Sari la conținut

Pe vârstnici i-aș pune să-și reînnoiască permisul anual

Veneam de dimineață la muncă și era să mă facă o babă zob.

Eu pe banda 1, care era ca de obicei liberă și toată lumea circula pe banda 2. La un moment dat banda 2 a început să cam încetinească, probabil făcea unul stânga și dintr-o dată o babă îmi intră în față fix în clipa în care eram aproape în paralel cu ea.

Am frânat, am iești aproape de pe drum, i-am dat claxon, dar degeaba…

Și-a văzut de drum, ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

La semafor am prins-o și am luat-o la întrebări.

Habar nu avea de ce a făcut. Era pe altă planetă, cumva într-o lume paralelă, în lumea ei.

Eh, cum am mai spus-o eu, cred că ar fi bine ca peste o anumită vârstă să se mai dea niște examene, niște teste, ceva, să vedem dacă mai suntem capabili să conducem o mașină. Cine este să conducă în continuare, cine nu să predea permisul.

Nu poți să omori oameni pe stradă doar pentru că tu nu mai ai atenția din tinerețe, nu mai auzi sau mai știu eu ce probleme de concentrare ai.

Știu, o să ajung și eu la vârsta la care nu am să mai pot, dar atunci, dacă se dovedește că nu mai pot, predau permisul și mă deplasez cu alte mijloace de transport, este mai sigur pentru societate. Este mai sigur și pentru mine.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Dragos Schiopu 11 Jun 2018 @ 12:22

    Stai linisitt, cand vei ajunge la varsta la care sa nu mai poti, oricum probabil nu vei mai avea volan la masina pentru ca se vor conduce singure. Si vei putea urca si baut in ea :)

    Raspunde
  2. Postolachi Dumitru 11 Jun 2018 @ 12:42

    Când ajungi la o anumită vârstă vei începe să gândești altfel decât gândești acum. În altă ordine de idei, ca doamna în vârstă sunt oameni de toate vârstele: vârsta nu o scuză dar tind să cred că nici atunci când era în floarea vârstei nu dădea mai multă atenție șofatului.

    Raspunde
  3. criserb 11 Jun 2018 @ 15:02

    @Postolachi Dumitru – sigur, dar se știe că pe măsură ce se înaintează în vârstă anumite abilități se pierd, e o chestie naturală, nu e ceva ce exagerez sau inventez eu.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)