Sari la conținut

Podeaua de la căsuța lui Alex

Acum că s-a terminat concediul, cu forțe proaspete, m-am reapucat de construcția căsuței lui Alex.

Din toate ideile ce le-am avut până la urmă am ales să-l ascult pe Octavian și am pus dușumea pe zona unde o să se joace fii-miu. Am luat-o de la Leroy cu vreo 77 lei pachetul. Dimensiunile sunt 140x20x3000. Le-am tăiat la 1400, cât aveam eu nevoie și le-am pus pe latura scurtă pentru că așa am dat panta, să curgă apa spre curte.

Montajul a fost simplu. Le-am prins pe structura făcută acum două săptămâni.

N-am avut nevoie de multe scule, doar un pendular și autofiletanta din dotare.

Pe seară, dacă îmi permite timpul am să o dau cu șmirghel. Bănuiesc că o să fie destul de ușor, cel puțin sper, că suprafața este destul de mare. Am o mașină de șlefuit, bănuiesc că o să mă umplu tot de rumeguș :)

Sau prima dată chituiesc găurile de la fostele cuie (am o mulțime de găuri în stâlpii ăia) și dau cu șmirghel după. Vedem. Bănuiesc că totuși asta este ordinea firească.

Ulterior am să o vopsesc pe toată, să o protejez de ploaie, pentru că sunt convins că o să plouă până ajung eu să o termin.

Pereții intenționez să-i fac din lambriu rășinos. Să vedem dacă mă sucesc sau așa o să rămână.

Pentru moment sunt în faza asta:

Costuri, până acum, 416 lei.

Dacă mai aveți sugestii, idei, sau cine știe ce sfaturi pentru mine, le ascult cu plăcere. Lăsați un comentariu și discutăm.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Haivas 12 Sep 2017 @ 11:49

    Ai back-up plan pentru când se va plictisi de ea, adică în maxim 2 săptămâni? Ce faci cu ea? :)

    Raspunde
  2. criserb 12 Sep 2017 @ 11:53

    @Haivas – sigur, de la un backup a pornit totul. Pun mașinuțele dedesubt, acolo o să fie parcarea, să nu le mai văd pe terasă. Iarna o să pot băga în ea tot felul de chestii din curte, că deja nu mai am loc de ele, în special d’ale lui. E practic un loc în plus de depozitare :)

    Raspunde
  3. Ioan Mihai 12 Sep 2017 @ 17:23

    Oho! O sa fie super bun spațiul, atât pentru depozitare, sub ea și în ea, dar mai ales acoperișul. Dacă ai norocul să fie către sud, te-ai scos. Iti montezi 4 panouri solare fotovoltaice de 200 – 250 watti, de exemplu https://goo.gl/hx4XGw (link de afiliere), niște acumulatori serioși în care poți stoca 4 – 12 kw și ti-ai rezolvat necesarul de energie pentru 80% din orice ai prin casă. Adică iluminat, comunicații, computere, aparatura multimedia, etc. Depinde insă cam cat esti dispus sa investesti in asta. :D

    Raspunde
  4. Octavian 13 Sep 2017 @ 08:51

    Arată foarte bine! :)

    Dacă vrei să vopsești/uleiezi/tratezi într-un oricare fel dușumeaua, dă-i un strat și pe partea inferioară, astfel minimizezi riscul de a se curba.

    Vezi dacă mașina de șlefuit are racord pentru sac de rumeguș sau chiar la aspirator.
    La operațiunea de șlefuit nu trebuie insistat prea mult, ele au deja o rectificare a suprafeței.

    Raspunde
  5. criserb 13 Sep 2017 @ 10:19

    @Ioan Mihai – la asta cu panourile nu mă bag, deocamdată mi se pare că nu merită.

    @Octavian – da, am să dau și sus și jos. Bine era dacă dădeam înainte să o pun, dar cum n-am avut răbdare o să dau după și o să mă chinui mai mult.

    Are mașina de șlefuit colectare, merge și la aspirator, dar oricum o să fiu numai rumeguș din cap până în picioare.

    Nu insist prea mult la dușumea, am însă de insistat la stâlpi, pe care i-am recuperat dintr-o magazie, și arată ca naiba. Tre’ să le mai astup și niște găuri, unde era zeci de cuie :)

    Raspunde
  6. Vali 16 Sep 2017 @ 20:14

    Felicitari pentru idei!
    Eu as fi folosit WPC. Nu are acelasi efect ca si lemnul, dar e mai putin pretentios. Nu se crapa, nu se umfla, nu trebuie vopsit etc.
    Intentionez sa folosesc la gard si porti acest WPC. Din comoditate. Pentru a evita bataile de cap ulterioare (lacuire, baituire etc).
    Spor!

    Raspunde
  7. criserb 18 Sep 2017 @ 10:58

    @Vali – e mai scump, destul de scump și n-am mai lucrat cu el. Am văzut că trebuie pus pe o structură, cu ceva cleme speciale, și cum nu am mia lucrat cu el…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)