Sari la conținut

Probleme cu ledul care indica citirea cardului la Nikon D90

Memory-Card-Reader-Flashing-Light-Problem

Zilele trecute am descoperit ca am o problema cu aparatul foto. De fiecare data cand vroiam sa fac o poza cu el constatam ca bateria este descarcata, lucru care nu prea mi se intampla. Ma tinea bateria cu saptamanile, nu imi aduceam aminte cand l-am incarcat ultima oara.

L-am pus la incarcat, am asteptat sa se incarce si am bagat bateria la loc.

Cand am pornit aparatul am vazut ca ecranul din spatele aparatului ramane aprins. Cel de sus la fel. Ecranul din spate se stinge daca apas shooter-ul la jumatate, cel de sus nu. Se stinge si el dupa o vreme.

Daca opresc aparatul, becul de pe spate (cel din poza – care palpaie atunci cand se introduce un card in aparat), palpaie continuu descarcandu-mi baterie peste noapte.

Am incercat sa schimb cardul, dar nu se intampla nimic, face la fel.

Am incercat sa ii dau reset to factory defaults, dar nu merge. Nu se intampla nimic atunci cand apas pe cele doua butoane.

In rest aparatul functioneaza normal, nu am sesizat alte probleme…

Ceva sfaturi puteti sa-mi dati?

Ati patit asa ceva, sau poate un cunoscut de-al vostru?

Mentionez ca aparatul nu mai este in garantie, deci ar trebui sa platesc repartatia. Ma intreb daca merita (asta in functie de cat costa) sau trebuie sa-mi iau un alt aparat? :(

Nu este un moment bun pentru a-l schimba, dar daca e sa-l schimb, ma gandesc la D7000-ul asta :( Ma gandesc ca este putin mai ok ca cel pe care il am. Dar cum zic, chiar nu este un moment bun pentru o investitie :(

Astept sfaturile voastre. Poate totusi imi puteti da o veste buna.

Multumesc!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Mihai Baboi 28 Jan 2013 @ 11:42

    Cristi, n-am idee ce ai putea sa-i faci (din pacate). Dar sa ne spui si noua cum ai rezolvat problema. Am si eu un D90 si sunt curios de la ce ar fi putut sa fie. P.S. Si eu sunt foarte tentat de D7000, dar am D90-ul doar de cateva luni. Nu pot sa le schimb atat de des.

    Raspunde
  2. criserb 28 Jan 2013 @ 11:44

    @Mihai Baboi – nici nu vreau sa ma gandesc ca tre’ sa-l schimb, prefer sa raman la D90-ul meu. Din ce-am vazut D7000-ul chiar nu are mare lucru in plus ca sa ma teneteze sa-l schimb….

    Raspunde
  3. alex 28 Jan 2013 @ 11:54

    ce-i sa faci nikon e
    p.s. canon first

    Raspunde
  4. Cuibus 28 Jan 2013 @ 12:15

    Ceva probleme la partea de electronica..mergi la http://www.septiserv.ro/
    Si cu siguranta iti va repara aparatul.
    Sa-mi dai de stire ce si cum..si eu am un D90 dar nu am avut de 3 ani de cand il am o problema de genul.

    @alex
    Nici vorba NIKON THE BEST! chiar daca mai apar mici probleme.

    Raspunde
  5. ROZIPPLER 28 Jan 2013 @ 14:42

    aparatul tau are defectiuni minore pe la electroica ..nikon sunt sensibile in comparatie cu cannon

    Raspunde
  6. littlekodiak 28 Jan 2013 @ 23:53

    Buna Cristi, am studiat ;) putin problema descrisa – nu puteam sa dorm ;) si citeam siteuri din AUT & GER … pe aici problema este cunoscuta de nikon si in garantie (si dupa doua ani…) sa schimbat o piesa electronica (Hauptplatine) >>> daca baietii de la nikon acasa nu preiau costurile … scoti cardul din aparat daca nu-l folosesti … pare a fi singura solutie … ieftina ;)
    Presupun ca vorbim despre o baterie originala impreuna cu un “firmware” actual …
    Aurel

    Raspunde
  7. criserb 29 Jan 2013 @ 11:39

    @littlekodiak – am vorbit la Nikon si mi-au zis ca problema este cunoscuta si aici. Trebuie sa duc aparatul si-l repara iar costul nu este chiar mare, este circa 30 euro (150 lei).

    Sunt mai linistit acum, ma gandeam ca poate este nevoie sa dau cateva sute bune de euro si atunci mai bine imi luam alt aprat.

    Raspunde
  8. Catalin Tamas 4 Feb 2013 @ 15:12

    Multumesc tare mult. Am exaxt aceeasi problema la D90.

    Raspunde
  9. criserb 4 Feb 2013 @ 15:49

    @Catalin Tamas – cu placere. Al meu este in service in acest moment, o sa te anunt cum este cand il scot. Se pare ca asta este costul, m-au sunat pentru confirmare.

    Raspunde
  10. Catalin Tamas 5 Feb 2013 @ 12:20

    Dupa ce iti ajunge inapoi camera sa ma anunti te rog cate zile a durat toata operatiunea. Mai exact cate zile ai stat fara camera.

    Raspunde
  11. criserb 5 Feb 2013 @ 14:35

    @Catalin Tamas – te anunt. Deocamdata e acolo. M-au sunat sa imi spuna ca ma costa 150 lei si le-am dat acordul sa-l repare. Te tin la curent.

    Raspunde
  12. Catalin Tamas 23 Apr 2013 @ 16:30

    Salut. Ai primit camera inapoi?

    Raspunde
  13. criserb 23 Apr 2013 @ 16:42

    @Catalin Tamas – da, sorry ca am uitat sa iti raspund. A stat in service 2 zile, am lasat-o luni pe 6 si miercuri dimineata am ridicat-o. Cat despre reparatie… acum e ca noua :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)