Sari la conținut

Poti sa mori pana iti inchide Raiffeisen un card

raiffeisenVa spuneam acum 2 saptamani ca ma chinui sa-mi inchid toate conturile pe care le am la Raiffeisen Bank. Inca n-am reusit.

Am depus cereri pentru inchiderea conturilor, pentru inchiderea cardului de debit si a cardului de credit, in data de 24 mai. Astazi suntem in 26 iunie si inca n-au fost capabili sa le inchida.

Cand vorbesc cu ei la telefon imi spun ca situatia cardului de credit (pentru ca acolo vad ca este problema) este "In analiza". In analiza pana cand?

Conform celor zise de ei, cardul se inchide in maxim 30 de zile de la depunerea cererii. Asta fiind zisa in 11 iunie. Initial, in sucursala mi-au zis 3 zile, apoi la telefon 10 zile dupa emitarea extrasului de cont, iar in cele din urma 30 de zile.

Bun, au trecut si cele 30 de zile si solicitatea mea este inca "in analiza".

Ma intreb cat au oare de gand sa mai tina cererea mea "in analiza"? De fiecare data imi spun acelasi lucru, ca o sa revina ei. Sigur, si peste doua luni ei pot sa revina, dar eu nu mai am chef de asteptat.

Am despus cereri peste cererei, sesizari peste sesizari si nimic? Ce sesizari mai trebuie oare sa depun, la primul ministru, la guvernatorul bancii nationale?

Oare pentru ce dracu’ sunt platiti aia care se ocupa de cererile mele, cat le ia sa analizeze un amarat de card? Daca le dai o integrala cati ani au nevoie sa o rezolve, o viata?

Si da, Raiffeisen este pentru mine o banca de cacat, asta prin felul in care isi trateaza clientii!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
31 comentarii
  1. cipoc 26 Jun 2013 @ 11:06

    o plangere la opc? Macar de amuzant sa-i frece un pic

    Raspunde
  2. miss 26 Jun 2013 @ 11:14

    Cum nu este inchis?
    Tu il mai poti folosi,mai ai cardul fizic?
    Sau doar contul nu e inchis?

    Ca o explicatie (nu lucrez la vreo banca, dar la un moment dat am lucrat) teoretic ei iti dezactiveaza cardul (nu mai poti folosi plasticul) dar contul trebuie sa ramana deschis 30 zile (asta e indiferent de banca), pentru ca pot exista tranzactii facute la vreun magazin, si sa nu fie decontate inca.
    Asta nu depinde nici de tine nici de banca, ci comerciantul are 30 zile termen sa deconteze tranzactiile (eu am intalnit situatia asta, cei de la telefonia portocalie au fost f simpatici: am cumparat ceva de vreo 300 lei de la magazinul lor, si nu s-a obosit sa traga banii decat peste aproapoe 30 zile :) .
    De aici timpul pana la inchiderea completa a contului.

    Raspunde
  3. Ghiocel07 26 Jun 2013 @ 11:22

    Am avut si eu un card de credit la ei, cu limita de creditare neatinsa, am solicitat inchiderea lui, am predat cardul, mi-a fost blocat dar a disparut efectiv dupa mai bine de o luna. Daca aveam nevoie pentru a justifica acest lucru la alta banca mi-au spus ca-mi trimit o adresa prin care-mi comunice inchiderea contului de card.

    Raspunde
  4. Radu 26 Jun 2013 @ 11:37

    Am carduri de cumparaturi: unul la Rzbr si unul la Citi, Mai nou Citi a transferat la Rzbr conturile de card ale PF si in curand o sa le am pe ambele la Raifaizen. Sigur le inchid daca nu ofera ceva avantaje spectaculoase ! si cum sigur nu vor oferi, isi merita “Ti pup, pa – pa !” .

    Raspunde
  5. criserb 26 Jun 2013 @ 11:55

    @miss – Nu mai am cardul, l-am predat, l-au taiat in fata mea in 24 mai, deci nu-l mai pot folosi. Problema este ca nu imi inchid contul, ma tot duc cu zaharelul.

    Nu ma deranja daca imi spuneau de la inceput, dureaza 30 zile sau 50, era ok, stiam la ce sa ma astept, si nici nu trebuia sa ma duc la banca de cateva ori, si nici sa dau telefoane aiurea.

