Sari la conținut

RCS&RDS a scos Antena 1 și Antena 3 de pe antenele Digi

Informatia de mai jos a fost prezentata ieri seara pe Digi 24.

RCS-RDS nu mai difuzează pe satelit canalele Antena 1 și Antena 3. RCS-RDS nu poate accepta să plătească peste 7 milioane de euro pe an, suma solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 și Antena 3.

Canalele Antena 1 și Antena 3 au fost declarate în mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry) chiar de către reprezentanții Antena Group.

De aceea, împotriva voinței sale, RCS-RDS a fost obligată să întrerupă difuzarea acestor canale, întrucât Antena Group i-a retras acordurile de difuzare.

Antena Group nu a acceptat prelungirea datei limită a somației, amenințând cu recurgerea la acțiuni legale, inclusiv plângeri penale. În aceste împrejurări, RCS-RDS consideră că responsabilitatea pentru privarea abonaților săi de posibilitatea vizionării acestor canale aparține exclusiv Antena Group.

Se pare ca vin alegerile, nu? :)

[via]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. william 20 Apr 2012 @ 11:24

    1. otv

    2. antena

    3. pro tv

    va ramane tvr :))

    Raspunde
  2. marius 20 Apr 2012 @ 11:42

    This made my day! :D

    A mai fost odata parca aceeasi poveste cu FocusSat. Ar fi frumos ca furnizorii de pachete TV sa isi trieze lista de canale in functie de calitatea posturilor, in functie de amenzile CNA, iar in scurt timp sa nu mai vedem OTV, Antene, ddtv, realitati si alte cele prin grilele de programe. Cineva trebuie sa puna piciorul in prag la un moment dat pentru a nu mai furniza populatiei gunoi pe banda rulanta la tv.

    Raspunde
  3. DonDraperJr 20 Apr 2012 @ 12:15

    This made your day?

    Esti un pic incuiat la cap.
    In primul rand, cand nu iti convine ceva la televizor poti foarte simplu sa schimbi postul. In al doilea rand nu e problema ca sunt mizerii la Tv ci doar ca RCS are cea mai mare cota de piata, apoi mainpuleaza piata cum vor ei, pentru ca pot, si ne servesc mizeriile proprii.

    Asa ca Marius te rog nu te uita la TV.

    Raspunde
  4. criserb 20 Apr 2012 @ 12:20

    @DonDraperJr – adevarul e ca nu cred ca am pierde mai prea mult daca am ramane fara Antene, Realitatea, DDTV, OTV si altele de genul. La nici unul din posturile astea nu prea se promoveaza cultura. Numai “cancanisme” si alte gunoaie d’astea.

    De ce e mai bine fara ele? Pentru ca omul din popor sa se uite pe alte chestii, ce-i ajuta sa invete ceva nu doar “mondenitati”, crime, violuri, politica, stiri de la ora 5 si altele…

    Da stiu, eu pot sa schimb canalul dar cei fara prea multa scoala il schimba? Sa nu uitam ca si ei voteaza… si voteaza asa cum sunt invatati la TV ;)

    Raspunde
  5. Cristian 20 Apr 2012 @ 12:53

    De cand? La mine inca sunt difuzate…

    Raspunde
  6. Crox 20 Apr 2012 @ 13:20

    O veste salutara pentru situatia multor tarani indoctrinati, spalati pe creier de aceste posturi mizere. Cand spun tarani ma refer strict la persoanele ce locuiesc in mediul rural care sunt usor influentabili de tehnicile de manipulare bine puse la punct de expertii cu diploma in manipularea maselor ce conduc grupul Intact.

    Raspunde
  7. criserb 20 Apr 2012 @ 13:45

    @Crox – yep, la fel am gandit si eu :)

    Raspunde
  8. marius 20 Apr 2012 @ 14:55

    @DonDraperJr: Ma referea exact la ce zice @criserb. Educarea poporului, pentru ca deocamdata manca tot ce zboara (la tv) si nu e bine. Deloc! Din cauza ca prostimea cere cancan si scandaluri, televiziunile (unele) difuzeaza din ce in ce mai mult pentru ca “se cere”. Intamplator am citit in ceva ziar despre mizeria in care s-a bagat botezatu’ din cauza unei declaratii “pentru rating” cum ca si-a tras-o cu una de 14 ani. Nu-mi venea sa cred! Si sunt sigur ca se poate si mai rau decat acum. Nu am exemplu de “mai rau”, dar ma uit constant la posturile de stiri straine, la posturile TV din Germania, Austria si Elvetia. Si da, sunt un exemplu bun. Sunt echidistante. Cancanul este ca si inexistent, sau daca este, se pastreaza totdeauna decența. Despre politica nici nu mai vorbesc.
    Incuiat m-as cataloga daca m-as uita la OTV sau la Antena3 constant.

    So, for the moment, this really made my day!

