Sari la conținut

Prin centrul vechi

alexandra-andriesA trebuit sa merg in centrul vechi desi stiti ca nu-mi face nici o placere sa merg p’acolo pentru ca eu il consider urat, murdar, etc. A fost vorba despre o intalnire de afaceri cu un domn… dar mai bine sa nu vorbim despre asta :)

So, centrul vechi, ziua, e la fel de plin de oameni ca seara. Eu ma gandeam ca doar seara lumea se plimba asa aiurea pe acolo, ca doar seara se mai bea cate un suc, cate o bere, dar dimineata… In mintea mea, dimineata lumea lucreaza, ar trebui sa fie la munca dar nu e chiar asa. Sunt o multime de oameni care nu lucreaza, care o freaca aiurea prin cafenelele de fita din centrul asta vechi, atat de minunat in ultimul timp.

Nu conteaza ca pute, nu conteaza ca e plin de tigani, de cersetori si de tot felul de personaje d’astea dubioase, centrul vechi e buricul targului. Daca vrei sa iesi in evidenta, sa-ti arati goliciunea, centrul vechi e locul perfect, e noul Dorobanti.

E plin de curve p’acolo, ma scuzati, dar altfel nu le pot zice. Sunt peste tot, isi dau ochii peste cap de zici ca-s jocuri mecanice si urmaresc cu privirea prada. Poate, poate se gaseste cate un cocalar care sa fluiere dupa ele sau sa le ciupeasca de fund si poate sa le dea si lor un suc.

Nu va speriati, puteti sa gasiti si masculi la fel, sa nu credeti ca am ceva cu fetele, nah… specimenele sunt de ambele sexe. Tot felul de barbati bine carora nu le incape burta pe sub camasa, care mananca seminte pe strada si fluiera dupa fiecare gagica ce-i trece prin fata ochilor.

Nush ce puteti vedea voi frumos in minunatul centru’ vechi dar cred ca e locul pe care l-as evita cat de mult posibil.

O zi faina sa aveti si daca e posibil, nu in centrul vechi ;)

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Copila blonda 30 Aug 2011 @ 14:33

    Auleu, de-acum o să observ şi eu toate chestiile astea despre care vorbeşti tu aici… Mie-mi place centrul vechi, doar că ăla din Sibiu :P

    Raspunde
  2. criserb 30 Aug 2011 @ 14:38

    @Copila blonda – sa nu comparam Sibiul cu Bucurestiul cand e vorba de centru vechi. Nu prea ai cum sa faci asemenea comparatie. Nu degeaba Sibiul e capitala europeana (sau ma rog, a fost)

    Raspunde
  3. octavian 30 Aug 2011 @ 14:52

    Faci o confuzie, tot Bucurestiul este asa, nu numai centru vechi.

    Raspunde
  4. criserb 30 Aug 2011 @ 15:11

    @octavian – acolo e miezu man :)

    Raspunde
  5. Ghiocel07 30 Aug 2011 @ 16:38

    Cristi are dreptate. Sibiul este un oras de exceptie. Cand vor fi toate cladirile vechi restaurate nu se va putea compara cu nici un alt oras din Romania. Acolo se munceste nemteste si chiar se vede.Am fost impresionata de Iarmarocul Medieval.

    Raspunde
  6. Crox 30 Aug 2011 @ 16:43

    Centrul vechi trebuie obligatoriu sa se scumpeasca prin fiscalizare suplimentara de la primarie si nu prin adaos comercial “mai colosal”. Din acei bani sa se restaureze ce se mai poate restaura, sa se conserve ce mai e de conservat. Preturile nu pot creste mult prea mult, pentru ca echilibrul pietei lucreaza, astfel multi bani din profitul oportunistilor care fac afaceri de o vara prin centrul vechi vor lua drumul primariei(suna foarte naiv, stiu). Si metroul in Barcelona pute la 40 de grade si asta inseamna cam toata vara, gunoiul pe strada la fel, gurile de canal, asisderea, Raval e plin de curve si noapte nu e tocmai cel mai indicat sa te aventurezi pe acolo, dar nu vorbim numai despre lucrurile astea, ba chiar putin se vorbeste despre asa ceva si eu cred ca asa e mai bine. Nu zic acum ca ar trebui sa faci lobby Centrului Vechi al Capitalei, doar scormonitul acesta prin “gunoaiele” lui nu mi se pare deloc constructiv, benefic vreunui scop.

    Raspunde
  7. Nikolaievici 12 Feb 2015 @ 19:51

    Chiar acum mă duc in centrul vechi….la filaj….))))))) ieșiți in seara asta in centrul vechi? Ieșim si noi polițiștii…..))))))))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)