Sari la conținut

Cum sa ramaneti fara net de luni?

dns-changerSe pare ca exista un virus care luni “o sa ne taie” internetul.

Nu o sa-l taie, doar ca o sa ne directioneze aiurea si o sa vedem ca anumite siteuri nu mai exista. Ele exista, dar noi o sa fim redirectionati, datorita schimbarii DNS-urilor de catre virus, prin alte locuri.

Ca sa vedeti daca DNS-urile voastre sunt corecte, intrati pe www.dns-ok.us, iar daca ecranul ce-l vedeti este verde, inseamna ca totul e ok, calculatorul vostru nu este virusat, nu trebuie sa faceti nimic.

Daca ecranul este rosu sunteti infectati cu virusul DNS Changer. Intrati pe www.dcwg.org/fix si o sa va rezolvati problema.

Pentru mai multe informatii intrati aici.


Si cred ca ar fi bine sa dati si un share acestui post, prietenii vostri poate chiar au nevoie de informatia asta!


Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Alexandru 8 Jul 2012 @ 13:01

    eu m-am verificat, sunt in regula. eu cred ca e vrajeala toata chestia. nu stiu ce sa zic. se mai auzea si acum ceva timp ca o sa ramanem fara net, ca in nu stiu ce zi, pica netu..si tot asa.

    Raspunde
  2. Phidas 8 Jul 2012 @ 13:04

    Mai intai sa ne uitam la statistica din Romania pentru DNS Changer.

    Raspunde
  3. just-me 8 Jul 2012 @ 13:04

    sau bagi DNS-uri google: 8.8.8.8 si 8.8.4.4
    prea multa zarva pentru nimic.

    Raspunde
  4. criserb 8 Jul 2012 @ 13:06

    @Phidas – adica?

    Raspunde
  5. criserb 8 Jul 2012 @ 13:09

    @Alexandru – daca informatia aparea pe cancan probabil o consideram si eu vrajala, dar vad ca se discuta destul de mult pe afara. Nu are ce sa strice o verificare, nu?

    @just-me – da, corect. Dar aia e pentru cine stie cat de cat cum se face aia.

    Raspunde
  6. Alexandru 8 Jul 2012 @ 13:13

    corect. eu am verificat, se pare ca sunt ok :). stiu ca subiectul este foarte mediatizat. astaptam verdictul luni, sa vedem ce si cum. nu e de mirare ca la noi sa fie teroare, pt ca suntem cea mai “contaminata” tara din Europa .

    Raspunde
  7. AndreaS 8 Jul 2012 @ 14:22

    Eu nu cred ca este “vrajeala” ;) stirea a fost mediatizata si la noi in Germania. A fost pus la dispozitie un site asemanator pentru control.

    Raspunde
  8. Andrei 8 Jul 2012 @ 16:54

    @just-me, lumineaza-ne la minte cu DNS acelea. Cum se folosesc?

    Raspunde
  9. just-me 8 Jul 2012 @ 18:05

    @Andrei: daca DNS-urile tale, in urma verificarii pe site-ul scris mai sus de Cristi sunt bune, nu trebuie sa faci nimic. Daca vrei totusi sa vezi cum iti poti schimba DNS-urile: click dreapta pe iconita de retea din taskbar din dreapta jos (sau dai click pe start, scrii network connections si dai enter – caz in care ignori urmatorii 2 pasi) > open network and sharing center > change adapter settings (coloana din stanga) > click dreapta si click pe Local Area Connection sau ce conexiune ai tu activa (poate fi sub alt nume) apoi click pe Properties. dai click pe Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) apoi pe Properties. iti va aparea o fereastra noua in care iti poti seta DNS-urile sau ti le poti schimba (selectezi Use the following DNS server addresses apoi scrii DNS-urile dorite).

    Ca sa intelegi mai bine ce sunt DNS-urile, uite ce zice wiki:

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Sistem_de_nume_de_domeniu – in romana

    http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System – in engleza (mult mai detaliat)

    Raspunde
  10. blowfish 9 Jul 2012 @ 13:22

    :))))))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)