Sari la conținut

Piscină Bestway Pro Max 366x100cm

În weekend am vrut să pun piscina veche, dar am avut ghinion, era spartă. Motiv numai bun pentru a lua alta, ceva mai mare. Aveam în plan să iau alta, dar nu era chiar prima chestie pe lista cu priorități. Dar… dacă soarta a ridicat-o în listă, ce să fac, m-am dus să iau alta.

Intenționam să o iau pe asta, pe motiv că fii-miu încă-i mic și na, să fie apa mai mică. Am zis că 76 de cm e ok pentru el. Dar… când am ajuns la magazin, mi-am dat seama ca nivelul apei este de 61cm și am zis că-i prea puțin, așa că m-am orientat, pe loc, la altceva.

Într-un final am ales modelul Bestway Pro Max 366x100cm, practic 10mp de apă. Nu-i mult, e suficient cât să te răcorești în zilele fierbinți de vară.

Mai mare aș putea să iau doar în înălțime, că n-am prevăzut un loc pentru o piscină mai lată. Luați voi în calcul când vă amenajați curtea, nu faceți ca mine.

Bun, am ales-o, am dus-o acasă și m-am apucat de instalat.

Instalatul a durat ceva, nu 20 de minute cum scrie pe cutie, a durat vreo 3 ore. E adevărat că am instalat-o singur, nu 2-3 persoane cât scrie pe cutie. Instalarea nu-i dificilă, cred că o poate face oricine nu are două mâini stângi.

Suprafață unde o instalați trebuie să fie dreaptă. Eu am instalat-o pe gazon, e relativ drept, am vreo 2 cm diferență de nivel și pare că totul este ok.

Până acum sunt mulțumit de ea, nu prea am ce să-i reproșez, deci o recomand.

Apa e suficient de mare, nu-i bazin olimpic sau ceva, dar te poți distra în ea, e loc suficient.

Am să vă povestesc și cum se întreține, dar asta într-un articol ce o să urmeze. E mai mult de povestit, sper să-mi fac timp cât de curând.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Haivas Dan Alexandru 5 Jun 2018 @ 15:06

    Eu când am vrut să mă răcoresc într-una (ceva mai mică ce-i drept) în zilele fierbinți de vară, m-am simțit ca un rac pus la fiert. Sau pe acolo. Mai exact, nici n-am putut să stau în ea de fierbinte ce era. Abia după apus devenea frecventabilă apa dpdv al temperaturii. Altfel, tb pus clor la greu, sau ceva otrăvuri să nu se dezvolte bio-micro-organisme. Eu am tot pus și tot s-a înverzit într-un final.

    Raspunde
  2. criserb 5 Jun 2018 @ 15:17

    @Haivas Dan Alexandru – anul trecut am avut una ceva mai mică, și am avut apa ok tot sezonul, nu am schimbat-o niciodată. Mai mult de 30°C nu au fost niciodată, sau nu-mi aduc eu aminte. Acum însă e mai rece, mai durează până se încălzește, am doar 22-23°C :(

    Raspunde
  3. Calul 6 Jun 2018 @ 13:20

    Salut,
    Mai bine o puneai pe o platforma betonata sau dale….sau etc
    Am avut si eu una pusa direct pe gazon si pe langa faptul ca mi-am luat adio de la gazonul de dedesubt , am avut neplacerea sa constat ca mi-a spart-o pirul (iarba dracului) . Ulterior am turnat o platforma betonata si am cumparat o alta piscina dreptunghiulara (mai mare, ce-i drept)
    Cand am demontat-o a trebuit sa trag tare de tot de pirul care patrunsese prin prelata de protectie pusa pe gazon .
    Oricum , felicitari, o piscina in curte este mare bucurie mai ales vara

    Raspunde
  4. criserb 6 Jun 2018 @ 13:48

    @Calul – e temporar pusă acolo, sper :) Vreau să pun pavaj și să reamenajez puțin zona aia de curte, până atunci am zis că o las pe iarbă. Am mai avut una, anul trecut și n-a pățit nimic, cel puțin nu de la iarbă :)

    Raspunde
  5. MIHAI COFARU 13 Jun 2018 @ 06:32
    Raspunde
  6. criserb 13 Jun 2018 @ 11:29

    @MIHAI COFARU – mulțumim. Cu trambulina am ceva dubii, știu cazuri cu accidente grave pe trambulină, la unul din ele am fost chiar martor. Nu cred că am să iau. Îl las când mai dă de câte una, dar să-i pun acasă, să sară non-stop… nu cred.

    Raspunde
  7. Vicentiu 16 Jun 2018 @ 16:49

    Salut, Cristi. Ma tenteaza si pe mine de ceva vreme sa-mi iau o dracie din asta dar n-am avut inca curajul pentru ca mai am unele neclaritati.

    1. Cat de des schimbi apa in piscina?

    2. Ce consumabile ai? Inteleg ca sunt niste filtre. Cat de des trebuie schimbate? Pompa de filtrare se tine tot timpul in priza?

    3. Mai pui si altceva in apa? Clor? La mine sunt multe broaste in zona? Ai o husa?

    Mersi anti ipat de raspuns

    Raspunde
  8. criserb 18 Jun 2018 @ 11:16

    @Vicentiu – Salut, uite, pentru tine și alți prieteni ce-mi pun aceste întrebări am scris un articol întreg, sper să te ajute.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)