Sari la conținut

Ori ești femeie ori ești bărbat, cum să fii neutru?

jumate femeie jumare barbat

Am auzit multe în viața asta, dar așa ceva eu nu am mai auzit.

Unul pretinde că el nu este bărbat, că nu este nici femeie, că este neutru. Că unul pretinde asta pot să înțeleg, există tot felul de oameni pe lumea asta, dar ca înalta curte să îi dea dreptate… asta este peste puterea mea de a înțelege.

Înalta Curte “recunoaște că o persoană poate fi nici de sex masculin și nici feminin și prin urmare autorizează înregistrarea unei persoane ca fiind de un gen +nespecificat+”, potrivit opiniei unanime a judecătorilor, notează AFP, scrie Agerpres.

Băi frate, ăștia sunt întregi la cap?

Unul, cică Norrie (așa îl cheamă) s-a născut băiat și și-a tras o operație de schimbare de sex să devină femeie. No, până aici nimic anormal. Dar apoi, după ce și-a făcut operația își dă seama că nu este sigur de ceea ce este, că el nu se simte nici femeie și nici bărbat și vrea să-i scrie în buletin “neutru” sau “nespecificat”.

Hai frate, cât de bolnav poți să fi? Și apoi “înalta curte” (din statul New South Wale/Australia) să îi mai dea și dreptate, este peste puterea mea de a înțelege.

Sursa, poza

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
24 comentarii
  1. spanac 2 Apr 2014 @ 22:59

    si eu care ziceam ca numai americanii is dusi cu pluta.

    Raspunde
  2. just-me 2 Apr 2014 @ 23:04

    Asa si ? cu ce te afecteaza pe tine ca persoana respectiva nu se simte nici femeie nici barbat ? Vai, dar cum.. o persoana vrea sa fie neutra, the horror. Spre surprinderea ta, exista si persoane asexuale, care nu au absolut nici un interes sexual, nu sunt atrasi sexual de nimic, le lipsesc orientarea sexuala de orice fel.. asa ca nu e greu de crezut ca exista si neutrii.

    Cu gandirea asta de secol 18 nu ajungi nicaieri.. daca era articol scris de vreo baba super credincioasa din ultimul sat din fundul Romaniei mai intelegeam..

    Raspunde
  3. criserb 2 Apr 2014 @ 23:29

    @just-me – bre’ să îți schimbi sexul și apoi să spună că nu își dă seama ce sex este? Pe bune? Dacă era hermafrodit din naștere mai ziceam, era normal să fie neutru, dar așa?

    Raspunde
  4. seba18 3 Apr 2014 @ 00:15

    @just-me: bine că eşti tu deştept şi open-minded!

    Cel puţin unii sunt capabili să recunoască o boală psihică atunci când o văd. Omul ăsta nu are alt scop în viaţă sau alte preocupări decât să işi facă operaţii de schimbare de sex şi apoi sa se războiască în instanţă…pentru ce? Mă lasi, cu atitudinea asta libertină şi cu toleranţa forţată pentru orice rahat…auzi, “gândire de secol 18″…nici nu ştiu de ce mă şi obosesc să îţi mai răspund.

    Raspunde
  5. just-me 3 Apr 2014 @ 02:13

    @seba18 – si care-i problema ? sa faca ce vrea din partea mea, d-aia nu mai pot eu. Sa-si schimbe sexul de 10 ori ca nu si-l schimba pe banii sau timpul meu si nici in instanta nu se duce pe banii mei. E alegerea lui si nu inteleg de ce ti-ar pasa. Stai linistit ca nu o sa vina la tine sa-ti dea cu neutralitatea-n cap si nici instanta nu o se te oblige pe tine sa te dai pe neutralitate, asa ca ce-ti pasa asa tare ?

    Raspunde
  6. seba18 3 Apr 2014 @ 03:10

    @just-me: aşa e: nu, până la prima paradă sau până la prima emisiune “serioasă” de TV (gen capatos, măruţă sau alte mizerii), care îl va transforma imediat în vedetă.

