Sari la conținut

Mi-am cumparat un wok

De mult am vazut la Copolovici cum se gateste la wok. Mi-a placut usurinta cu care il manuia si am zis ca trebuie sa incerc si eu. Azi, fiind la cumparaturi mi-am luat unul. Am ales unul Tefal la 95 lei. Mai erau unele la vreo 30 de lei, dar am zis ca sunt prea sarac pentru lucruri ieftine iar Tefal nu m-a dezamagit pana acum. La cat de des gatesc eu, cred ca o sa ma tina toata viata, deci cred ca am facut o investitie foarte buna :)

Pentru ca trebuia sa gatesc ceva la wok-ul respectiv, mai ales acum cand Dana e cu mana in gips, m-am tot uitat pe blogul lui Copolovici pana am gasit reteta asta. Un pui chinezesc. Din pacate n-am avut acasa toate uleiurile de care vorbeste Copolovici acolo, asa ca am improvizat.

In cele din urma a iesit ceva delicios :) (si nu exagerez deloc cand zic asta)

DSC_9998

Reteta pentru mancarea de mai sus am pus-o pe blogul mamei, am cosiderat ca acolo ii este locul. Daca sunteti curiosi o puteti vedea aici, impreuna cu modul de preparare ;) Nu va speriati, e simpla, o puteti face si voi chiar daca nu aveti talent la gatit.

Dar, va trebuie un wok. Cu wok-ul e mult mai usor de preparat asa ceva decat cu o tigaie normala. E mai simplu de amestecat ingredientele alea in wok decat in tigaie. In tigaie, datorita formei sale nu puteti sa le amestecati fara o lingura, pe cand in wok, cu putina indemanare (si nu trebuie chiar multa, eu azi am incercat si invatat din prima) reusiti sa le amestecati fara ajutorul niciunui alt instrument. Le aruncati in sus, asa cum faceti cu clatitele ;)

Acum ca avem si wok o sa gatim mai mult la el, o sa trebuiasca sa mai cautam retete. Daca aveti ceva sa-mi sugerati, ceva retete pe care voi le stiti, lasati-mi un comentariu si eu am sa incerc sa le pun in practica.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Pitikut 4 Mar 2012 @ 05:11

    Mie imi facu prietena un ccandal de nedescris ca i-am zgariat wok-ul.Acum vrea sa ma duc la Ikea sa ii cumpar alt wok de acolo.

    Raspunde
  2. Ghiocel07 4 Mar 2012 @ 08:41

    Arata chiar foarte bine. Se vede si ca pozele sunt facute cu aparat serios….si ai lumina buna la locul de munca. Felicitari pentru preparat. Astept si alte retete.

    Raspunde
  3. Ghiocel07 4 Mar 2012 @ 08:53

    Uite aici un preparat pentru ziua de astazi. http://gospodini.blogspot.com/2008/09/pui-shanghai.html

    Raspunde
  4. Anna 4 Mar 2012 @ 12:02

    mi-ai facut pofta!!! arata foarte bine…

    Raspunde
  5. criserb 4 Mar 2012 @ 14:32

    @Pitikut – pai tocmai d’aia e bine sa amesteci ingredientele fara sa introduci in wok o furculita sau altceva metalic. Poti sa amesteci ingredientele cu ceva de lem sau fara nici un instrument, vezi in filmuletul asta.

    @Ghiocel07 – pentru poze nu m-am chinuit chiar deloc. Wok-ul avea toata atentia mea, n-am vrut sa fac ulei in toata bucataria si nici n-am vrut sa ard mancarea ;)

    @Anna – nu e greu de facut, in cateva minute e gata ;)

    Raspunde
  6. Delia 15 Jul 2015 @ 17:48

    O tigaie care merita sa o ai in bucatarie.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)