Sari la conținut

Recomandati-mi o camera/microfon spion

Astazi am primit un mesaj de la o prietena, imi cerea ajutorul cu privire la o camera video sau un microfon spion. Sa fie cat de mic/mica se poate si sa tina bateria vreo 3 ore.

Salut.
Intrebare intrebatoare: zi si mie daca stii ce spy camera sau spy microfon sa cumpar care sa tina vreo 2-3 ore? Am suspiciuni pe la gradinita si vreau neaparat sa pun o camera numai de mine stiuta sa supravegheze o nenorocita de educatoare.
Mersi

Dupa cum vedeti mai sus, prietena isi suspecteaza educatoarea si vrea sa lamureasca problema.

Deci, imi puteti recomanda ceva bun?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. Alex B 25 Feb 2013 @ 23:47

    Poate sa incerce “Mini MD 80”, dar sa nu cumpere din romania, sunt prea scumpre preturile fata de pe ebay..

    Raspunde
  2. Costica 26 Feb 2013 @ 00:05

    Atentie!
    Montarea de dispozitive de supraveghere si/sau inregistrare audio/video in alte locuri decat acelea in care sunteti proprietari este ilegala si lezeaza niste drepturi ale omului.
    Scopul nu scuza orice mijloace.
    Eu zic ca prietena sa stea de vorba cu copilul sau cu alti parinti … ei i-ar conveni ca alti parinti sa aiba inregistrari cu copilul ei, ori cu ea cand face gesturi (poate nevinovate) dar de nefacut in public?

    Raspunde
  3. criserb 26 Feb 2013 @ 00:17

    @Costica – imi place ca esti glumet :P

    Raspunde
  4. ionut 26 Feb 2013 @ 10:23

    criserb, nu mi se pare ca e glumet costica. inainte de a-i face niste recomandari prietenei tale, care-i pot dauna mai tarziu, trebuie sa stii urmatoarele: la cresa la fi-miu a fost realizata o emisiune / moment din happyhour. fiecare parinte si-a dat acceptul (sau nu), IN SCRIS (nu verbal) ca este de acord cu filmarea, expunerea copilului samd. si nu se filma cu camera ascunsa.

    acum, nu stiu ce probleme are prietena ta cu “nenorocita” de educatoare. cred ca exista multiple solutii si alternative de a rezolva problema, pornind de la discutii cu ceilalti parinti, cu conducerea, cu educatoarea, chiar si cu copiii. probleme au fost si cand nu era tehnologia asta avansata cu filmat si alte alea si s-au rezolvat.:)

    recomandarea, pentru prietena, ar mai fi ca limbajul colorat la adresa cadrelor didactice sa lipseasca cu desavarsire in prezenta copiilor. sau, in cel mai rau caz, sa fie facut in cunostinta de cauza. ceea ce nu e cazul aici, ea trebuind sa afle, mai intai, daca e … nenorocita sau nu (huh, ce limbaj…)

    Raspunde
  5. raul 26 Feb 2013 @ 11:52

    @ionut: sunt multi ca tine in viata?

    Raspunde
  6. ionut 26 Feb 2013 @ 13:13

    @raul: multumesc. toate cele bune.

    Raspunde
  7. Iulian 26 Feb 2013 @ 13:44

    Acuma pe bune Cristi, este ilegal sa filmezi intrun spatiu privat pe cineva. In cel mai rau caz posibil, daca educatoarea respectiva cunoaste legislatia in vigoare va putea chiar sa o dea in judecata pe mamica, si proba video respectiva nu este nici macar admisa ca proba intrun eventual proces, sau pentru vreo plangere impotriva educatoarei.

    Degeaba iei comentariile lui Ionut si Costica in nume de rau, ele reflecta realitatea. Asa e legislatia in Romania, favorizeaza infractionalitatea.

    Raspunde
  8. Iulian 26 Feb 2013 @ 13:50

    Apropo, mersi Alex B pentru reamintirea camerei, am dat si eu comanda de una aseara, sa o pun pe masina. Trebuia sa iau doua sa am una si in luneta, ca la cat costa, pot sa pun una in fiecare geam =))

    Raspunde
  9. ionut 26 Feb 2013 @ 14:14

    @iulian: legislatia nu favorizeaza infractionalitatea. insa nu poate fiecare sa filmeze pe fiecine, dupa cum bate vantul, doar ca ai camera la aifon. ok, pot fi de acord ca ceva e in neregula acolo. sunt institutii abilitate, care sa se ocupe LEGAL de asta (adica au oamenii mandat sa cerceteze, inregistreze samd).

    Raspunde
  10. criserb 26 Feb 2013 @ 16:43

    Eu nu va contrazic cu privire la ce zice legea, dar daca eu as avea o nelamurire cu ceea ce-l priveste pe copilul meu banuiesc ca as incerca sa fac orice ca sa-l protejez.

    Voi ati vazut filmuletele alea cu bonele care se poarta “frumos” cu copiii? Oamenii aia cum aflat daca nu puneau o camera? Stiu, alea sunt intr-un spatiu privat, dar pana la urma un parinte incearca sa-si protejeze copilul. Nu cred ca o intereseaza pe amica mea cand isi baga invatatoarea degetul in nas :) nu asta e scopul filmarii.

    Si dupa cum am spus, nu este neaparat nevoie de video, chiar si o inregistrare audio probabil ca i-ar lamuri unele probleme.