    Insa nu a fost asa, m-am dus la banca pe 24, era o zi de vineri, mi-au zis sa ma intorc luni, ca nu se mai proceseaza nimic la ora aia. Luni am dat telefon si mi-au zis ca mai trebuie sa astept, ca o sa se inchida dupa primul extras pe care o sa-l emita. Apoi, dupa primul extras mi-au zis, ca nu… 30 zile este termenul de inchidere.

    Problema este ca au niste angajati nepregatiti. Orice angajat ar trebui sa stie care este procedura de inchidere a contului/cadrului si sa informeze clientul in mod exact, nu sa-l puna pe drumuri.

    Nu de alta, dar la fel ca si ei, si eu am un job si tre’ sa imi tot iau liber, sau sa ajung mai tarziu la birou pentru a ma deplasa pana la ei. Si cand ma deplasez degeaba… chiar ma enerveaza.

    Raspunde
  6. George Paraschivescu 26 Jun 2013 @ 11:57

    Transilvania rules!

    Raspunde
  7. Andrian 26 Jun 2013 @ 12:52

    Au o politica si niste proceduri cam ciudate, din punctul meu de vedere. Eu am renuntat la serviciile lor si am optat pentru ING, sunt 100% multumit.

    Raspunde
  8. un om 26 Jun 2013 @ 20:24

    Am folosit Raiffeisen mai bine de sase ani. am avut cam tot ce ofereau atunci: internet banking, carduri de debit si de credit, plati directe furnizori, depozite conturi in euro.
    Am fost la ski intr-o iarna si am platit skipass-ul cu un card de credit.
    La intoarcere am platit suma cheltuita mai putin cca 20 de lei (am platit cam 98% din ce chetuisem). la scadenta mi-au taxat dobanda pentru toata suma.
    Asta a fost a treia picatura care a umplut paharul. Ii mai rugasem sa imi acceplte plata salariului de la un comerciant care nu avea contract cu ei si sa nu-mi comisioneze o tranzactie lunara dintr-un anume cont caci aceea reprezenta salariul meu. Nici macar n-au bievoit sa-mi raspunda la cererea mea. ca sa nu mai vorbim de o persoana de contact ca sa pot suna sa nu mai fiu purtat de fiecare data dintr-o parte in alta.

    Acum sunt client fidel la ING. Banca o consider un fel de institutie in umbra e acolo in stand-by si raspunde prompt cand am nevoie. In plus mi-au spus conditiile de creditare si plata pt cardul de credit chiar inainte de a-l avea in mana. La Raiffeisen nici pana in ziua de azi nu stiu ce si cum.

    Dar totusi Raiffeisen nu e cea mai rea de pe piata!!! am trecut si pe la BRD de cateva ori!
    (multumesc c-am scapat cu zile)!

    Raspunde
  9. criserb 26 Jun 2013 @ 21:38

    @un om – si eu am fost multumit in mare de Raiffeisen, ma rog, nici nu m-au interesat detaliile, costurile si ce mai imi luau eu pe acolo. Ideea este ca acum renunt la ei pentru ca lucrez mai mult cu Unicredit, am acolo salariul, creditul la casa, etc. E aiurea sa fac transferuri dintr-o banca in alta, doar asa, pentru a fi client Raiffeisen.

    Si uite, ca acum cand vreau sa renunt imi fac numai probleme… pacat…

    Raspunde
  10. COSTACHE 22 Sep 2013 @ 10:46

    Unde gasesc procedura de inchidere a cardului de cumparaturi de la Raiffeisen fiindca pe sit-ul lor nu gasesc nimic. Este o banca cu care nu merita sa ma mai incurc. Ii voi reclama peste tot fiindca nu mi s-a adus la cunostinta, sub semnatura, faptul ca trebuie sa astept atat timp pana la inchiderea cardului.

    Raspunde
  11. curios 7 Oct 2014 @ 16:59

    @Andrian – Ai testat și procedura de închidere de la ING?

