Sari la conținut

Si despre Raiffeisen am avut o parere buna

raiffeisenMa intreb daca este cazul sa scriu pe blog de fiecare data cand am o problema cu o firma/institutie ca sa se rezolve problema. Vad ca daca scriu, problema se rezolva mult mai usor si mai repede decat in cazul in care apelez, si eu, ca un om normal la relatii cu clientii.

In cazul de fata este vorba de Raiffeisen Bank, banca cu care am avut o colaborare frumoasa de vreo 10 ani. Doar ca  acum, in ultima vreme, nu mai folosesc serviciile lor si am depus o cerere de inchidere a cardurilor, a conturilor si a tot ce mai am eu pe acolo.

Cand am fost la banca, am predat cardurile, am predat token-urile, si mi-au spus ca luni (era joi cand am fost la ei) ma pot duce la orice sucursala sa-mi dea o hartie prin care sa-mi spuna ca toate conturile mele sunt inchise, ca mai am de plata niste bani sau mai am de primit niste bani.

Luni, acum 2 saptamani, am fost preventiv, am dat un telefon si mi-au spus ca dureaza mai mult, ca mi se emite extrasul pe data de 1 a lunii, ca 10 zile dureaza procedura de inchidere a conturilor, si ca in a 11-a zi ma pot duce la banca pentru a rezolva problema.

Astazi am sunat inca o data, suntem in data de 11, si am intrebat daca ma pot duce la banca sa terminam odata povestea.

M-au amanat iar, mi-au spus ca procedura dureza 30 de zile din momentul in care am depus cererea.

Totusi, ma intreb, angajatii aia sunt niste idioti sau isi dau cu parerea atunci cand iti ofera o informatie.

Daca sunt 30 de zile, de ce-mi spun “veniti luni”, apoi imi vorbesc de “10 zile” iar acum ma anunta ca procedura dureaza “30 de zile”.

Cine greseste in situatia de mai sus, banca sau omul ala cu care am vorbit la telefon?

Stiti ce zice robotul ala inainte de fiecare convorbire? “Toate convorbirile vor fi inregistrate pentru a reprezenta o dovada” eh, pai in acest caz,este cazul sa depun eu o reclamatie pe undeva, sa vedem cine este de vina ca ma pun pe mine pe drumuri?

Si apropo, pe langa faptul ca ei au inregistrat convorbirile, ca m-au mintit, le-am inregistrat si eu si va pot spune exact cine m-a mintit, nume, prenume, doar asa… sa nu uit.

Oare de ce atunci cand banca are nevoie de tine stie sa te caute, stie sa te serveasca prompt, iar atunci cand vrei sa inchei contractul, se trage atata de timp?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. dojo 11 Jun 2013 @ 13:11

    Eu am inchis acum 3 ani la BRD care, cu toate bubele lor, au inchis conturile in 5 minute, cat am fost acolo. A doua zi erau deja ‘inghetate’, dar inca de atunci se facusera setarile. Am fost placut surprinsa ca, macar la inchiderea contului au fost mai de bun simt decat in general. E total aiurea ce se intampla, poate o discutie cu ANPC ar lamuri situatia. Am apelat de 2 ori la aceasta masura si mi s-au rezolvat problemele imediat.

    Raspunde
  2. Moldo 11 Jun 2013 @ 13:29

    Eu mi-am inchis acum aproximativ 1 an contul la Raiffeisen. Am predat cardul (token nu aveam), am scos la ghiseu cei cativa lei ce mai erau in momentul acela in cont, am primit o hartie si gata. Totul a durat 10-15 minute, cu tot cu statul la coada.

    Raspunde
  3. George Paraschivescu 11 Jun 2013 @ 14:26

    vezi ce patesti daca ai multe conturi, bani multi :)

    Raspunde
  4. criserb 11 Jun 2013 @ 14:30

    @George Paraschivescu – tu nu vezi ca nu am multi bani, de ce crezi ca imi inchid conturile? :)

    Raspunde
  5. Bucur 11 Jun 2013 @ 15:32

    raspunsul la intrebarea ta din articol era sa fie:de bulangi,dar nu vreau sa scriu asa ceva despre acesti functionari atat de buni si eficienti… NOT :))

    Raspunde
  6. foame in glanda 12 Jun 2013 @ 22:46

    hehe, la inchis toti se misca greu pe praful asta…
    sa nu ajungi pe la biroul de credit cu datorii..sau mai tarziu la societati de recuperare creante

    Raspunde
  7. william 14 Jun 2013 @ 15:49

    cum dracu sa ai parere buna despre astia de la raifessen ?

    ai uitat ca numai de aici primei mail cum ca ti sa spart contul si tre sa te asiguri ca ai securizat totul, cu toate ca tu nici nu avei cont la raifesen ?

    eu nici nu am avut veci cont si primeam mail de la ei, mail original, verificat!

    cand dadeai click, t ducea pe o copie a sitului si daca dadeai datele, ala erai :))

    de fapt nu mai erai ala, ca era aloa mai sarac cu ce era pe card :))

    banii facuti usor, usor se duc :))

