Sari la conținut

Taxi pentru localitățile de la marginea Bucureștiului

Acum că m-am mutat “la țară”, sunt tare curios cum este treaba cu taxiul. A fost un moment, în care dacă stăteam în București, chemam taxiul, dar, cum n-am auzit pe nimeni (cel puțin în cercul meu de apropiați) care să folosească taxiul în Bragadiru am zis că e mai ok cu mașina.

Deci, vă rog, dacă știți, să-mi spuneți și mie care este deosebirea între o comandă clasică, de taxi, în București și una în Bragadiru (sau altă localitate adiacentă Bucureștiului).

Ce ar trebui să știu?

Sunt mai rare taxiurile, nu vor să vină/să mă ducă, trebuie să menționez de la bun început că ies din București? Menționez că folosesc numai aplicații de taxi, nu și numerele de la dispecerat.

Întrebări valabile și pentru cei care folosesc Uber.

În caz că stai prin Bragadiru puteți să-mi menționați și niște firme care îmi aduc de mâncare acasă, gen o pizzerie, o șaorma ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Adrian C 14 Dec 2015 @ 15:30
    Raspunde
  2. criserb 14 Dec 2015 @ 15:44

    @Adrian C – Mă uit pe acolo, merci, dar pare o pagină oficială ceva… mai studiez ;)

    Raspunde
  3. Adi Mera 14 Dec 2015 @ 23:03

    Eu nu vreau sa fiu hater, este interesant proiectul tau cu casa, dar te-ai gandit sa separi chestiile gen pizza/mancare/etc de problema serviciilor de urgenta? ca tot vad ca sunteti ca niste oi si va mutati in afara bucurestiului si pe urma bitching ca nu aveti x/y/z. Sa vezi ce interesant o sa fie cand nu vine Salvarea.pompierii, pana atunci, rezervorul plin si seara apa cu lime.

    Raspunde
  4. Marius 15 Dec 2015 @ 00:46

    Tu nu vrei sa fii hater… dar esti. Asta e, in viata se mai intampla si ce nu vrei.

    Raspunde
  5. Marius 15 Dec 2015 @ 00:52

    Oarecum off-topic…Eu stau la tara, langa Ploiesti. Vine taxi la comanda, pe telefon sau aplicatie… aproximativ 25 RON cursa. Pizza n-am incercat.. dar sunt 99% ca nu vin. Ideea e… viata la tara are avantaje si dezavantaje. Fii pregatit sa renunti la unele beneficii ale vietii intr-un oras mare. Cu toate astea, sunt sigur ca nu o sa regreti mutarea. Eu am deja aproape 2 ani, si n-am regretat nici o secunda.

    Raspunde
  6. adrian c 15 Dec 2015 @ 08:53

    @criserb – doar pare . Nu e nimic official.Pagina creata de vecini
    Vine cam orice companie de taxi in Bragadiru, comanda prin app.
    Pizza la fel , dar sunt multe in cartier, incearca ikki land

    Raspunde
  7. mucea 15 Dec 2015 @ 12:15

    De venit la comanda clasica ai sanse foarte mici sa iti vina [Domnesti], chiar si dupa ce am mentionat aeroportul ca destinatie nu am avut succes. Din aplicatii nu am incercat. In plus daca esti in oras si vrei acasa, asigurate ca masina ce vine are rovigneta altfel risti sa fi lasat la marginea Bucurestiului.

    Raspunde
  8. criserb 15 Dec 2015 @ 12:23

    @Adi Mera – Sunt avantaje și dezavantaje. Din punctul meu de vedere mai multe avantaje, dar timpul o să-mi spună dacă am dreptate sau nu. Am fost și eu pentru “centrul orașului” ba chiar am articole pe blog în care am menționat asta. Dar, timpul te face să îți mai schimbi părerile și să privești lucrurile și din alta perspectivă.

    @Marius – Avem o săptămână de când ne-am mutat și deja pot să spun că ne place. Nu văd până acum niciun inconvenient. Cu taxiul nu am încercat încă, nu am avut ocazia, dar am să testez pe pielea mea și asta și o să văd. Și eu cred că am să pot să-l folosesc.

    Despre pizza însă, se pare că sunt care livrează, nu din București, ci sunt chiar de acolo, local.

    Magazinele de la care făceam comandă online, îmi livrează și acolo, fără problemă.

    În rest, despre mai multe am să văd pe parcurs.

    @mucea – ciudat. Nu înțeleg de ce nu vin pentru că eu mă gândesc că au curse mai lungi decât fac în mod normal în București. Eu în București nu prea fac/faceam curse prea lungi, mai mult de 10 lei nu dădeam niciodată.

    Adevărul este că nici nu aveam mulți km până la muncă, și localurile de la care plecam spre casă nu era nici ele foarte îndepărtate, erau în zonă.

    Raspunde
  9. mucea 15 Dec 2015 @ 15:59

    @criserb – la o cursa “externa” merg mult mai mult “pe gol” decat la o cursa in oras. Daca nu e foarte aproape de tine va baga vreo 5 km [sa zicem de la Cora Alexandriei pana la tine] cu sanse sa il iei inapoi pana la tramvai. La fel la intors din oras, sansele sa prinda ceva in Bragadiru sa nu se intoarca gol sunt mici, alti 5 km gol ca sa ajunga la o zona cu vad. Daca ii iei de pe strada sa te intorci in Bragadiru intreaba din start daca merg. Ex: statie plina de taxiuri la Lujerului. Din 5, nici unul nu a vrut sa mearga in Domnesti. Asa ca am facut comanda telefonic, mentionat rovigneta, si am prins unul mai flamand. :) 2 sfaturi: 1. nu te baza pe taxiuri si 2. aveti mereu grija ca macar unul din voi sa nu consume alcool [nu vorbesc de betie ci de un simplu pahar cu bere] cand bebe nu se simte bine.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)