Sari la conținut

Review Egreat EG-M34A

Postul asta l-am scris cu ceva vreme in urma, dar de cand am inceput iar sa ma uit la filme, vreau sa spun ca Egreat-ul e bestial. Vi-l recomand inca o data.

eg-m34asmall

Va povesteam acum ceva vreme cum ca as vrea sa imi iau un media player sa nu mai am nevoie sa mut laptopul langa calculator de fiecare data cand vreau sa vad un film.

Dupa multe cautari si rascautari m-am hotarat asupra modelului EG-M34A de la Egreat.

L-am achizitionat de 2 saptamani dar am zis sa-l folosesc o vreme pana sa scriu ceva despre el, sa-l descriu cat pot eu mai bine.

Am ales modelul acesta pentru ca stie sa playeze orice format. Pana acum nu am intalnit nici nu format pe care sa nu-l stie. Probabil ca sunt si d’astea dar eu nu am intalnit.

Poti vedea filme in doua moduri: fie printr-un hard cuplat la player (USB sau SATA) fie prin retea, filmul fiind pe hardul calculatorului tau. Eu am legatura intre player si calculator de genul urmator:

MediaPlayer > UTP > Router > Wireless > Laptop

Video

Dupa cum am zis suporta orice format:

* MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
* MPEG1/2 PS (M2P, MPG)
* MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)
* VOB
* AVI, ASF, WMV
* Matroska (MKV)
* MOV (H.264), MP4, RMP4

Eu in general ma uit la mkv-uri de pana la 1080p. Calitatea filmelor este de exceptie iar device-ul se misca excelent chiar daca rulez filme de 700MB sau 8GB atat de pe hard cat si wireless direct din calculator.

Am patit o singura data sa-mi sacadeze imaginea dar am rezolvat-o simplu: am apasat pauza, el face buffering, dupa care play. In felul acesta filmul se incarca in avans iar intreruperile dispar. Mentionez ca filmul avea 8GB. La DVD-uri de 4GB nu se intampla asa ceva, totul ruleaza ok.

La DVD-uri si BlueRay-uri se intampla sa nu recunoasca meniul filmului dar face Play automat dupa cateva secunde. Daca recunoaste meniul poti sa te joci cu el sa-ti alegi capitoul care vrei sa-l vezi sau mai stiu eu ce optiune dar… asa cum am zis au fost cazuri in care nu l-a recunoscut, a mers pe Play direct.

Subtitrare

Din ce am studiat eu pe net alte modele au ceva probleme cu subtitrarea. Stiu sigur ca modelul WD HD pe care am avut placerea sa-l testez nu recunostea toate formatele de subtitrare. EG M34A recunoaste in schimb tot ce-am testat pana acum:

SRT, SMI, SUB, SSA

Subtitrarea se poate schimba chiar daca filmul o contine deja. Nu va place, alegeti alta ce o aveti in acelasi folder cu filmul.

In timul filmului puteti mari fontul subtitrarii, schimba culoarea, schimba pozitia pe ecran pe verticala. Toate acestea din telecomanda fara a fi nevoie sa opriti filmul sau sa intrati prin cine stie ce meniuri complicate.

Audio

La partea de audio nu pot sa va zic mare lucru pentru ca nu am cine stie ce home cinema sau alt sistem de boxe. Eu folosesc boxele plasmei si de auzit se aude bine :) Nu am avut de asemnea probleme nici nu sonorul, toate formatele audio au fost recunoscute. Producatorul zice ca suporta:

Audio containers:
* AAC, M4A
* MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA)
* WAV
* WMA
* FLAC
* OGG
Audio codecs:
* WMA, WMA Pro
* AAC
* MP1, MP2, MP3
* LPCM
* FLAC
* Vorbis
Audio pass through: DTS, AC3

Telecomanda

Este facuta dintr-un material foarte ok, nu e genul ala de telecomanda ieftina la care se aude click-click de fiecare data cand apesi un buton. Are o multime de butoane foarte intuitive. Nu trebuie sa iesi din film daca vrei sa-i faci vreo setare anume, totul e rapid.

Butonul de ON/OFF reactioneaza instant. Poate sa fie un minus atunci cand il apesi din greseala sau un plus atunci cand boxul se blocheaza si vrei sa-l resetezi. Eu am patit de cateva ori chestia asta :) Hardiscul pe care l-am atasat avea un autoplay care dadea peste cap mediaplayerul si pana nu l-am formatat am avut probleme. Acum, dupa format, totul e ok.

Volumul il puteti regla atat din telecomanda device-ului cat si din cea a televizorului, care va e mai la indemana.

Multimedia

Pentru ca se leaga la internet, aparatul ofera si niste functii multimedia (pe care eu nu le-am folosit prea mult). Puteti viziona direct pe televizor videoclipuri de pe YouTube, va puteti uita la pozele de pe Flickr sau citi fluxurile RSS.

Daca instalezi niste programe, poti folosi torentul direct din mediaplayer fara sa mai fiti nevoiti sa aveti calculatorul pornit. Eu nu am incercat inca pentru ca trebuie sa formatez hard-ul in ceva format de linux pe care eu nu-l stiu, ideea e ca nu trebuie sa fie nici NTFS, nici FAT.

Altele

Stie sa ruleze filme chiar daca sunt .ISO sau .IFO, .NRG nu stie, dar daca schimbati extensia NRG in ISO totul e ok :)

Mai multe informatii despre el gasiti pe siteul producatorului, siteul importatorului si pe forumul softpedia.

Setarea sharingului din Windows 7 se face urmand pasii de aici.

Puteti achizitiona ceva asemanator de aici, modelul de care v-am povestit eu este mai vechi si nu il mai vad pe stoc.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. sip 16 Mar 2010 @ 14:24

    Cand veniti acasa sa-l iei cu tine !

    Raspunde
  2. Dan 30 Dec 2010 @ 04:00

    Ce parere ai de eGreat EG-R1 ? Vreau sa-mi cumpar unul:

    http://dan-blog.ro/forum/topic/media-player-egreat-eg-r1

    Raspunde
  3. Marius 3 Feb 2012 @ 15:07

    Inafara de .ISO sau .IFO si “Puteti viziona direct pe televizor videoclipuri de pe YouTube, va puteti uita la pozele de pe Flickr sau citi fluxurile RSS.”(daca tv nu e smart e folositor) care e diferenta fata de playerul intern al tv-ului? Eu am un hdd extern sau mezzmo pentru wireless si nu am avut probleme cu redarea,mkv,avi,mp4,wmv,mpg

    Raspunde
  4. criserb 3 Feb 2012 @ 15:31

    @Marius – daca ai un TV destept nu merita sa-ti iei boxul de care ziceam eu. Dar daca nu ai… pe vremea cand l-am luat eu nu prea erau TV-uri care sa le faca pe toate :(

    Raspunde
  5. sby 23 Feb 2012 @ 16:58

    Iti recomand cu caldura sa faci asta: http://www.sby.ro/egreat-media-centero-noua-interfata.html :)

    Raspunde
  6. criserb 23 Feb 2012 @ 17:55

    @sby – cum ajung acasa asta fac :) 10x.

    Daca il stric tu esti de vina, mi-ai recomandat cu caldura :P

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)