    Raspunde
  8. Funny 23 Aug 2013 @ 07:56

    Click pe link sa vedeti cu ce se ocupa Trainerul Oficial al Raiffeisen :)))…mi s-a parut genial comentariul…

    http://imgur.com/Crd0BQV

    Raspunde
  9. Sebastian P 27 Jun 2014 @ 21:45

    Am avut experiente neplacute la Raiffeisen. Una din ele a fost la Agentia Delfinului din Sos. Pantelimon. nr.254. Mama mea avea un cont la termen la Raiffeisen iar eu eram imputernicit sa fac orice operatiuni in contul mamei mele. Am fost astazi 18 mai 2014 la Raiffeisen Delfinului in jurul orei 16:00, cu intentia de a imi schimba datele de identitate in acel cont unde sunt imputernicit, deoarece actul de identitate pe care il aveau in sistem era expirat si am facut unul nou. Aceasta procedura trebuia sa dureze mai putin de 5 minute. M-am dus la ghiseu unde dna Izabela, asa s-a recomandat cand I-am cerut numele si din pacate nici unul din angajati nu poarta ecuson cu numele lor, dupa mari eforturi la computer datorate cred crasei incompetente, m-a anuntat la inceput ca nu poate gasi contul, cu toate ca ii dadusem si o factura primita de la banca cu toate informatiile necesare. Dupa mari eforturi a reusit performanta de a gasi contul respectiv dar ajuns la concluzia ca habar nu avea cum sa schimbe datele mele de identitate si atunci am inceput sa ma intreb daca era asa de neinstruita, de ce lucra la acel ghiseu. Pe un ton rastit si obraznic mi-a spus ca trebuie sa astept la colega ei de la unul din cele doua birouri. In timp ce asteptam la acel birou, am constatat ca dna Izabela trata cam toti clientii cu aceeasi
    obraznicie si lipsa de profesionalism. Clientul pe care l-a servit imediat dupa mine a plecat pe usa bancii bombanind: Ce banca de…La urmatorul client a ridicat vocea si i-a tras un perdaf de nu se mai oprea. Am ramas socat vazand ca asa un comportament este aceptabil la Raiffeisen Bank, unde aptitudinile de customer service se pare ca nu exista.
    Dupa ce am mers la colega ei la care fusesem trimis, am asteptat in total 35-40 minute, cand mi s-a comunicat de la acel birou ca va mai dura destul de mult pana voi putea efectua banala operatiune de a da bancii informatiile noului meu act de identitate care ar fi trebuit sa ia doar 5 minute. Dezamagit si satul de atitudinea si ineficienta celor de la Raiffeisen am plecat fara a rezolva nimic. M-am oprit la Pireus Bank, chiar alaturi, unde trebuia sa fac aceeasi modificare de date de identitate si unde am rezolvat in 5 minute.
    Vreau sa mai adaug ca nimeni din cadrul acelei filiale nu si-a cerut scuze nici macar o data pentru ca nu au reusit sa ma ajute sau pentru timpul lung de asteptare. Atata lipsa de respect si de instruire relatii client este
    ceva de neimaginat intr-o tara civilizata e clar ca managerii si trainerii de la biroul central nu isi faci datoria de a
    instrui angajatii de la filiale.
    Am mers acasa unde am trimis prim email or reclamatie la biroul central Raiffeisen. Dupa vreo saptamana, nu primisem un raspuns la sesizarea facuta. Am mai trimis un email reamintindu-le ca asteptam un raspuns. Abia pe 6 iunie, deci cam 18 zile dupa ce facusem sesizarea am primit un raspuns de la cineva pe nume Valentina Mirea de la departamentul Complaints Management Raiffeisen. Erau niste scuze penibile in ceea ce priveste timpul lung de asteptare pe care l-am intampinat la filiala Delfinului. Nu era nici o mentiune despre vreo masura pe care o vor lua pentru a scurta timpul de asteptare la acea filiala. Nu era nici o mentiune despre obraznicia angajatei de la Delfinului, desi au camere de luat vederi in acea filiala si puteau cerceta arhiva pentru a se face o investigatie si a o sanctiona si reinstrui. In consecinta am trimis inca un email Valentinei Mirea de la Complaints Management Raiffeisen rugand-o sa adreseze profesional sesizarile mele sa investigheze ce s-a intamplat si sa ofere solutii nu doar o simpla scuza, pentru ca altfel problemele se vor repeta. Bineinteles ca de atunci nu am mai primit nici un raspuns de la ei.
    Asta denota or crasa incompetenta si o totala lipsa de interes chiar la nivelul biroului central Raiffeisen. Nu au nici un respect pentru clienti si nici o dorinta de a rezolva problemele clientilor. De atunci mama mea si-a inchis toate conturile avut la aceasta banca, transferand banii la o alta banca competitoare, care ne trateaza cu respect. Nici eu nici familia mea nu vom mai apela la serviciile acestei banci care isi trateaza clientii cu nesimtire si nepasare.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)