    Raspunde
  12. georgescu laurentiu 27 Jan 2015 @ 22:46

    Fugiti cand vedeti Raiffaissen Bank! Nici OPC nu are solutii, doar instanta, si atunci foarte greu.Eu am deschis un banal cont, aveam dovada viramentului din strainatate, iar Raiffaisen, după 30 de zile, îmi arătau un extras de cont zero.Inca mai sunt in instanta cu ei, timp pierdut, bani, sanatate, iar banii din cont blocati.O politică bancară stufoasă, incalcita, si ma opresc.Evitati cat puteti Raiffaisen, iar eu evit sa nu fiu vulgar…..

    Raspunde
  13. paraschiv mircea 27 Jan 2015 @ 22:53

    Raiffaisen bank ar trebui desfiintată.Personal slab pregatit, transparenta contractelor este nulă.Numai banca are acces la ce semnezi, indiferent dacă este deschidere cont sau credit, etc..Titularul, beneficiarul sau clientul, cum vreti….nu există.Ei traiesc din comisioane si atat…plăteste cel care se păcălește sa solicite serviciile lor de toata jena.Intr-o tara bananiera,…..

    Raspunde
  14. mariana 22 May 2015 @ 15:26

    Eu am facut cerere sa primesc alocatia copilului pe card la CEC,am luat si cardul dar pt a inchide contul la raiffeisen unde a fost alocatia pana acum au cerut o multime de acte.Ce pot face?Fara sa inchid contul la raiffeisen imi vireaza alocatia la cec?Multumesc

    Raspunde
  15. george 24 Jul 2015 @ 12:18

    @curios – faci cerere de inchidere si in decurs de 15 zile tb sa-ti dea ca nu mai ai datorii la ei eu as aam inchis si descoperirea pe raiff , ing,cec si eurolines dar la toate am confirmarea scrisa semnata si stampilata de ei ca nu mai am datorii la ei

    Raspunde
  16. Oana 17 Nov 2015 @ 13:29

    Tocmai am scapat si eu de hotii de la Raiffeisen. Proasta sunt eu ca nu m-am informat inainte sa deschid cont cu car la ei. Ideea e ca m-am razgandit dupa o zi (da, o zi :p) si m-am dus sa inchid si contul si cardul pe care il solicitasem. Ma pun aia sa platesc 5 usd pt emiterea cardului, apoi comision pentru retragerea tuturor banilor depusi. Booooooon! Plec de la ei cu gandul ca gata, am inchis contul, deci adio! Da’ de unde, domnule? Ma suna dupa 3 zile sa-mi zica sa vin sa platesc comisionul ANUAL pentru intretinerea cardului. WTF? Eu am tinut banii la ei 12 ore, deci WTF? Care e logica? Pai nu exista..se pare ca saracii astia iau comisioanele in avans pentru ca asa vor ei. Am vorbit cu directorul sucursalei din Bacau, si dadea din umeri, adica ceva de genul, nu prea am de ales si trebuie sa platesc. Ori mi se pare aberant si un abuz grosolan! Am platit in scarba, doar sa nu mai aud de ei niciodata..dar just in case, ma voi duce peste o luna sa cer confirmarea inchiderii contului, sa nu ma trezesc cu vreu alt comision pentru te miri ce. Vreau sa le fac plangere la ANPC dar nu cred ca se va rezolva ceva. Dar voi scrie pe toate forumurile pe care le gasesc, ca sa conving lumea sa mearga la oricare alta banca, nu la nemernicii astia.