    @Iulian – camera MINI MD 80 ai luat pentru masina?

    Raspunde
  11. Iulian 26 Feb 2013 @ 18:00

    Da, asta vroiam sa zic si eu, se pare ca am omis, m-am pierdut pe drum. E imposibil sa ceri unui parinte sa nu faca nimic cand vine vorba de copil si un posibil comportament “urat” al unei educatoare. N-am zis ca nu as face la fel ca mamica respectiva, doar ca ar trebui sa stie la ce sa se astepte worst case scenario.

    Camera da, o pun pe masina. Merg foarte putin cu masina, si prin oras, e mai mult sa ma joc si eu, si sa fie in caz de ceva probleme, cu toate ca, multumesc lui dumnezeu, nu am avut probleme.

    Raspunde
  12. Alex B 27 Feb 2013 @ 01:10

    @Iulian – Nu prea filmeaza foarte excelent dar este cat de cat acceptabila, merge sa o conectezi si la o sursa externa de curent (ex. bricheta din masina) dacai ii dai 4~5 v nu mai mult ca se va arde:))

    Raspunde
  13. Iulian 27 Feb 2013 @ 01:32

    Merge pentru ce vreau eu, n-am nevoie de calitate, ca asa pot filma cu sapuniera sau cu telefonul, dar vroiam ceva mega ieftin care sa fie doar la masina. Si foarte mic. Cat despre alimentare, stiu ca are un acumulator de 3,7V, deci teoretic cam atat trebuie sa-i dai ca sa mearga alimentate din mers. Daca primeste full de la USB sau masina, intra pe modul incarcare si opreste filmarea.

    Raspunde
  14. Alex B 27 Feb 2013 @ 11:44

    @Iulian – Acumulatorul este de 260~300mAh depinde ce versiune nimeresti, tensiunea de operare este de 3,7V, incarcarea o poti face la 5V. Daca o alimentezi intre 3,7 si 5V va functiona, peste 5 se arde.
    Ca sa o poti folosesi de la o sursa externa trebuie ca, camera sa fie oprita, apesi butonul de record si il ti apasat, conectezi sursa externa de curent si astepti pana ledul devine stationar.

    Raspunde
  15. lee 27 Feb 2013 @ 22:45

    una e sa filmezi, si alta e sa faci publica filmarea. Daca fata vrea sa filmeze, sa o faca, numai sa nu o faca publica. Adica daca filmezi ceva in scoala, ca si elev, filmezi un coleg care face ceva, orice, il bagam la bulau?

    Raspunde
  16. roxana 28 Oct 2014 @ 10:36

    Bună ma numesc roxana și as vrea și eu sa pun o camera ascunsa la cresa.Fetița mea are 1 an și o luna și mi se pare k o educatoare a traumatizato pt k ea este un copil sociabil și ii place de toată lumea nu am probleme cu ea dar când își vede educatoarea tremura plange și ma ia în brate acest comportament la fata nu l-am mai întâlnit sunt în germania nu prea știu sa vb limba asta și chiar nu știu ce sa fac

    Raspunde
  17. Cristina 8 Oct 2015 @ 16:21

    @ionut – aveti perfecta dreptate, in privinta limbajului…Insa intr o anumita masura sunt de aceiasi parere cu d na…Am o fetita in varsta de 1an si 10 luni, inscrisa in cresa…tin sa mentionez ca copila mea a fost crescuta intr o armonie…in momentul in care a mers la cresa s a adaptat foarte bine…nu a plans… mergea cu d na educatoare de mana la grupa…intr un fel pot spune ca a fost chiar incantata de copilasi, chiar a fost laudata de cadre…pana can am sesizat un lucru ce m a ingrijorat, …ajung la cresa sa mi iau copilul…si cand ce sa vad…in momentul in care se anunta ..ca am venit sa mi iau copilul d na educatoare…merge sa mi ia copilul ptr a mi l aduce…fetita izbucneste intr un plans violent, se zbate in bratele dansei pana sa ajunga cu ea la mine…fata incarcata de lacrimi asa cum nu am vazut o niciodata…si s a linistit di tipat doar atunci cand m a simtit…m a tinea atat de strans incat m am cutremurat…mentionez ca inca copilul nostru nu vrb…cum este si firesc la varsta ei …Acesta este motivul pentru care am inceput sa ma gandesc la montarea unui dispotiv macar audio…gandeam eu la incaltaminte, nu stiu…ideea este cadoresc sa incep a culege informatii referitor la aceasta…chiar si privid legislatia…… Daca cunoasteti cate ceva referitor la…astept sa mi spuneti…Multumesc !

    Raspunde
  18. Toma 27 Jul 2017 @ 17:34

    @roxana – stiu ca e scris de cand mama acest articol, dar am dat de el in timp ce cautam informatii despre supravegherea educatoarelor pe la gradinite si consecintele acestui gest. Eu mi-am luat camera de mai sus si i-am pus-o lui fi-miu la gat. La propriu si la vedere. Daca va zic ca nu s-a prins nimeni ce e o sa ziceti ca-s nebun!

    Raspunde
  19. Toma 27 Jul 2017 @ 17:35
    Raspunde
  20. Ana 9 May 2021 @ 06:10

    @Toma – buna! Nu mai este valabil linkul postat de tine, fiind o postare mai veche.
    M-ai putea indruma si pe mine in sensul achizitionarii unui sistem pt baietelul nostru, pt gradi?
    Multumesc!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)