    Raspunde
  9. Andy 20 Apr 2012 @ 16:02

    Well, eu propun sa interzicem cu desavarsire televiziunea in Romania, fie ea romaneasca sau straina, ca sa protejam cat mai bine omul din popor (din pacate IQ-ul ii va ramane la acelasi nivel). In plus economia ar creste exponential ca doar ar fi mai mult timp pentru munca :)

    Raspunde
  10. cezar 20 Apr 2012 @ 16:25

    Bv Andy!Bine spus

    Raspunde
  11. Denisa 20 Apr 2012 @ 17:13

    De pe cablu nu le-au scos. :(

    Raspunde
  12. Iulian 20 Apr 2012 @ 18:00

    Asta a fost pentru faza cu GSP. RDS se pare ca respecta numai cand vrea treaba cu must carry. Cand era GSP must carry nu il difuzau nici morti, acuma baga repede pe gat ca Antena 1 e must carry. E un joc de sah de urmarit.

    Raspunde
  13. marius 20 Apr 2012 @ 18:13

    @Iulian: Din cate am inteles nu exista “must carry” decat pentru retelele de CabluTV si nu se aplica pentru pachetele transmise prin satelit.

    Raspunde
  14. Marius 21 Apr 2012 @ 10:56

    Interesant e ca A3 a disparut si de pe http://www.dolcetv.ro :)
    OTV mai e :(

    Raspunde
  15. ValyDeima COFARU 21 Apr 2012 @ 11:57

    Cine detine Informatia , detine Puterea! Asa a fost dintotdeauna. Cristi, sa ne spuneti si noua care programe reprezinta realitatea din Romania. Noi avem aici vreo 26 de canale romanesti si sincer stam cu ochii mai mult pe ProTv Intl si pe Antena 3, si in general la stiri. Pe langa toate astea mie ( nu stiu cum voi fi categorisit) imi place In gura presei si Sinteza Zilei. M-ar deranja sa nu mai am Antena 3.

    Raspunde
  16. ValyDeima COFARU 21 Apr 2012 @ 12:07

    Cat priveste populatia care voteaza, nu cred ca tv-ul ii ajuta sa decida pe cine sa voteze cat campaniile Electo-Orale, cum citea Mircea Badea din Jurnalul National. Se stie de cand lumea, si asta o cunosc foarte in detaliu politicienii nemernici, daca umpli (chiar si numai pe moment- multi dintre romani au memoria foarte scurta) stomacul populatiei – castigi alegerile !
    @Marius – nu cred ca restrictia de la accesul la informatie, fie ea s-au buna , este o modalitate corecta de a informa electoratul. Lasa-i sa decida singuri, nu le taia tu accesul la realitate. Realitatea, fie buna sau rea , e realitate. Fiecare are acces la telecomanda sa schimbe daca nu ii place, dar asta nu inseamna ca daca tie nu iti place , eu nu am voie sa vad. Democratie , este accesul Neconditionat la ori ce fel de informatie. Fiecare cetatean are dreptul sa vada si sa trieze dupa gustul sau. Gusturile Nu Se Discuta.
    Pentru ca tie ti-i se pare incorect nu inseamna ca e incorect . Pana nu este dovedit, ramane doar o realitate, buna sau rea.Si nimeni nu are dreptul sa ne opreasca accesul la realitate.

    Raspunde
  17. laura puia 21 Apr 2012 @ 13:06

    Problema sta altfel dpmdv. Antenele cer o suma foarte mare pt transmisie in reteaua SATELIT a Rds si acesta are dreptul sa accepte sau nu. De aceea se cheama contract si negociere. Din ce am citit pe net, Antenele au dat un fel de termen limita pentru prelungirea contractului in termenii impusi ( 7 mil euro pe an) bazindu-se cel mai probabil pe faptul ca avind acest impact national si international Rds nu va indrazni sa zica nu. Dar uite ca a zis. Pe de alta parte am vazut comunicatul Antenelor adica al dlui Gadea care ca de obicei spune jumatati de adevar – n-a uitat sa spuna ce rau si abuziv e Rds-ul luind dreptul abonatilor la vizionarea Antenelor dar a uitat cu desavirsire sa spuna ca e vorba doar de transmisia pe SATELIT si ca e din cauza ca dinsii au cerut suma modica ( a se citi astronomica) de 7 milioane de Euro pe an pentru ca cei care receptioneaza posturile lor prin satelit sa ii poata vedea. Asta cum numeste? As avea un singur sfat daca imi permiteti: nu va mai lasati manipulati , informati-va! la fel ca ziaristii, din mai multe surse.
    zi buna

    Raspunde
  18. Nicos 2 May 2012 @ 23:21

    Fara supare….must carry…. se refera la retransmisia de posturi prin cablu….nimic despre satelit

    Raspunde
  19. criserb 3 May 2012 @ 00:10

    @Nicos – te inseli. Must carry il obliga pe operator sa distribuie postul, prin orice mediu, fie ca e cablu sau satelit.

    Raspunde
  20. pocoloco 3 Aug 2012 @ 23:40

    Parerea mea este ca faza cu “must carry” este o prostie.Ca ce chestie o firma PRIVATA de cablu sa fie obligata sa bage orice ra,hat in grila de programe ? Iar clientul trebuie sa decida daca grila aia ii satisface nevoile sau nu,nu?,ca el da banu…nu?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)