    Mi-e greaţă de toată toleranţa asta gratuită, cât şi de dorinţa unora de a susţine o cauză cu orice preţ dar mai puţin cu argumente şi cu raţiune. O să mă declar mulţumit atunci când cineva se va sesiza şi problema în cauză va fi tratată drept una de natura psihică şi nu una de “minoritate care trebuie acceptată, înţeleasă, sprijinită şi integrată”. Şi da, mă refer în special la aşa-zisa comunitate gay, care au ajuns să mă deranjeze din cale-afară prin dorinţa lor din ce în ce mai acerbă de a se face remarcaţi.

    Raspunde
  7. andreea 3 Apr 2014 @ 09:20

    pana prin 1970-80 homosexualitatea, transexualitatea, etc.. erau vazute ca boli psihice. dupa care medicii s-au desteptat si au realizat ca nu e chiar asa si le-au scos de la categoria asta. eh, pana or pricepe toti, mai dureaza.

    poate nu e rau sa ne punem in pielea unui om cu o alta orientare sexuala decat a noastra si sa vedem cam cum ne priveste si judeca lumea.

    Raspunde
  8. criserb 3 Apr 2014 @ 10:46

    @andreea – Altă orientare… care? Că ăsta văd că nu își dă seama nici el ce orientare are.

    Raspunde
  9. Ionut 3 Apr 2014 @ 10:54

    Aici nu e vorba de orientare sexuala, ci mai degraba de dezorientare ;)

    Raspunde
  10. liana 3 Apr 2014 @ 11:33
    Raspunde
  11. liana 3 Apr 2014 @ 11:35
    Raspunde
  12. andreea 3 Apr 2014 @ 12:04

    pentru ca nu are o denumire clara, sau nu o poate determina el clar in momentul asta, nu inseamna ca nu e o altfel de orientare. liana a pus niste link-uri interesante.

    nu cred ca e usor sa iti dai seama ca nu esti hetero. nu cred ca te trezesti de dimineata si te gandesti “bai, azi sunt neutru” sau “imi plac oile” sau mai stiu eu ce. treci prin mai multe faze pana sa intelegi ce … esti. probabil ca si tipul in cauza are nevoie de timp.

    Raspunde
  13. Dragos 3 Apr 2014 @ 12:09

    @andreea – Serios, s-au “desteptat”medicii? =))) asta mi se pare cea mai tare. Sunt curios si eu cum s-au desteptat si prin ce studii au ajuns sa accepte ca genul asta de comportament nu e boala. Bai fratilor, n-ai cum sa te nasi barbat si sa vrei sa fii femeie decat daca esti bolnav sau iti arata societatea ca exista si posibilitatea astea. Unele lucrurie trebuie tinute in frau. Pana si animalele sunt mai evoluate ca noi, isi respecta sexul si natura.

    @just-me – Loool, nu e vorba de atractie sexuala sau nu, e vorba de organul sexual pe care il ai in pantaloni si de trasaturile cu care te-ai nascut, poti sa fii femeie si sa nu faci sex in viata ta, asta nu inseamna ca nu mai esti femeie. La fel si in cazul barbatului.

    Lasa atitudinea asta open-minded de pro european si revin-o la realitate. Ti se pare normal ca niste copii sa vada astfel de specimene pe strada? Sa ajunga astfel de specii de, sa le zic oameni desi nu stiu daca mai sunt, sa adopte copii si sa traiasca niste bieti copii cu astfel de descentrati mintal? Wtf? Normal ca daca tii capul in cutie nu te deranjeaza cu nimic, din fericire unii dintre noi se gandesc si la efecte pe termen lung in societate. Aparent a fost o curba de invatare si de eliminare a depravarii in societate dar de cand cu miscarile pro-UE, si cacatul asta de curent open-minded, se pare ca ne introacem la o lume ca’n Game of Thrones in care sex-ul se face cu ce prinzi la indemana, fie el om, animal sau orice altceva…

    Raspunde
  14. Dragos 3 Apr 2014 @ 12:26

    Nu cred ca mai dureaza mult si o sa apara si oameni care nu sunt multumiti ca sunt oameni si or sa vrea sa fie animale, sa aiba blana si sa stea in staul…ca asa vor ei…si societatea trebuie sa ii accepte si sa le dea drepturi…la pascut iarba mai multa….

