Sari la conținut

Aveti activata functia “Safety assistance”

Safety assistance este o functie a telefonului mobil de care mi-am adus aminte cu ocazia ultimului post.

Asistenta de urgenta (cam asa se traduce in romana) este o facilitate pe care sper ca nimeni sa nu o foloseasca vreodata, dar totusi este foarte bine sa stim de ea si sa o avem activata.

Practic, in caz de ceva, prin simpla apasare a unor butoane, telefonul trimite SMS cu pozitia voastra exacta (harta gmaps + coordonate GPS in clar), cu poze realizate cu ambele camere ale telefonului si un mesaj, pe care il setati voi initial, catre numerele de telefon pe care le stati voi.

Screenshot_2014-01-21-01-47-47 Screenshot_2014-01-21-01-48-14

Este o functie pe care este bine, asa cum am zis, sa o aveti activata. Nu se stie niciodata cand aceasta functie va poate salva viata si este pacat sa o aveti pe telefon si sa nu o aveti activata. Nu aveti nimic de pierdut daca este activata, chiar nimic. Ah, poate o sa va consume mai multa baterie telefonul, dar o sa consume insesizabil mai mult.

SMS-urile se trimit indiferent de faptul ca aveti datele oprite, ca va aflati in roamnig sau mai stiu eu ce limitari aveti setate pe telefon.

La apasara butoanelor telefonul face 2 poze (una cu camera din spate si una cu camera frontala), porneste GPS-ul, pentru a afla pozitia exacta, si trimite SMS-urile.

Va sfatuiesc sa aveti treaba asta setata, vorba aia, paza buna pazeste primejdia rea.

Nu stiu cate telefoane fac asta, probabil ca destul de multe, in cazul meu trimiterea SMS-urilor de urgenta se face atat de pe telefon (Note 3) cat si de pe ceas (Galaxy Gear).

Mai jos vedeti cum se activeaza aceasta optiune pentru Samsung Galaxy S4, cam la fel se seteaza la toate telefoanele cu Android, daca ea exista.

Bine, puteti sa va instalati o multime de aplicatii care stiu sa trimita pozitia voastra exacta, asta tine de la om la om, fiecare cu preferintele lui, dar daca aveti functia by default, de ce sa nu o aveti activata?

P.S. Va rog sa share-uiti cu prietenii vostri aceasta informatie, este bine sa stie si ei, ar fi pacat sa aiba asa ceva pe telefon si sa nu stie ca au.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)