    Raspunde
  17. Nicu 1 Jul 2016 @ 14:13

    Eu folosesc cardul “neavand incotro ca nici nu l-as atinge daca s-ar putea” doar pentru a primi salariul pe el, moment in care il GOLESC INSTANT, tineti minte vorba batraneasca, CE-I IN MANA NU-I MINCIUNA.
    O sa vina cu siguranta o zi in care o sa aiba loc un eveniment de genul…..resetare monetara internationala sau o criza globala cu implicatii XXXL si cine s-a luat ca animalul dupa turma sa traiasca DOAR prin card s-ar putea sa fie nevoit sa traiasca din donatii ca a ramas brusc cu ochii in stele, sau o criza ca cea din Grecia unde lumea statea panaicata la bancomate daca va amintiti si trageau cash maixm 50 euro pe zi, ca li se impusesera limite de sus pe timpul si banii lor, sau ca in Cipru unde statul a decis sa confiste toate sumele ce depaseau 100.000 euro din depozitele cetatenilor, la fel IMPUNERE de catre o entitate pe banii si timpul sclavilor.
    Nu uitati catre ce se indreapta lumea, un singur guvern mondial, se discuta deja de eliminarea cashului, voi va intrebati oare de ce?
    Avem deja limitare de cash de 10.000 ron cash in magazine pentru pesroane fizice, asta daca nu stiati deja.
    In Germania s-a incercat la fel limitarea chasului dar populatia a iesit in strada la proteste si a cazut legea fiind declarata neconstitutionala considerandu-se ca atenteaza la drepturile si viata privata a omului de rand……la noi totul a decurs in liniste, s-a implementat in silence mode, nimeni nu a reactionat.
    In Austria vor sa schimbe constitutia sa introduca ca fiind un drept fundamental al cetateanului de a foslosi cashul daca doreste acest lucru, pentru ca se fac presiuni de la conducerea uniunii eurpene sa se limiteze cashul iar treptat sa se elimine DI TOT!….oare de ce?….simplu….control TOTAL pe toate planurile.
    In unele tari populatia este constienta de ceea ce se intampla si se impotrivesc, DAR in altele precum Romania, Italia, Spania ” unde apropo, in Spania s-a pus taxa pe soare, pentru persoanele care au panouri fotovoltaice” populatiile sunt adormite rau, nu stiu daca sunt cu IQ subdezvoltat, sau pur si simplu nepasatori, dar o sa vina ziua in care toti cei care nu au luat masuri or sa regrete teribil si din pacate o sa fie prea tarziu……..
    Vai cata lume cu mentalitate de sateni inapoiati se bucura cand primesc un card contactless in locul unuia clasic, simtindu-se parca chiar ei fizic UPGRADATI la un alt nivel, nimeni nu se intreaba de ce sau catre ce duce acel ceva, ajungandu-le sa auda ca se face pentru protectie mai buna sau pentru eliminarea ilicitului sau tot felul de alte baliverne, cand de fapt totul este de fapt un CAL TROIAN…. Sau cu legea BB, mentalitate de cioban carpatin, DOMNE EU NU AM NIMIC DE ASCUNS, LASA SA FIE, pai ma ciobane retardat, nici eu nu am nimic de ascuns dar asta nu inseamna ca trebuie sa le dau cheile de la usa casei sa intre cand vor ca sa vada daca am sau nu……….am fost ultima generatie care a mai prins cativa metrii din asa zisa libertate care apune acum in fata noastra……………..funny, totul are un scop, nimic nu ste gratuit pe lumea asta, cand vi se impune ceva intrebati-va mereu care o fi oare adevaratul motiv, cel din spatele celui spus cu glas tare…..ohh i know, ACHHHMED the dead terro^%.

    Raspunde
  18. Nicale Proxy 22 Jul 2016 @ 00:19

    Eu folosesc cardul “neavand incotro ca nici nu l-as atinge daca s-ar putea” doar pentru a primi salariul pe el, moment in care il GOLESC INSTANT, tineti minte vorba batraneasca, CE-I IN MANA NU-I MINCIUNA.
    O sa vina cu siguranta o zi in care o sa aiba loc un eveniment de genul…..resetare monetara internationala sau o criza globala cu implicatii XXXL si cine s-a luat ca animalul dupa turma sa traiasca DOAR prin card s-ar putea sa fie nevoit sa traiasca din donatii ca a ramas brusc cu ochii in stele, sau o criza ca cea din Grecia unde lumea statea panaicata la bancomate daca va amintiti si trageau cash maixm 50 euro pe zi, ca li se impusesera limite de sus pe timpul si banii lor, sau ca in Cipru unde statul a decis sa confiste toate sumele ce depaseau 100.000 euro din depozitele cetatenilor, la fel IMPUNERE de catre o entitate pe banii si timpul sclavilor.
    F* THE BANKS!!!!!!

    Raspunde
  19. Adi 18 Nov 2016 @ 10:49

    O BANCA EXTREM E NENOROCITA . LA FEL PATESC SI EU CU INCHIDEREA CARDULUI . PANA ACUM DE O SAPTAMANA M-AM DUS DE 2 ORI SI M-A REFUZAT .

