepaidwithdata.wikia.com/wiki/Austria

    Raspunde
  4. Iuli 8 Jul 2012 @ 01:59

    @criserb Cu placere :-)
    Nu ti-as recomanda sa-ti iei varianta de net cu modem, mai bine cumpara-ti de aici un modem bun si-l poti folosi apoi oriunde. Iti recomand ce mi-am cumparat eu de curand, l-am luat codat Orange de pe okazii si l-am decodat eu (e foarte simplu de decodat, iti explic daca ti-l iei): Huawei E367. Pe Okazii il gasesti la 150 ron nou http://www.okazii.ro/cautare/Huawei+E367.html
    De ce l-am ales pe asta? Pentru ca are rate mari de transfer si tehnologie mai buna decat concurenta (cel putin asa se lauda) dar mai ales pentru ca il poti folosi si cu sim normal si cu microsim. Asta pentru ca nu are tray pentru sim, cum au majoritatea: http://wirelessworker.net/wp-content/uploads/2012/02/IMG_9012-522×348.jpg
    Teoretic poti folosi si microsim-ul la un modem cu tray, cu ajutorul unui adaptor microsim-sim dar practic risti sa-ti agate vreun piciorus din contactele modemului, asa cum am patit-o eu cu modemul de dinainte si il busesti iremediabil.
    Cu modemul asta esti future-proof pentru ca tendinta e de a se trece pe microsim-uri (ipad-ul are microsim, Galaxy S III are microsim, etc). Si cum deocamdata n-am gasit sa existe modemuri comercializate la noi care sa suporte microsim-uri…

    Raspunde
  5. SIP 8 Jul 2012 @ 07:59

    Un modem pe Vodafone ai de la mine – moka ! Chiar si de RDS !

    Raspunde
  6. criserb 8 Jul 2012 @ 11:28

    @Dan Dragomir – Mie partea cu cafenelele nu-mi place. Prefer sa stau linistit la hotel dupa ce adoarme toata lumea si sa-mi vad de ale mele. In liniste ma simt mult mai bine.

    Partea cu cafenelele e ok atunci cand vreau sa-mi verific mailul, sa mai pun o poza pe FB, dar pentru a scrie pe blog am nevoie de liniste :)

    @Alex – am auzit asta dar inca nu am incercat. Am sa incerc ca tot zice tata (@SIP) mai jos ca-mi da modemurile lui sa incerc sa le decodez.

    @Adrian Ciubotaru – 10x, din linkul tau am ajuns tot la o oferta Wind ce se pare ca ofera 12GB la 14 euro pentru 7 zile. In plus informatiile par a fi mai de actualitate, mai 2012.

    @Iuli – pai de ce sa-mi mai cumpar man daca ti-ai luat tu? Nu mi-l dai tu imprumut? :)

    @SIP – multumesc, vorbim in particular cum facem sa ajunga la mine ;)

    Raspunde
  7. Iuli 8 Jul 2012 @ 12:40

    @criserb eu ti l-as da, dar vad ca ti-ai gasit deja :-)

    Raspunde
  8. criserb 8 Jul 2012 @ 12:53

    @Iuli – mi-am gasit da, dar al tau e testat, merge cu siguranta :P

    Raspunde
  9. Iuli 8 Jul 2012 @ 13:05

    bine, m-ai convins :-)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)