Sari la conținut

Sa se inchida terasele din centru vechi, zic!

bucuresti_centrul_vechi_02Acum probema care se discuta la TV este daca sa inchidem sau nu terasele si crasmele din centrul vechi. Sunt curios cum vedeti voi situatia.

Din tarile prin care eu m-am plimbat, ca la noi nu exista la nimeni (sau ma rog, nu in tarile civilizate). Exista terase, exista cluburi, dar ele daca sunt inconjurate de locuinte se inchid la o ora decenta. Pentru ca omul ala, ala care locuieste acolo, ar vrea si el sa se odihneasca.

Este dreptul lui, casa lui, are si el nevoie de linistea lui.

In timpul zilei, terasele pot sa fie deschise, sa produca bani, dar noaptea, noaptea se impune linistea.

Nu stiu cati dintre noi am suporta sa stam deasupra unei terase la care sa fie deschis pana dimineata, sa auzim in fiecare noapte muzica, scandaluri, chefuri si alte chestii care se intampla la o terasa.

Imi place si mie sa ies, stau si eu la terase, dar daca e sa fie deschise pana dimineata sa nu deranjez pe nimeni. Pentru ca la randul meu nici mie nu-mi place.

In prima faza am ramas socat ca in Austria, de exemplu, lumea nu mai sta pe strazi dupa o anumita ora. Acolo in general magazinele se inchid pe la 18-19-20 iar dupa aia este liniste.

Terasele si restaurantele la fel, la un maxim 12 noaptea se inchid. Sunt foarte rare cazurile in care gasesti ceva deschis dupa miezul noptii.

Si atunci la noi de ce sa fie deschise?

Locuitorii centrului vechi nu au si ei dreptul sa se odihneasca?

In plus, cele mai multe scandaluri si tot felul de nenorociri de la bautura pornesc. Si mult mai rar am vazut oameni beti la orele pranzului.

Deci, din punctul meu de vedere sa se inchida. Vreti sa beti, beti acasa la voi sau in locuri in care nu deranjati pe nimeni.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. vali 15 Jan 2013 @ 00:17

    la braşov lucrurile se inchid pe la 10-11. pentru că se poate.

    Raspunde
  2. criserb 15 Jan 2013 @ 00:25

    @Vali – Brasovul este unul dintre orasele civilizate…

    Raspunde
  3. ion popescu 15 Jan 2013 @ 04:55

    E o mare gresala inchiderea acestor terase la ora 22… Centrul vechi nu este locuit de catre locatari acestia din urma fiind de mult evacuati datorita faptului ca nu aveau acte si bineinteles nu erau blonzi precum suedezii…

    Raspunde
  4. ion popescu 15 Jan 2013 @ 04:59

    Atata timp cat nimeni nu este deranjat nu inteleg de ce unii ‘civilizati ” de prin Brasov isi dau cu preupusul cum ar fi mai bine… Bineinteles , cine vrea poate sa se duca sa se culce si in Brasov si in Bucuresti.Niciodata provincia nu o sa fie capitala… Asa ca sa nu discutam ce se face la tzara si ce se face la oras… Am auzit ca in unele sate ne electrificate oamenii se culca cand apune soarele. Propun ca si voi in Brasov sa faceti la fel…

    Raspunde
  5. Amzis 15 Jan 2013 @ 13:31

    A vorbit popescu :))

    Raspunde
  6. Crox 15 Jan 2013 @ 16:53

    Nu sunt de acord cu inchiderea la o anumita ora a teraselor. Dar sunt de acord cu taxarea piperata suplimentara pe intervale orare dupa miezul noptii.

    Raspunde
  7. Dan 16 Jan 2013 @ 01:03

    @Ion Popescu: te-a tradat numele, deci stiam ca esti de la Bhukale.Lasa taica, tu poti sa stai treaz si sa bei toata noaptea, ca noi, aia de la țara dormim ca sa fim odihniti si sa muncim, ca sa iti dam tie papa, sa nu-ti fie foame pe la terase!Mai erau unii care au capitala la Atena, care tot pe la terase erau, ca tine taică…

    Raspunde
  8. Elena 17 Jan 2013 @ 18:27

    Se vede ca dl Popescu este bucurestean convins. Bravo! Nici eu nu sunt de acord sa le inchida atat de devreme, chiar daca nu frecventez zona atat de mult. Dar exista un loc interesant in Bucuresti care aduce afaceri si venit, este diferit de alte orase din lume, atrage turisti si tineri. Daca vor sa faca ceva ar trebuie sa repare strazile de acolo, dar atmosfera este ceva deosebit si care iti arata ca nu doar casa si munca este un stil de viata, ci ca trebuie sa avem un loc sigur unde sa ne intalnim prietenii sau sa dansam, sau sa bem, pe scurt, sa ne simtim bine. Mi se pare ca deja Centrul vechi este o pata de culoare si semnatura Bucurestiului. Ar trebui sa o pastram asa cum am conceput-o!

    Raspunde
  9. lolox 18 Jan 2013 @ 11:27

    Ce idee buna, hai sa inchidem terasele mai devreme ca boschetarii care ocupa ilegal apartamentele din centrul vechi sa doarma si ei.
    Si parca ii zice Bucuresti, nu Bhukale, Bhukale sa ii zici cui te-a educat.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)