Sari la conținut

Sa ne plimbam cu cainele in brate

bichon-frise-puppiesPentru ca sezonul cald incepe sa-si intre in drepturi, pe strada au aparut pitipoancele cu catelusii. Unele ii tin in lesa altele se plimba cu cainele in brate. Ei, uite pe astea eu nu le pot intelege.

La ce mai scoti cainele ala la plimbare daca nu-l lasi sa mearga si el pe jos, sa-si faca nevoile asa cum face orice caine normal? Aaa, se murdareste si tie iti e lene ca atunci cand intri in casa sa-l speli pe labute si atunci mai bine-l plimbi in brate.

Pai la ce-l mai scoti afara, care mai e scopul plimbarii? Sa ia cainele aer? Poti sa-l scoti si pe balcon pentru asta, nu e necesar sa te plimbi cu el pe strada.

Chiar nu pot sa le inteleg pe astea si in ultima vreme am vazut destul de multe astfel de cazuri.

Daca scoti cainele afara, pai atunci lasa-l sa-si faca treburile, nu-l mai plimba in brate, ca nu e mascota. In cazul in care vrei sa te plimbi cu el ca si cu un trofeu, ia-ti unul de plus si poti sa te plimbi cu el in brate cat vrei. O sa fii vazuta la fel de prost ca acum, cand te plimbi cu potaia la piept.

D’aia e caine, se se plimbe, sa-si faca nevoile, sa se joace. Nu sa-l plimbi tu in brate protejandu-l de murdarie. Si sa fim seriosi, tie chiar nu-ti pasa de cainele ala, doar te doare sufletul ca tre’ sa pierzi 5 minute spalandu-l pe labute.

[poza am luat-o de la Maddy, e cainele ei preferat :P]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Alin 5 Apr 2011 @ 11:36

    Poate s-a plimbat catelul si acum mergea cu el acasa.

    Raspunde
  2. maddy 5 Apr 2011 @ 11:42

    imi vine sa`i dau un pumn la cainele ala ><
    aici nu am vazut oameni cu caini mici in brate, in schimb ii lasa fara lesa si fug in toate directiile, enervandu`l pe patrocle (rottweilerul nostru). cainele se plimba in lesa, oameni buni!
    imi vine sa rad cand vad barbati plimband bichoni sau alte rase din astea ridicole de pitipoance.

    Raspunde
  3. Gerhald 5 Apr 2011 @ 11:42

    Am mai vazut cateva ciudatenii cu catei. De exemplu, caini care alergau dupa masina in miscare doar pentru ca lesa le era legata de autoturism, iar soferului ii era lene sa il plimbe.

    Raspunde
  4. claus 5 Apr 2011 @ 11:49

    Eu prefer sa-i tina in brate, mai ales cand trec strada, decat sa se miste haotic dupa cum le trag cainii.

    Raspunde
  5. AndreaS. 5 Apr 2011 @ 11:56

    Probabil ca nu le mai ajung “argumentele” sa atraga atentia asupra lor ;) dupa cum bine ai observat ajuta…TU le-ai observat !

    Raspunde
  6. criserb 5 Apr 2011 @ 12:14

    Cum drac sa nu le observ cand le vad zilnic la bloc, asa isi scot ele cainele “la plimbare” :)

    Raspunde
  7. SIP 5 Apr 2011 @ 16:42

    Poate e obosit cainele … poti sa sti? La scos la pisu , a facut catelul si acum vrea in brate !
    De cand te pricepi si la catei ?

    Raspunde
  8. mircea 5 Apr 2011 @ 18:26

    nu ai avut caine, si nu ai de unde sa sti// sunt unii care mai bine ii ti in brate decat sa-i lasi pe drum// am vazut eu scena in care un caine/pisica (adica mic) voia sa se impuna la un maidanez, maidanezu’ plictisit de hamaiala lui isterica, l-a luat in gura, l-a scuturat de doua ori….. si gata// un caine/pisica isteric mai putin.
    @maddy eu cainele nu il tineam in lesa// am folosit lesa doar in timpul dresajului// avea o “lesa” invizibila care ii tinea capul legat de genunchiul meu stang// cand primea “liber” mergea unde voia// de la distanta ne intelegeam prin semne sau fluieraturi// in 12 ani nu a atacat fara comanda decat o singura data//

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)