Sari la conținut

Se va introduce taxa anuala pe domeniile .ro

browser

Un lucru pe care il asteptam de ceva timp. Nu de alta, dar sunt o multime de domenii care au fost cumparate si nu sunt folosite. Pai si daca nu sunt folosite, sa le putem cumpara noi, cei care chiar au nevoie de ele.

Ma indoiesc ca lumea o sa continue sa plateasca o taxa anuala pe domeniul pe care nu-l foloseste.

“Taxa anuala de inregistrare si reinnoire al unui nume de domeniu «.ro» se stabileste, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala. Data de la care se va percepe aceasta taxa pentru numele de domenii nou inregistrate este data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului. Pentru numele de domenii existente inregistratorii au obligatia reinnoirii acestora in termen de maxim 3 luni de la data publicarii ordinului in Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii inregistrate in ultimele 24 de luni, reinnoirea se face in momentul in care dreptul de folosinta a numelui de domeniu este egal cu 24 luni”, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern privind inregistrarea domeniilor “.ro”, publicat de Ministerul pentru Societatea Informationala.

Astept sa vad chestia asta in Monitorul Oficial si poate asa am sa reusesc si eu sa-mi cumpar domeniul pe care il urmaresc de ani de zile si vad ca nu este folosit…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Ionut Bajescu 5 Dec 2013 @ 18:08

    Parte frumoasa este ca scapam de domeniile nefolosite, partea urata vine cand trebuie sa reinoiesti mai multe domenii decat iti poti aminti.

    Raspunde
  2. criserb 5 Dec 2013 @ 18:18

    @Ionut – pai daca le folosesti inseamna ca iti amintesti de ele, altfel stau degeaba, sa-l lasam pe cel care are nevoie sa-l foloseasca.

    Raspunde
  3. un Prost 6 Dec 2013 @ 09:42

    Într-un fel e bine, în alt fel e rău. Eu am un domeniu strict doar pentru adresa de mail sub forma “[email protected]

    Raspunde
  4. criserb 6 Dec 2013 @ 10:19

    @un Prost – pai daca ai unul pe care il folosesti il platesti si aia este, dar daca nu-l foloseai ma gandesc ca nu-l mai plateai…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)