Sari la conținut

Review Vico TF2+ Premium

Am avut placerea sa testez o vreme o camera video facuta special pentru masina. In trecut filmam cu un GoPRO, buna si aia, dar Vico TF2+ Premium este peste. Este peste cand ne referim la filmatul din masina, ca sa ne intelegem clar inca de la inceput.

DSC_3997

Camera este facuta special pentru filmarea in trafic. Ea nu functioneaza decat daca este conectata in permananta la bricheta masinii, deci nu o sa o puteti folosi la schi. Pentru asa ceva cautati un alt model.

Daca insa v-ati hotarat ca aveti nevoie de o camera buna pentru masina, Vico TF2+ Premium este o optiune demna de luat in seama.

Nici nu stiu cum sa incep acest review, nu sunt genul tehnic, am sa va spun asa, cu cuvintele mele, de ce cred eu ca aceasta camera este o camera buna.

In primul rand as mentiona faptul ca aceasta camera este echipata cu tehnologia WDR (Wide dynamic range). In cateva cuvinte aceasta tehnologie o sa va fie foarte utila pentru ca imaginea surprina o sa fie de o calitate buna chiar daca aveti in acelasi cadru o zona cu umba si una cu soare. Aceasta noua tehnologie face posibila filmarea in conditii foarte bune a ambelor zone. GoPRO-ul meu nu facea asa ceva, motiv pentru care dupa ce-am testat aceasta camera l-am vandut.

O alta chestie misto la camera este filmarea non-stop. Practic din momentul in care pornesti motorul camera incepe sa filmeze si se opreste atunci cand opresti motorul (asta daca sursa de curent este oprita si pornita odata cu pornirea motorului). Un lucru foarte misto. Nu mai trebuie sa pornesti camera, sa o opresti, ea isi face treaba.

Practic, in momentul in care cardul este full, camera o ia de la capat. Ea sterge singura filmele mai vechi si “scrie peste”. Nu tre’ sa mai ai tu grija sa fie cardul gol, sa ai loc pentru filmarile de a doua zi.

Vico_2013253533In cazul in care surprinzi o chestie interesanta, o chestie pe care vrei sa o memorezi, apasi butonul rec al camerei, ala rosu, si camera iti memoreaza automat 30 de secunde dinaintea apasarii si 30 de secunde dupa.

Respectiva bucata o pune intr-un folder separat pe care nu-l mai sterge atunci cand urmeaza sa o ia de la capat.

In plus, camera are un senzor G. Nush de unde ii vine numele, dar face o chestie foarte interesanta. Si anume, atunci cand acest senzor este setat pe ON, camera inregistreaza si salveaza automat ceea ce se intampla in momentul unui soc. Practic daca aveti un accident, bucata respectiva este memorata automat, fara a fi nevoie sa faceti voi ceva in acest sens.

Totusi eu va sfatuiesc sa setati sensibilitatea senzorului pe o valoare cat mai mare, nu de alta, dar camera nu este facuta pentru gropile de la noi, o sa va salveze imaginile din fiecare moment cand aveti norocul sa gasiti o groapa ;)

Un alt lucru ce mi-a placut mie este lungimea cablului. Are un cablu foarte lung, ce va permite sa alimentati camera chiar din portbagaj (am priza si in portbagaj), asa cum am facut eu.

Practic am pus camera pe parbriz, am tras cablul pe deasupra parasolarului si l-am dus peste manarele alea de deasupra usilor, pana in portbagaj. Se vedea putin firul, drept este, dar nu-l vedeam eu cum cobora din tavan catre bricheta. Daca era camera mea il ducea pe undeva si nu-l mai vedea nimeni, dar asa, l-am dus temporat pe acolo.

Pe langa filmarea non-stop, Vico TF2+ Premium stie sa faca si poze. Practic apesi pe un buton si ea pozeaza, chiar daca filmeaza in acel moment. Este chiar butonul de langa cel rosu, in imaginea de mai sus. Util si rapid de utilizat in anumite situatii.

Vico TF2+ Premium are doua sisteme de prindere. Unul cu banda dublu adeziva, si unul cu ventuza. Eu l-am testat doar pe cel cu ventuza, din moment ce camera era in teste, dar banuiesc ca cel cu banda dubluadeziva este mai ok, aproprie camera mai mult de parbriz si o sa surprinda mai putin din interiorul masinii.

O alta chestie misto este fimarea pe timp de noapte. Filmeaza chiar foarte bine desi lumina este zero sau aproape de zero.

Aveti un filmulet mai jos:

Mai jos aveti un filmulet mai lung, Ocna Sugatag – Bucuresti, banuiesc ca am surprins cam toate momentele posibile. Speed-ul este totusi 20x.

Pe langa ce cele zise, aveti aici specificatiile ei tehnice, in caz ca sunteti amatori de astfel de date.

Sincer eu nu i-am gasit un “punc minus”, poate doar faptul ca nu are o baterie integrata sa poti filma si alte chestii cu ea. Dar… asa cum am zis este o camera speciala pentru masina.

Camera testate de mine este, asa cum v-am spus, un Vico TF2+ Premium, dar mai exista si o varianta Vico TF2 Premium (fara plus). Diferenta dintre ele este unghiul pe care il acopera, cea fara plus acopera 130° iar cea cu plus acopera un unghi setabil de 140° sau 160°.

Daca faceti frecvent drumuri lungi 130° va este suficient, dar daca va plimbati mult prin orase atunci aveti nevoie de un unghi cat mai mare.

Alegerea o faceti voi, eu v-am povesttit despre ea ca sa va faceti o parere.

Modelul TF2+ Premium, il gasiti aici cu 950 lei iar TF2 Premium aici cu 780.

Daca aveti intrebari lasati un comentariu, va ajut cu placere.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. andreea 23 Jul 2013 @ 11:57

    ca sa nu ramana cititorii neinformati:

    senzor G inseamna senzor de accelerare, un accelerometru deci. vine de la G-force (gravitational force), adica forta de accelerare resimtita ca si greutate.

    de ex, la pilotii (de avioane sau de masini de curse) se masoara acceleratiile pe care le resimte corpul in G-uri, un G fiind atractia gravitationala a pamantului pe un kilogram de masa.

    Raspunde
  2. Grig 23 Jul 2013 @ 14:46

    Salut ,
    In primul filmulet se vede o dunga pe parbriz , ca si cum ar fi crapat ? Chiar este crapat ?Cand ai fost prin europa, ai reusit sa treci de controlul de la granita cu el crapat ?
    Mersi

    Raspunde
  3. criserb 23 Jul 2013 @ 16:06

    @Grig – yep, este crapat. Am tot zis ca-l schimb, da’ n-am apucat. In Europa nu ai probleme cu el, cel putin eu nu am avut. Mi-a zis vamesul ca nu-i ok, dar nu m-a oprit sau ceva. I-am zis ca atata timp cat nu-mi intra muste in gura este bun :P

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)