Sari la conținut

Peștera Bolii, poze și coordonate

Peștera Bolii este o peșteră din zona mea natală (Valea Jiului pentru cine nu știe), peșteră pe care am vizitat-o de câteva sute de ori, pe vremea când eram copil. Din păcate (sau din fericire, nici nu știu să vă zic acum exact) pe vremea aia peștera nu era amenajată, pe vremea aia fiecare o vizita după posibilități. Noi copii fiind o vizitam cu lanternele, cu brichetele, fiecare cu ce avea. Am reușit să o traversez chiar și fără nici o lumină, deh, am rămas fără la jumătatea traseului :)

Acum însă peștera este amenajată și se poate vizita în condiții foarte mișto. Luminile amplasate acolo îți permit să faci și poze de calitate, ceea ce pe vremea copilăriei mele nu prea aveai cum.

Vă las cu pozele din peșteră și dacă aveți drum pe acolo, între Petroșani și Hațeg, (coordonate: 45.4535597,23.3188267) vizitați-o, merită. Taxa de intrare este modică, de numai 5 lei, iar fotografiatul este permis fără nicio restricție, așa cum ar fi normal să fie în orice zonă turistică.

După vizită ne-am și prostit puțin cu niște poze la panou.

DSC_1563

Mă bucur mult când văd că sunt oameni cu suflet, cum ar fi cei de la Asociația Petroaqua care fac lucruri frumoase, care transformă un loc uitat de lume în ceva frumos care atrage turiștii în zonă.

Mai multe detalii despre peșteră puteți afla pe pagina lor de facebook, chiar merită să o studiați puțin pentru că o să vedeți că în peșteră sunt organizate tot felul de evenimente culturale.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)