Sari la conținut

Prima incercare pe Transalpina din 2013

DSC_0520

Duminica, dupa ce am ajuns in Poiana Narciselor, pentru ca vremea parea foarte misto, am zis sa dam o tura pe Transalpina, sa vedem daca s-a deschis drumul, si de ce nu, sa facem niste poze pe acolo.

Cu toate ca vremea parea buna, pe masura ce ne apropiam de Ranca, se intuneca tot mai mult. Ne-a prins pe drum chiar o ploaie torentiala, vizibilitate scazuta, urat. Totusi, din cand in cand ploaia se mai oprea, mai puteam sa facem si noi cate o poza.

So, drumul pana la Raca a fost ok, asfaltul inca rezista dupa iarna ce a trecut.

Am incercat sa mergem mai sus, cu toate ca scria destul de mare ca drumul este inchis (stiu, sunt un nemernic). Si am mers pret de vreun km. Drumul era deszapezit pe o banda de mers. Se cicula ok. La un moment dat ne-am oprit sa admiram peisajul si in timp ce faceam niste poze, un localnic venea pe sens invers, din directia in care doream noi sa mergem.

I-am facut semn sa opreasca. A oprit omul si din vorba in vorba ne-a spus ca nu putem sa urcam prea sus, pentru ca un destept se blocase in mijlocul drumului si nu aveam cum sa trecem de el.

L-am vazut, undeva in departare, cum era pus perpendicular pe axul drumului, si ne-am lasat pagubasi.

Sincer sa va spun, vremea nu era prea buna, incat sa ne faca sa incercam sa mergem mai departe, asa ca nu pot sa va spun daca Transalpina este deschisa sau nu, oficial este clar ca drumul este inchis, practic este posibil sa fie deschis.

Mai jos aveti niste poze, sa vedeti ceea ce am vazut si noi duminica.

DSC_0497DSC_0499DSC_0500DSC_0501DSC_0503DSC_0504DSC_0507DSC_0509DSC_0510DSC_0511DSC_0517DSC_0522

Cu prima ocazia cu care am sa ajung in zona am sa incerc din nou. Nu stiu cum fac, dar simt ca trebuie sa bifez in fiecare an Transalpina si Transfagarasanul. Daca nu ma duc pe ele parca imi lipseste ceva. Si trebuie sa ma duc repede, pana inca nu este deschis oficial, pentru ca in momentul in care drumul este deschis oficial este plin de masini, plin de oameni si pozele sunt mai greu de facut.

Voi ati fost anul acesta pe unul din cele doua? Stiti daca se poate merge?

Daca n-ati fost, va sfatuiesc sa mergeti. Sunt cu siguranta cele mai frumoase drumuri de la noi din tara.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. crina 8 May 2013 @ 11:22

    Pentru mine Transalpina e un magnet.
    Am visat anul asta ca o trecem de 1 mai dar am coborat cu picioarele pe pamant

    http://www.transalpina.biz/

    Asa ca miercuri (1 mai ) ne-am cazat la Novaci dar bineinteles DUPA ce am urcat la Ranca. Am lasat masina chiar in dreptul indicatorului unde spunea ca este inchisa pana in 5 mai, loc unde mai erau 3-4 masini, si am urcat un pic cu piciorul. A trecut pe langa noi doar un ATV, restul s-au conformat si au tatonat la pas soseaua si aerul foarte rece.

    Mi se pare foarte corect sa fie inchisa, desi de jos parea ca s-ar putea circula, cum ar fi ca dupa 2-3 km sa fie doar o limba de zapada prelinsa pe sosea…blocaj total.

    Din partea mea ala care s-a blocat, sa stea o saptamana intepenit acolo, ar fi mult mai bine daca n-ar mai exista viteji in trafic!

    Transfagarasanul…parca nu se compara cu Transalpina, desi parerile sunt impartite, pe mine nu ma atrage, Transalpina ramane o dragoste a mea, pana cand urmele oamenilor o vor cobori de pe piedestal.

    Raspunde
  2. criserb 8 May 2013 @ 11:25

    @crina – “Transalpina ramane o dragoste a mea, pana cand urmele oamenilor o vor cobori de pe piedestal.” tocmai asta este motivul pentru care incerc sa merg pe ele inainte sa se deschida… pana nu sunt prea populate.

    Raspunde
  3. criserb 8 May 2013 @ 11:28

    @crina – ca acum mi-am adus aminte, Transalpina este inchisa oficial pana pe 15 mai. Eu am fost sus pe 6 mai, deci la o zi dupa ce tu spui ca ar trebui sa fie deschisa.

    Raspunde
  4. Bucur 8 May 2013 @ 11:59

    foarte frumos domnule draga ce tara avem…superb.

    Raspunde
  5. crina 8 May 2013 @ 15:06

    In acest caz sigur nu am tinut bine minte, in poza nr 10 apare un panou albastru, acolo era scrisa perioada…probabil 15, nu 5 mai.
    Dar pe forumul de pe softpedia sigur se va da “strigarea” cand se da verde peste munte!

    Raspunde
  6. un Prost 8 May 2013 @ 16:09

    Daca nu ati facut traseul inainte sa se asfalteze tot degeaba. Eu l-am descoperit acum 4 ani, cand erau doar cateva portiuni “asfaltate” si nu vedeai picior de om pe acolo.

    Raspunde
  7. Pink Freud 8 May 2013 @ 21:53
    Raspunde
  8. costel 8 May 2013 @ 22:15

    Avem o tara foarte frumoasa¡……..pacat ca e furata de cine o conduce

    Raspunde
  9. un Destept 8 May 2013 @ 22:37

    esti tare Prostule… ce sa mai zicem…

    Raspunde
  10. Dana 14 May 2013 @ 21:35

    Noi am venit duminica (12 mai) dinspre Sebes pana la Obarsia Lotrului si am incercat sa urcam de acolo. Drum oficial inchis pana la 15 mai. Am urcat vreo 5 km si apoi ne-am intalnit cu 2-3 masini care coborau; ne-au dat speranta. Cand colo, se pare ca drumul era blocat de zapada mai in fata, nu se putea trece. Nu cred sa ii dea drumul maine…

    Raspunde
  11. criserb 15 May 2013 @ 00:34

    @Dana – sa speram ca ii dau drumul cat mai repede… sunt convins ca fac si ei ce pot…

    Raspunde
  12. Dana 15 May 2013 @ 00:38

    Noi am incercat pentru ca citiseram cu vreo 2 zile inainte cum proprietarii de cabane din Ranca au strans un fond pentru deszapezire si voiau sa intervina in zona. Dup-aia am citit ca au abandonat initiativa pentru ca exista riscul producerii de avalanse.
    Asta e, asteptam sa se incalzeasca! :)

    Raspunde
  13. criserb 15 May 2013 @ 01:32

    @Dana – exact asta am auzit si eu cand am urcat, si am urcat dinspre Ranca. Din pacate se pare ca zapada este prea mare in anumite locuri si nu au reusit deszapezirea asa cum trebuie…

    Dar se deschide el, abia astept sa dau prima tura pe anul asta pe acolo ;)

    P.S. Daca auzi ca se deschide, da-mi si mie un semn pls.

    Raspunde
  14. Gabi Modoi 21 Jun 2013 @ 15:20

    Se circula foarte bine pe Transalpina. Am parcurs-o in intregime in 18.06.2013.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)