    Raspunde
  15. just-me 3 Apr 2014 @ 15:31

    aha, clar.. e rau ca cineva e open-minded, ar trebui sa fie toti incuiati. Daca nici asta nu e mentalitate de cacat, atunci..
    Ma scarbesc reactiile de genul: daca cineva nu e ca noi, e clar.. e bolnav, ar trebui sa-l bagam in institutii sau sa-l “batem” pana isi revine.
    Acum multi ani si stangacii erau persecutati, obligati sa isi foloseasca mana dreapta, considerandu-se (in multe culturi) un semn al raului daca erai stangaci. Intre timp, ne-am mai desteptat si noi, sau cel putin unii dintre noi din cate vad.

    Raspunde
  16. Dragos 3 Apr 2014 @ 15:46

    @just-me – Compari merge cu pere, daca gandirea asta open-minded ar fi pusa la bun folos atunci n-ar fi o problema, n-am zis sa stam in grota sau sa persecutam pe cineva. Vorbesti prostii! E vorba de prostia asta a generatiei X de a fi open-minded doar de dragul conceptului si de dragul de a fi occidental acceptam orice rahat venit de peste ocean, ca de acolo vin toate din tara tuturor posibilitatilor. Ca sa nu mai zic ca bietii oameni, astia cu afectiuni sau homosexualii sunt doar victimele unor regimuri occidentale care se dau homosexualiste doar de dragul capitalului de imagine. E un open-minded fals dar pe care societatea il ia de bun!

    E bine sa fii deschis da, spre stiinte si tehnologii sau alte lucruri care ne imbunatatesc viata, care schimba cu ceva si ajuta, nu open-minded la pervertirea societatii, de ce nu traiti ca indienii aia de care ati dati exemplu aici (aia mentionati pe Descopera) care au un al treilea gen sexual? De ce trebuie sa luam exemplu un comportament din India, din babilonia si sa il aducem intr-o societate care se vrea a fi moderna si ordonata? Societatea da, trebuie sa fie deschisa dar spre civilizatie, nu spre animalism…

    Raspunde
  17. andreea 3 Apr 2014 @ 16:28

    @dragos, “Pana si animalele sunt mai evoluate ca noi, isi respecta sexul si natura.”
    zau? mai citeste si tu nitel. uite prima fraza de pe wiki, ca sa nu luam chestii mai complicate: “Animal sexual behaviour takes many different forms, even within the same species. Among animals, researchers have observed monogamy, promiscuity, sex between species, sexual arousal from objects or places, sex apparently via duress or coercion, copulation with dead animals, homosexual sexual behaviour, heterosexual, bisexual sexual behaviour, situational sexual behaviour, and a range of other practices.”

    e bine insa ca sunt normali si baieti de treaba aia hetero de violeaza fetite. astia nu sunt bolnavi si scarbosi, nuuu, ca nu o fac in fund.

    Raspunde
  18. Dragos 3 Apr 2014 @ 17:13

    @andreea – In primul rand cine a zis ca violatorii sunt ok? Faptul ca am zis de astia cu sex indefinit ca nu sunt ok, sau de homosexuali, nu inseamna ca nu ii condam pe violatori, e o logica stupida care n-are niciun sens in context. E ca si cum ai spune bine ca ii condamni pe homosexuali dar merele sunt stricate in piata.

    Cat despre animale, de unde vine informatia asta? Ah, stai ca iti zic eu: “Un grup de cercetatori britanici au facut un studiu…” :)))

    Pe wikipedia scrie cine vrea ce vrea, draga mea, nu mai crede tot ce citesti. E posibil sa fie asa dar doar in cazuri izolate si bag mana in foc ca nu e un comportament natural, sigur au fost observate animalele in captivitate sau au avut un factor extern de influenta ce-i apartine omului.

