Sari la conținut

Prima mână de vopsea și șindrila bituminoasă

În weekend am avut mai mult timp și am reușit să închid acoperișul, i-am pus pazia și sageacul. Ușor nu mi-a fost, am lăsat acolo niște goluri pe care chiar nu știam cum să le închid. Până la urmă am reușit. Nu-i perfect, dar e bine, sunt mulțumit.

Apoi am vopsit, am vopsit-o cu alb, am dat o mână pe 3 laturi, pe latura vecinului n-am mai apucat că acolo nu era închisă și nu puteam să o vopsesc dacă nu aveam ce. Acum e gata și acolo, urmează să o vopsesc.

Partea prostă este că seara acum nu mai pot să vopsesc, cade roua, sau ce naiba cade, și deja e cam ud. Nu pot să vopsesc dacă umiditatea e așa mare, am învățat asta la gard.

Ieri seară am pus și șindrila, acum poa’ să plouă.

Tre’ să-i pun “bordura fronton” la acoperiș și cam aia este. Streașină nu am să pun.

Mai am de vopsit, totul, și terasa, la final vreau să fie 3 straturi. Cu toate că alta mai vedem, e foarte posibil ca două să fie suficiente.

Nu o să rămână 100% albă, am să-i dau și cu niște albastru pentru că fii-miu mi-a cerut asta. E posibil să mai apară și alte culori, că deh, este căsuța copilului, nu a mea, poate să fie și mai colorată. Am să încerc totuși să combin culorile cu gust, în funcție de ce-și mai dorește.

Pentru moment mă gândesc să-i fac geamurile albastre, să fie cam ca și casele de la greci, în stilul ăla.

Niște poze făcute în ultimele zile.

Pe colțuri am să vin cu niște colțare, să nu se vadă așa urât îmbinările, îmbinări pe care n-am putut să le fac perfecte :(

Problema este că se cam clatină dacă mă mișc prin ea, nu scap, trebuie să-i pun niste contravântuiri, așa cum zicea cineva încă de la prima postare. Avea dreptate.

Nu știu însă cât de lungi tre’ să fie, așa că dacă există vreo metodă de calcul, să-mi spuneți și mie. Bănuiesc că cu cât mai lungi cu atât mai bine.

Încă nu știu pe unde am să-i fac scara, e o problemă la care încă nu am o soluție. N-as pune-o pe față, acolo o să fie intrarea în “garaj” și o să-l încurce pe fii-miu.

Planul inițial era să o pun pe partea opusă terasei, să-i pun acolo o scară și implicit o ușă. Acolo n-ar încurca, singura problemă e că ar trebui să fac o ușă în plus și am evitat asta. Pentru moment, că se pare că nu o să scap.

Geamurile și ușile am să le fac din lemn, am să le fac tot singur, sper să-mi iasă, că n-am scule de așa mare precizie. O să vedem, cumva tot o să le fac. Am văzut o grămadă de tutoriale, nu pare greu, dar e vorba de precizia cu care tai lemnele.

Orice sfat e binevenit, poate aveți voi idei mai bune, poate mie îmi scapă ceva.

Cost, până acum, 1030 lei. De la ultima postare se adaugă șindrila bituminoasă și colțarele, pe care încă nu le-am montat.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Octavian 5 Oct 2017 @ 11:39

    Arată foarte bine până acum!
    Scara aș face-o în “L” pe lângă clădirea (garaj?) din dreapta căsuței (cum privești spre ea).

    Raspunde
  2. criserb 5 Oct 2017 @ 12:42

    @Octavian – așa mi-aș dori și eu, dar din păcate nu-mi pot bloca accesul în spatele magaziei. (aia e o magazie). Acolo n-ar încurca pe nimeni, doar pe mine, și na, mă gândesc că o să mai am chestii mari de pus acolo, să nu fie chiar în văzul lumii.

    Raspunde
  3. dorel 6 Oct 2017 @ 00:41

    salut
    o scara de franghie (ca la pirati) se ridica se coboara usor
    https://plase.net/produse/sfori-si-franghii/scara-de-franghie/?gclid=CPj78rK32tYCFUiTGwodEJECkQ
    si pentru ” lucrari mai grele ” o scara simpla asigurata cu un surub mai gros sau alt mecanism; cand ai nevoie o montezi cand nu, o depozitezi sub podea.

    Raspunde
  4. criserb 6 Oct 2017 @ 10:09

    @dorel – da, interesant, nu m-am gândit, dar cred totuși că-i cam periculoasă pentru fii-miu, nu are încă nici 3 ani. Poate ca o a două variantă, de ce nu?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)