Sari la conținut

Sa intrebam gospodinele

precision-dispensingNoi pentru spalat folosim detergent lichid. Il bagam in cuva si dam drumul masinii de spalat. Dar ma gandesc ca am putea sa-l bagam in sartarasul ala dedicat detergentului. Din pacate nu mai avem cartea tehnica a masinii de spalat (cred ca asta e masina noastra), asa ca va rog pe voi, cei care se pricep, sa-mi spuna daca pot sa bag detergentul in sertarul ala si mai ales in care loc?

Mentionez ca poza de mai sus este cu titlu de prezentare, masina noastra de spala nu are un compartiment dedicat detergentului lichid. Sunt acolo 3 spatii, unul mare in dreapta, unul mai mic central si inca unu la fel de mic in stanga. Cel din mijloc are un fel de gratar in partea lui superioara.

So, voi unde puneti detergentul lichid?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Marieta 4 Mar 2012 @ 16:45

    Eu am tot Whirpool dar nu modelul cu hublou ci cel cu capac, alimentare cu rufe pe sus. Are caseta pentru detergent&accesorii pe interioriorul capacului. Indiferent de tipul de detergent, solid sau lichid, se pune în caseta cea mai mare. Cele două mai mici sunt, una pentru programele cu prespălare şi se pune puţin detergent, cealaltă este pentru balsam sau parfumante.
    La mine este marcat nivelul pentru detergent lichid sau solid. Din cel lichid se pune cam jumatate fata de cel solod.

    Raspunde
  2. Onitzza 4 Mar 2012 @ 17:03

    Se poate pune detergentul direct in sertarasul unde stiti ca se poate pune cel solid. Eu asa spal mereu.

    Raspunde
  3. anatati 4 Mar 2012 @ 17:08

    Oai :) ce-ntrebare super grea. Fără a avea minime pretenţii de gospodină, eu pun detergentul lichid în sertarul din mijloc (cel pe care l-aş folosi şi pentru detergent normal, dacă ar fi cazul). Primul sertar (de la stânga la dreapta) e pentru balsam, al 2-lea pentru detergent, iar al 3-lea ar fi pentru pre-spălare. Asta, sigur, la maşina noastră :)

    Şi n-am înţeles: nu ştii defel la maşina voastră care e compartimentul pentru detergent sau nu ştii dacă poţi să pui detergentul lichid în sertarul pentru detergetn normal?

    ps: mi-ai dat de gândit. la următoarea spălare pun detergentul direct în cuvă să vedem …

    Raspunde
  4. Despina 4 Mar 2012 @ 17:09

    Aceeaşi maşină de spălat o avem şi noi iar eu pun detergentul lichid în primul compartiment, cel mai mare. Daaaaar, când foloseşti detergent lichid ai grijă să laşi paravanul acela (nu ştiu cum să-i spun) din compartiment mai jos, pentru că altfel se scurge tot lichidul în maşina de spălat înainte de vreme.

    Succes!

    Raspunde
  5. Loredana 4 Mar 2012 @ 17:31

    Eu am o masina de vreo 6 ani si ceva, un Samsung – la noi e cu latime mai mica. Ideea e insa ca de minim 2 ani folosesc detergent lichid insa nu il pun in masina, ci l-am pus de la bun inceput sus, in sertarul pentru detergent. La noi sunt 3 sertare (cam ca la toate masinile): pentru prespalare – unde evident pun daca vreau sa adaug aceasta optiune -, spalare si balsam. Cum detergentul lichid are si balsam, pun doar detergent. N-am avut problema in toti anii acestia cu masina – asa ca recomand. Nu sunt musai gospodina – cum zice titlul – in sensul de expert, dar eu asa fac, n-am avut probleme si recomand. In cuva as pune daca as folosi capsule Ariel – cum e recomandat, altfel insa, nu :).

    Raspunde
  6. Ghiocel07 4 Mar 2012 @ 17:33

    In mod normal se pune in acelasi sertaras in care se pune si detergntul granule. Eu pun detergent in capacul de la recipient si in cuva cu el.

    Raspunde
  7. iosup 4 Mar 2012 @ 17:38
    Raspunde
  8. iosup 4 Mar 2012 @ 17:39
    Raspunde
  9. dragoshy 4 Mar 2012 @ 20:38

    de obicei masinile de spalat au compartimeletele 1 si 2 pentru dero si ala mic pentru balsam. detergentul lichid poti sa il pui in 1 sau 2, in functie de programul folosit. de obicei e 2. 1 e pentru prespalare… la naiba, sunt o gospodina :(

    Raspunde
  10. MooNy 4 Mar 2012 @ 21:15

    detergentl lichid poate fi bagat bine-mersi DIRECT in cuva pt ca apa curge exact prin sertarul dedicat detergentului si il baga in cuva in maxim 20 de sec. Nu conteaza. Doar daca vreti prespalare (sertarul notat cu I) si balsam in sertarasul mic pt balsam.

    Detergentul solid (praf) se baga in sertar si nu in cuva pt ca poate lasa urma albe, asa se dizolva in apa pana ajunge pe haine :)

    Sper ca te-am lamurit.

    Raspunde
  11. pink freud 4 Mar 2012 @ 22:35

    ce scuză jenantă să mai pui un link la emag ….drăguț că lumea te ia în serios

    Raspunde
  12. criserb 5 Mar 2012 @ 00:28

    Pai eu daca pun detergentul lichid in compartimentul cel mare din sertar tot detergentul disparea la primul jet de apa care trece pe acolo. In secunda 2 nu mai e.

    Se pare ca am omis ceea ce a zis @Despina mai sus.

    Daaaaar, când foloseşti detergent lichid ai grijă să laşi paravanul acela (nu ştiu cum să-i spun) din compartiment mai jos, pentru că altfel se scurge tot lichidul în maşina de spălat înainte de vreme.

    @pink freud – pun linkuri unde vreau eu. Nu ti se pare logic sa pun link catre unii cu care colaborez?

    Raspunde
  13. gobby 5 Mar 2012 @ 11:09

    @anatati poate stia, sau nu era chiar sigur, dar ii trebuia omului un articol pentru blog / azi

    Raspunde
  14. criserb 5 Mar 2012 @ 11:37

    @anatati & @gobby – nu stiam ca pot sa-l pun acolo. Adica stim doar ca atunci cand pornea apa il lua pe tot din prima. Era acelasi lucru daca il puneam in cuva. Uite ca @Despina a dat mai sus un raspuns pe care probabil nu-l stiati nici voi ;) un raspuns care chiar e logic.

    Raspunde
  15. criserb 5 Mar 2012 @ 11:42

    De altfel chestia asta e trecuta si in manual, dar cum eu am zis ca nu-l mai am, nu stiam. Merci @iosup pentru link (pagina 6 pentru cei curiosi).

    Raspunde
  16. Alina 5 Mar 2012 @ 12:22

    La mine se pune in acelasi compartiment doar ca are nivele diferite de maxim, fiind marcate separat. Nu stiu de ce cel pentru lichid e mai jos, dar nici nu m-a interesat problema.

    Raspunde
  17. alexandra 26 Jan 2016 @ 12:22

    este gresit daca pun clor in compartimentul pt detergent, peste detergent?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)