    Citeste mai atenta, peste tot apar informatii generale si nu prea documentate, de ex:

    “Some chimpanzees were said to be trading food for sex, even though they were never observed to do so directly”

    Raspunde
  19. Ionut 3 Apr 2014 @ 17:18

    @andreea – Bravo, imi place ca incerci sa il convingi pe Dragos ca si animalele fac ca noi, deci e ok, suntem in regula :))) super logica, go go, o sa ajungem departe in ritmul asta.

    Raspunde
  20. andreea 3 Apr 2014 @ 17:23

    @dragos, cred ca am citit mai mult decat tine, din cate se vede. dar din pacate, azi nu am chef sa imi consum nervii si sa continui discutia. iti recomand sa stai de vorba cu un homosexual/transsexual/whatever. sa vezi si ce zice el si daca e chiar asa de bolnav psihic pe cat ti se pare.
    homosexualii pe care ii stiu eu – inca n-am intalnit un neutru, dar nu e vremea pierduta – sunt mult mai sanatosi psihic decat multi hetero, inclusiv decat mine.

    Raspunde
  21. Dragos 3 Apr 2014 @ 17:28

    @andreea – Bravo Andreea, e bine sa crezi, doar ca, cartea se vede in gandire si exprimare, in logica si ratiune nu in ce declari, am intelesi ca tu crezi ca ai citit dar nu se vede, crede-ma pe cuvant. Am stat de vorba si am cunoscut homosexuali si nu am nicio problema cu ei atat timp cat isi exprima sentimentele in privat, cand se modifica unitatea constitutionala a familiei am o problema. In rest, pot trai linistiti pana la adanci batraneti.

    Te-ai enervat? Si eu ma enervez cand n-am argumente, azi am avut si sunt super calm :)

    Te pup

    Raspunde
  22. Crox 4 Apr 2014 @ 13:33

    Biserica spune ca Iisus a fost neutru. Exista un precedent. Controverse vor fi mereu.

    Raspunde
  23. Nautilus 7 Apr 2014 @ 09:10

    @just-me – “Ma scarbesc reactiile de genul: daca cineva nu e ca noi, e clar.. e bolnav, ar trebui sa-l bagam in institutii sau sa-l “batem” pana isi revine.”

    Te scârbesc fiindcă trăieşti într-o lume deschisă (mediu urban, ai o meserie, ai casă etc) şi lumea asta deschisă, de când nişte băetzaşi dă băetzaşi franţuji acum 200 de ani au inventat legea civilă modernă (adică foarte precisă, amănunţită şi puţin sau deloc interpretabilă) şi au scris Codul Civil, a rămas cu ideea că fiecare persoană răspunde strict pentru faptele ei.

    Adică ăla care a furat face puşcărie pentru furt şi e obligat la despăgubiri, cine a ucis e condamnat la închisoare pe viaţă sau la moarte, în funcţie de ţara în care trăieşte, cine a făcut un accident a afectat doar victima accidentului şi e obligat la despăgubiri faţă de victimă sau de moştenitorii ei etc

    Astfel încât unul care nu e violent, nu fură, nu distruge, plăteşte impozitele, apa, gazul şi curentul la timp, nu umblă cu droguri şi nu trece pe roşu poate să fie transexual, extraterestru, homosexual, asexual, ba chiar dacă îi vine lui ideea că e ceainic, poate să fie şi ceainic, fiindcă nu deranjează pe nimeni.

    Dacă ai trăi într-o lume mai sărăcăcioasă, unde ai nevoie de relaţiile de familie şi de clan ca să supravieţuieşti (ca să faci piaţa îţi trebuie 2 salarii în casă, deci trebuie să fii căsătorit, ca să aibă cineva grijă de copii când părinţii sunt la serviciu trebuie bunici şi mătuşi, pentru o renovare îţi trebuie ajutorul vărului Costel care e zugrav etc), ai gândi din perspectiva “efectelor pe termen lung în societate”, fiindcă acelea te-ar afecta, şi nu ai mai crede că fiecare răspunde doar pentru faptele lui, ci şi pentru valurile pe care le face între cei din jur.

    Raspunde
  24. alin 8 Apr 2014 @ 22:58

    @just-me, esti femeie, nu ? Ca asa e de inteles…inseamna ca esti o retardata prin definitie…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)