Sari la conținut

Platforma de vaccinare vs. eMAG

Update: Se pare că au fost 10 ediții BF, dar ideea rămâne aceeași.

Am văzut multe discuții în online pe tema platformei de vaccinare în special comparația dintre platformă și eMAG. Cum că la eMAG platforma nu cade, cum că putea și statul să facă ceva mai bun.

Eu nu sunt de acord, pentru că eu îmi amintesc cum funcționa platforma eMAG acum vreo 20 de ani (sau câți sunt). Îmi aduc aminte cum era mai mult picată decât online la primul BF și apoi la următoarele. A fost din ce în ce mai bine, acum platforma eMAG nu mai cade, e adevărat, dar au fost nevoie de 20 de ani pentru a se realiza acest lucru. Să nu uităm asta.

Din punctul meu de vedere platforma de vaccinare funcționează bine. A mai căzut, e drept, dar una peste alta s-a putut intra pe ea, s-au putut face programări sau înscrieri pe listele de așteptare. A mers. Mai cu sughițuri, dar a mers.

În plus, vârful de trafic a fost probabil ieri, de acum nu cred că o să mai vedem probleme în funcționarea platformei.

Deci cred că nu-i cazul să aruncăm cu pietre, platforma de vaccinare a fost făcută cam la un nivel comparativ cu platforma eMAG când aceasta împlinea câțiva ani buni de teste/rateuri și îmbunătățiri.

Părerea mea.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Paul 16 Mar 2021 @ 11:41

    Mie mi se pare foarte buna platforma de vaccinare.
    Pt ce flux de vizitatori și cât timp au avut la dispoziție pentru bug-fixing și testare, pot sa spun ca am fost plăcut impresionat, fiind obișnuit cum arătau platformele făcute de guvern pana acum.

    Raspunde
  2. Ciprian 18 Mar 2021 @ 00:54

    In sfârșit cineva cu minte mai limpede.

    Îi înțeleg și pe cei care au înjurat într-una in ultimele zile. Este o perioada dubioasă și când îți pui toate speranțele în ceva după atât timp dezamăgirea este mare.

    Eu m-am ars in ianuarie și acum sunt chill. Au făcut atât tam tam in decembrie că e gata, avem vaccinuri, de toate pentru toți, gata o să fie bine, am scăpat ura… Și apoi a început campania de vaccinare, și am văzut că merge super greu (aici mă refer la Olanda unde sunt acum). Și am rămas surprins sa vad că în România totuși merge bine, dar romanul tot nemulțumit.

    In fine lecția pandemiei: nu știi când începe, nu știi cum incepe, nu știi când se termină sau cum se termină. Nu știi nimic, nu speri la nimic.

    #staysafe

    Raspunde
  3. Piticu21 18 Mar 2021 @ 10:43

    la 3000 de oameni inscrisi pe ora, nu e normal sa cada :D)

    au trecut 20 de ani, dar toata lumea trebuie sa fie acum la nivelul de acum, nu la nivelul de acum 20 de ani :D)

    Raspunde
  4. criserb 19 Mar 2021 @ 09:42

    @Piticu21 – mda, cred totuși că vrei cam multe. De la nimic ce era, acum vrei ceva perfect. Să fim realiști Piticule, nu idealiști :P

    Raspunde
  5. coola gadgets 23 Mar 2021 @ 10:00

    Probabil ca ideea cu “putea statul sa faca ceva mai bun” porneste de la ideea ca s-au platit, probabil, cateva sute de mii de lei pentru aceasta platforma. Daca scuza este ca si emagul cadea acum 20 de ani,diferenta este ca emagul a platit banii corecti, din fonduri private si asta a avut atunci si asta are acum.La “stat” totul e scuzabil dar pe bani multi, ai nostri. A se vedea cardul de sanatate si platforma de depunere declaratii care la fel “cade” in jurul datei de 31 mai cand se depun bilanturile. Deci, poate ar fi timpul ca si statul sa faca ceva “ca lumea” de la inceput, ca tot cheltuieste foarte, foarte multi bani

    Raspunde
  6. criserb 23 Mar 2021 @ 12:56

    @coola gadgets – Nu știm despre ce bani este vorba, posibil să fie mulți, posibil să fie puțini, nu știm, dar ceea ce știm este că emagul s-a chinuit ceva ani să stea în picioare și nu cred că se punea vorba de bani. Au fost experiențe eșuate din care au învățat.

    Apoi, oare se meritau băgați mai mulți bani pentru niște servere care au fost necesare doar 1 zi, atât cât se bănuia că o să fie bătaia pe sistem? Platforma a căzut doar o zi, și atunci parțial, mergea mai cu sughițuri, în rest nu am auzit să fie probleme.

    Sunt alte probleme, uite de exemplu pe mine mă enervează că nu are butonul de login în primul ecran, așa cum e normal să fie un buton de login.

    Raspunde
  7. cerovinari 7 May 2021 @ 14:19

    Este foarte buna platforma de vaccinare, dar iti dai seama ca nu e totul perfect. Sunt multe lucruri care pot aparea neprevizibile la care nu te-ai gandit inainte..

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)