    Raspunde
  20. camy 28 Feb 2017 @ 17:05

    total adevarat, Raiffeisen mi-a amant 6 luni inchiderea unui cont in euro.

    Raspunde
  21. Miky 17 Mar 2017 @ 20:33

    Buna… Eu am un cont de salariu la ei inactiv de vreo 3 ani… Mi e si frica sa ma duc sa il inchid… Ati trecut prin situatia asta? Cam cati bani as platit pt. administrarea contului si pt inchiderea acestuia?

    Raspunde
  22. Radu Popa 8 Apr 2017 @ 00:31

    Am un card de cumparaturi la Raiffeisen care a expirat si sunt plecat din tara. Banca nu doreste sa imi trimita cardul nou emis automat la adresa din buletin si nici la adresa din strainatate. Am solicitat inchiderea acestui card dar am fost refuzat, prezentandu-mi-se doua optiuni: solicitare de inchiderea de cont depusa intr-o agentie sau procura notariala pentru o persoana aflata in tara (o procura notariala cu autentificare , cu toate documentele trimise prin posta si asa mai departe ajunge la aproximativ 100 de dolari). Am facut sesizarea la OPC de intermediere in aceasta speta, urmeaza sa primesc un raspuns in 30 de zile.

    Raspunde
  23. Alina 6 Sep 2017 @ 20:58

    @criserb – niste incompetenti la aceasta banca. Ma duc cu certificatul de deces al tatalui mei sa ii inchida contul curent la banca, cont in care mai are doar 30 bani si imi spune ca nu pot face asa ceva ca au nevoie de succesiune ca sa il poata inchide. Succesiune pe ce? pe 30 bani???

    Raspunde
  24. Eiia 27 Jan 2018 @ 09:15

    @miss – mai fata, tu nu intelegi ca au trecut mai mult de 30 zile si banca nu i-a inchis contul?

    Raspunde
  25. Eiia 27 Jan 2018 @ 09:24

    @Miky – Un cont inactiv dupa 6 luni se inchide automat! verificati daca vi l-au inchis!

    Raspunde
  26. Eiia 27 Jan 2018 @ 09:43

    O banca slaba, neserioasa, angajati nepriceputi care se schimba foarte des.Intr-un an de la o filiala au plecat toti cei 3 ofiteri de credite.Au venit altii care dupa ce invata, ce si cum vor pleca si ei. Mi-am inchis contul cu greu fiindca refuzau sa-l inchida pe motiv ca am o poprire. Am explicat ca poprirea o aveam si cand am plecat de la banca X si acolo mi-au inchis contul a doua zi.La Raiffeisen dureaza……… Probleme au fost si cu poprirea, imi retineau sumele poprite dar nu le vira executorului numai dupa cateva luni desi legea spune ca in 5 zile maxim de la retinere. In concluzie NU RECOMAND !

    Raspunde
  27. Ana 25 Aug 2018 @ 16:46

    @Eiia – Ramane inactiv , nu se inchide automat. Habar nu ai!

    Raspunde
  28. Sorin 28 Sep 2018 @ 09:36

    @Eiia – Nu este adevarat. Eu am avut ani in care nu am folosit contul si a ramas deschis binemersi. Ulterior, ca un facut, am avut nevoie de acei bani, pe care, evident, i-am rambursat.

    Raspunde
  29. Silviu 18 Mar 2021 @ 23:12

    Incerc de 3 săptămâni sa închid contul de card de credit dar asemenea fenomen n-am put sa cred ca exista angajați care raspund la telefon habar nu au pe ce lume sunt își bat joc de clienți

    Raspunde
  30. Anca 10 Oct 2021 @ 20:54

    @Eiia – sunteti sigura ca dupa 6 luni! Mie mi-a fost spus ca de abia dupa 3 ani daca contul ii inactiv il inchid! 🤷‍♀️

    Raspunde
  31. Dan 25 Jul 2023 @ 17:56

    Cea mai de kakat bancă, mi-au luat 30 lei comision de retragere ,neavând casierie sucursala a trebuit să retrag restul de bani din bancomatul din bancă….au motivat că este normal să se aplice o taxă de îñchidere card….

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)