Sari la conținut

Planuri: Bucătărie de vară/foișor și loc pentru piscină

Am făcut acum câteva luni un plan și cu greu am dat azi de el. Așa că am zis să-l pun aici, să-l mai găsesc și pe viitor și să văd dacă o să-l pun așa în aplicare sau nu.

Ideea este că vreau “căsuța” aia în primul rând pentru umbră. Vara e foarte cald pe terasă și seara nu prea poți să stai acolo, de aceea mă gândesc la acel umbrar. Apoi, pun și niște dale, ca toamna când strâng piscina să nu se mai vadă ca naiba gaura din gazon.

Iar dacă tot fac umbrarul ăla mă gândesc să bag și un grătar cu cuptor în el, să nu mă mai plouă când fac grătare.

E un plan, într-o fază incipientă, să vedem acum dacă o să-mi reușească sau nu.

Până acum n-am făcut mai nimic din ce mi-am propus, referitor la acest plan, doar am reusit să iau piscina :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Daniel 6 Jun 2018 @ 14:29

    Salut.
    Ce aplicație ai folosit pt designul / planificare?
    Mersi

    Raspunde
  2. criserb 6 Jun 2018 @ 15:37

    @Daniel – Salut. sketchup, e foarte mișto, și relativ ușor de folosit după puțin exercițiu.

    Raspunde
  3. TheX 7 Jun 2018 @ 09:03

    Fara suparare, dar mie mi se pare ca gazonul de care erai atat de mandru la inceputuri (si care cred ca era unul dintre motivele pentru care ai renuntat la bloc pentru casa) incepe usor-usor sa dispara si e inlocuit de , ghici ce, beton/dale. Si eu visez la o casa la tara cu verdeata dar incep sa cred ca suntem dependenti de asfalt pentru a ne simti confortabil.

    Raspunde
  4. criserb 7 Jun 2018 @ 11:18

    @TheX – nu-i supărare, dar pe măsură ce stai acolo îți dai seama de ce mai ai nevoie. La început habar nu ai, încet-încet te prinzi.

    Am nevoie de piscină, bine, am nevoie e mult spus, dar dacă tot stau la curte și nu-i nici chiar o avere piscina aia am început să o folosesc, e mișto. Ideea este că după ce scot piscina, gazonul de sub ea este mort și din toamnă până în primăvară arată ca naiba.

    De foișorul ăla am nevoie pentru umbră, pentru că după ora 15 nu prea mai pot sta pe terasă, din cauza căldurii.

    Cumva trebuie să îmi fac și spațiu pentru ceea ce am nevoie, și după ceva calcule și observații la fața locului tre’ să scot niște gazon. Nu-i neaparat un lucru rău, că îmi rămâne destul pentru joacă și alergat după fii-miu.

    Iar de gazon sunt mândru în continuare, doar că o să rămân cu 160mp în loc de 200mp cât am acum. Practic scot o fâșie de 4m.

    Raspunde
  5. Madalin 4 Jul 2018 @ 11:44

    De ce nu plantezi niste copaci adevarati pentru umbra? Spre exemplu, niste nuci?

    Raspunde
  6. criserb 4 Jul 2018 @ 12:10

    @Madalin – parcă n-aș sta 10 ani să vină umbra :)

    Raspunde
  7. Madalin 4 Jul 2018 @ 15:58

    Nu stai 10 ani, il plantezi langa foisor si pana creste te folosesti de foisor. Am plantat un nuc in urma cu 3-4 ani de zile si deja face umbra, e marisor. Nu are nevoie de intretinere speciala, plus ca toamna culegi si nuci. Cu siguranta nu poti compara umbra facute de niste copaci cu cea oferita de un foisor. :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)