Sari la conținut

Raliul Sibiului 2013

DSC_2623

  • Probele speciale sunt 20 % pe asfalt si 80 % pe macadam

  • Speciala Sadu revine in programul raliului

  • Actiunea la Sibiu incepe de pe 22 iulie

Cu o luna si jumatate inantea startului la editia din 2013 a Raliului Sibiului, etapa a 7-a din Campionatul European de Raliuri, organizatorul a prezentat traseul oficial pe care vor concura piloti de top din intreaga lume. Raliul Sibiului, cel mai important eveniment auto din Romania, are 14 probe speciale, dintre care 8 distincte, cu o lungime de 228 kilometri.

In 2013, Raliul Sibiului Romania va avea un traseu similar cu cel din sezonul trecut cand a facut parte din Intercontinental Rally Challenge, una din diferente fiind cresterea procentajului de asfalt la aproximativ 20 % din lungimea totala a traseului. In plus, in programul raliului a fost introdusa si speciala Sadu care este 100% pe asfalt. „Mai avem asfalt pe fosta speciala Calugaru inclusa acum in proba Santa Max si inca 2,5 kilometri pe speciala Gatu Berbecului chiar la start. In rest, probele sunt aproape in aceeasi configuratie ca anul trecut”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

In afara portiunii de asfalt de la startul probei, speciala Gatu Berbecului are acum 32 de kilometri fiind mai lunga decat anul trecut. O alta schimbare fata de 2012 este si ca super speciala are acum 3,8 kilometri fiind parcursa de doua ori. „Super speciala este una din probele care atrage mult public si de aceea am decis ca ea sa fie parcursa de doua ori. Desigur, vom face toate eforturile necesare pentru a evita ridicarea prafului. Mai sunt cateva mici modificari ale traseului, dar in mare am pastrat formula de anul trecut care a fost una extrem de spectaculoasa. Toate probele au intrat in reabilitare si suprafata va fi mult mai buna decat la editiile anterioare, aceasta fiind si una dintre solicitarile celor de la Eurosport, promotorul Campionatului European de Raliuri.

Actiunea in Raliului Sibiului Romania va incepe inca de luni, 22 iulie, cand se va deschide parcul de service amplasat in Piata Mare a orasului, iar marti si miercuri sunt programate recunoasterile. Joi, 25 iulie, ziua incepe cu calificarile oficiale care se vor desfasura pe traseul super specialei dar in sensul invers desfasurarii ei in timpul raliului, dupa care urmeaza shakedown-ul. Startul festiv este programat la ora 20:30 in Piata Mica a orasului, fiind precedat de o parada a masinilor participante pe strazile din centrul orasului. Toate masinile vor pleca din Piata Mare la ora 20:00 si vor ajunge apoi in Piata Mica pentru startul festiv.

Vineri, 26 iulie, in prima zi de cursa se va da startul la ora 13:00 pilotii avand de parcurs 7 probe speciale. „Prima zi incepe cu doua treceri pe probele Dobarca si Crinti, apoi super speciala si cele doua probe speciale de noapte Paltinis, in urcare pe asfalt, si Santa pe macadam unde ma astept sa fie si cei mai multi spectatori”, a spus Sorin Itu, despre programul din prima zi a raliului.

Sambata, 27 iulie, sunt programate celelate 7 probe speciale. Ziua incepe la ora 09:30 cu probele Sadu, Gatu Berbecului si Santa Max, care vor fi parcurse de doua ori, si se va termina cu super speciala de pe terenul de rally cross din cartierul Strand. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 19:00 in Piata Mica a orasului. „Am ales un format foarte compact si spectaculos. In ziua a doua, de exemplu, avem mai multi kilometri de proba speciala decat kilometri de legatura. Sper sa reusim sa atragem si anul acesta cat mai multi spectatori pe probele speciale si in Piata Mare a orasului unde va fi parcul de service”, a mai adaugat Sorin Itu.

Ca sa fiti la curent cu tot ceea ce se intampla la Sibiu aveti aici pagina oficiala si aici pagina de facebook ;)

Ne vedem acolo?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)