Sari la conținut

Pasajul Basarab in prima zi

Dupa ce l-am pozat de sus, am zis ca e momentul sa-l si filmez. L-am filmat cam din toate directiile posibile, sa-l vada si cei care nu sunt din Bucuresti si au auzit atat de multe despre el.

Nu pot sa zic ca e naspa, ca e inutil dar cu siguranta e cam ingust. Cu greu poti sa depasesti un biciclist pe pasaj fara sa calci pe cealalta banda de circulatie. Puteau sa-l faca putin mai lat.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. Dragoș Asaftei 19 Jun 2011 @ 20:57

    Cum e, cum nu e, e totuși o evoluție. Față de alte pasaje sau față de ce nu era înainte, e mult mai bine. Începe să capete Bucureștiul un aspect mult mai modren. :)

    Raspunde
  2. Sabina 19 Jun 2011 @ 21:08

    Faza e ca am auzit ca e cel mai lat de acest gen. Si oricum mopedele au interdictie ….

    Raspunde
  3. Amzis 19 Jun 2011 @ 21:10

    e interesant :) dar nu prea am vazut indicatoare la iesiri. asa-i ?

    Raspunde
  4. william 19 Jun 2011 @ 21:14

    mie imi place

    Raspunde
  5. criserb 19 Jun 2011 @ 21:45

    @Dragoș Asaftei – Este, nu a zis nimeni ca nu este. E chiar un mare plus pentru oras.

    @Sabina – De ce ar avea? Nu au si ei aceeasi nevoie de deplasare?

    @Amzis – Ba da, sunt, eu zic ca e bine semnalizat…

    @william – si mie :P

    Raspunde
  6. alin 20 Jun 2011 @ 00:03

    Am fost si eu pe pod azi dimineata. E un super-pod. Cu podul asta parca suntem si noi in Europa :D Sper sa se mai construiasca astfel de lucruri

    Raspunde
  7. criserb 20 Jun 2011 @ 00:55

    Spera tu spera :P Ca deh, speranta moare ultima ;)

    Raspunde
  8. Iulian 20 Jun 2011 @ 01:56

    Intrebarea este daca chiar fluidizeaza zonele vizate? Ca doar pentru asta a fost construit.

    Raspunde
  9. criserb 20 Jun 2011 @ 02:29

    Sincer, nu cred, cel putin pe Titulescu o sa fie nebunie….

    Raspunde
  10. Muad_Dib 20 Jun 2011 @ 12:13

    Singura zona pe care o fluidizeaza e zona Garii de Nord, deoarece pasajul preia o buna parte din traficul care pana la construirea sa ocolea calea ferata prin fata Garii ( altii mergeau pe Podul Grant, care e posibil sa se mai elibereze putin, dar nu mult).

    Utilitatea lui nu e foarte mare, chiar daca traficul de pe el o sa fie mare, nu o sa se observe cine stie ce imbunatatiri la fluenta, mai ales in zona Titulescu. E adevarat ca inchide primul inel rutier al Bucurestiului, respectiv cel format din linia lui 34, pasajul Basarab, Viilor, Vladimirescu, Oltenitei. Dar cu toate acestea de la Podul Grant pana tocmai la Chitila nu mai este nicio alta modalitate de a trece peste calea ferata.

    Pe langa asta costul total al lucrarii e de 5 ori mai mare decat ce se preconizase initial. Singurul lucru bun in aceasta privinta e ca, desi e cu mult mai scump, macar s-a finalizat, nu ca la autoastrada Brasov, la care au primit 95% constructorii fara sa primeasca nimic.

    O solutie mult mai logica si care aducea mult mai multe beneficii Bucurestiului era sa mute Gara de Nord mai in exteriorul Bucurestiului, pentru a elimina complet nevoia de pasaje peste calea ferata. Sunt multe orase in lume care se chinuie din cauza caii ferate ce a fost construita cu mult timp in urma la marginea orasului iar acum, odata cu expansiunea lor,au ajuns sa taie orasul in bucati. Singura solutie logica si eficienta e sa elimine complet acest zid. Ceea ce la noi nici macar nu a fost luat in discutie.

    Oricum, daca un pot a ajuns asa un obiectiv turistic, de vin oamenii sa il viziteze doar sa vada cum e (ceea ce, tinand cont de istoricul nostru, este totusi o realizare) sunt curios ce o sa faca daca se va termina vreodata vrei autostrada..

    Raspunde
  11. ama 20 Jun 2011 @ 15:22

    Am ales si noi azi sa mergem pe pod sa vedem daca ne ajuta in drumul de acasa la birou. La dus a fost chiar ok. Am scurtat la jumatate drumul ( eu stau in Bucurestii noi si biroul il am in Panduri). Intrebarea mea este cum sa fac la intoarcere. Cum ajung dinspre Panduri pe Grivita? Nu prea ai variante de intoarcere…

    Raspunde
  12. criserb 20 Jun 2011 @ 15:26

    nu prea, pe Grivita doar daca intorci pe linia continua. Nu e coborare in directia in care vrei tu :)

    Raspunde
  13. ama 20 Jun 2011 @ 15:30

    mda… ma gandeam eu… o problema rezolvata pe jumatate… nu se poate sa fie totul perfect :))) Azi la pranz deja era aglomerat la semaforul care face intrarea de pe pod pe Titulescu…

    Raspunde
  14. criserb 20 Jun 2011 @ 15:39

    Da, am vazut asta chiar duminca cand teoretic nu trebuia sa fie aglomerat Era coada pana aproape in Victoriei

    Raspunde
  15. ama 20 Jun 2011 @ 21:40

    Dupa cum iti spuneam eram tare curioasa cum se face sa vii de pe pod dinspre Cotroceni spre Bucurestii noi… Ei bine romanul e inventiv… Se coboara spre gara si se intoarce pe linia de tramvai. Bineinteles ca politia este si ea la datorie :))))

    Raspunde
  16. Daniela 21 Jun 2011 @ 01:15

    zici tu, Cristi ca e ingust!?? ei au spus ca e cel mai lat din Europa!

    Raspunde
  17. criserb 21 Jun 2011 @ 10:14

    @Daniela – Pai nush ce zic ei, dar dupa cum poti sa vezi si in film, nu prea poti sa depasesti calumea un biciclist. E lat din cauza liniilor de tramvai dar na, pe alea nu se poate circula :P

    Raspunde
  18. Cezar 21 Jun 2011 @ 12:58

    Intr-adevar, cam periculos cu bicicleta pe pod. Poate ar fi trebuit sa faca o banda speciala pentru ei si pentru pietoni (chiar, ca pieton cum circuli pe pod? ai voie?), insa ar fi fost complicat la iesirile de pe pod.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)