Sari la conținut

Semaforul sa fie "pe bordul masinii"

In aceasta dimineata, cand stateam eu asa la semafor mi-a venit o idee. :) Ce-ar fi daca s-ar inventa o chestie prin care sa nu mai fiu nevoit sa-mi intorc capul dupa semafor si sa-l vad direct pe bord.

Am patit de atatea ori sa nu vad semaforul din cauza masinilor mari de pe prima banda care opresc exact sub semafor sau sa nu vad pur si simplu semaforul din unghiul in care ma aflam.

Cat ar fi oare de greu sa se inventeze o chestie prin care sa vad semaforul pe bord? Chiar nu cred ca e o filozofie.

Sau poate exista asa ceva, dar nu stiu eu… Seby, Sorin, voi ce parere averi?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Radu 19 Jan 2011 @ 10:51

    In unele tari la o intersectie vezi si cate 6 semafoare pentru un sens de mers (ma refer la Bulgaria in special). In alte tari se pun in asa fel incat sa fie vizibile din mai multe unghiuri…

    Raspunde
  2. criserb 19 Jan 2011 @ 10:58

    Ok, ok, stiu ca sunt cazurile de care zici tu dar de ce nu se pot ele pune direct pe bord? Au facut astia masini care merg singure (vezi volvo) si sa nu se poata pune 3 leduri in bordul masinii? :)

    Raspunde
  3. sby 19 Jan 2011 @ 11:00

    Sincer, cred ca este greu pentru o masina normala. O metoda care imi sare in cap este sa fie un sistem gen radar (acc) care sa vada acest lucru, dar daca ai un tir in fata, sau ai trecut de el (semafor) nu prea vad cum ar putea masina sa vada ce culoare este…

    Raspunde
  4. Sorin Grumazescu 19 Jan 2011 @ 11:02

    Nu stiu daca ar fi complicat sa faci un astfel de gadget. Cu siguranta nu. Oricum, prin 2005, uite la ce se lucra. :)
    Totusi, ai o solutie: iti iei noul Citroen C3 cu renumitul parbriz Zenith. :)

    Raspunde
  5. criserb 19 Jan 2011 @ 11:42

    Merci Sorin.

    Am acum speranta ca in curand o sa ajunga o chestie intalnita ;)

    Raspunde
  6. maddy 19 Jan 2011 @ 11:59

    mai usor, sa se puna semafoare mici pe stalpi ca sa le vezi daca esti primul la stop si nu mai vezi semaforul mare care e deasupra ta (si nu ai nici trapa la masina).

    Raspunde
  7. criserb 19 Jan 2011 @ 12:08

    Pai nu as avea cum sa-l vad nici pe ala mic daca autobuzul a oprit chiar in fata lui…

    Raspunde
  8. Mihai Baboi 19 Jan 2011 @ 12:52

    Daca s-ar face asa ceva, ar mai fi o problema. Stii baietii aia cu ceafa lata care opresc la semafor jumate pe trecerea de pietoni, cat sa mai zareasca putin semaforul? Cu minunea asta n-ar mai avea nevoie. Ar opri fix pe trecere, cu botul in intersectie…

    Raspunde
  9. Radu 19 Jan 2011 @ 13:28

    E posibil sa pui 3 leduri pe bord dar, cel putin in viziunea mea, costurile pentru acele leduri si conectarea lor la semafoare ar fi destul de mari. Adica dpdv economic acest proiect sa nu renteze. Cat despre Volvo, tocmai am scris despre proiectul SARTRE si primul lor rezultat :P http://www.roadar.ro/proiectul-sartre/ Eu as include in tehnologia dezvoltata in acest proiect si ceva pentru semafoare.

    Raspunde
  10. Denisa 19 Jan 2011 @ 13:40

    Poate prin GPS sau conexiune la Interneţi. Prin 2020, în alte ţări, 2050 în România. Deocamdată încă mai sunt Dacii fără faruri, nu ştiu de ce îţi imaginezi că şoferii lor ar putea vedea semaforul pe bord. :D

    Raspunde
  11. Piticu21 19 Jan 2011 @ 13:50

    nu stiu daca tu circuli in afara bucurestiului, dar in sibiu spre exemplu se opreste la 3 metri de semafor, tocmai ca sa se vada semaforul ala.

    Raspunde
  12. criserb 19 Jan 2011 @ 14:48

    @Piticu21 – eu circul destul de mult dar na, in Bucuresti ma lovesc mai des de problema asta. Totusi, Bucurestiul nu e o exceptie, mai poti vedea d’astea in multe locuri.

    Raspunde
  13. Greieru' 19 Jan 2011 @ 17:05

    Cred ca daca nu ai opri dupa semafor, l-ai vedea. :-) Si daca ai tir in fata, nu trebuie sa il vezi, il vede soferul tirului si tu astepti sa plece el. Sau vrei sa il claxonezi imediat ce se face verde? :P

    Cred ca iti imaginezi ce investitie presupune o aplicatie de genul asta si cate tari/orase ar fi oare dispuse sa investeasca in asa ceva. In afara de Emiratele Arabe Unite care platesc sa isi creeze nori de ploaie, nu cred ca ar exista alti voluntari pe piata.

    Dar putina miscare, chiar daca asta inseamna doar sa iti lungesti putin gatul, nu strica. :-)

    Raspunde
  14. Crox 19 Jan 2011 @ 18:38

    Eu propun sa se coreleze tranzitia semaforului din culoarea rosie in culoarea verde cu claxonul, incepand cu a doua masina care asteapta la acel semafor.

    Raspunde
  15. SIP 20 Jan 2011 @ 16:19

    Problema o vad doar de cost, un sistem wireles ar fi simplu.
    La fel cum laptopu se conecteaza la internet la fel sa se conecteze cele 3 leduri de la bordul masinii (calculatorul masini)la semaforul care sa emita si wireles.
    Semaforul poate sa fie si pe viitor identic doar sa emita si wireles.
    Tu l-ai vedea pe bord cum vrei iar cei cu Dacia, fara faruri, ar vedea semnificatia culorilor.
    Toata lumea multumita … doar costul e problema zic eu .

    Raspunde
  16. criserb 20 Jan 2011 @ 16:25

    Ar mai fi o chestie la care m-am gandit ulterior. Daca e pe wireless trebuie “sa ghiceasca” pe care directie de mers esti tu, pentru ca dupa cum stii intr-o intersectie sunt cel putin 2 semafoare. Unul pentru o directie de mers, altul pentru cealalta. Sa nu mai vorbesc de intersectiile cu semafoare diferite pentru fiecare directie de mers :)

    Raspunde
  17. Amzis 28 Feb 2011 @ 05:07

    e geniala ideea. ar rezolva multe probleme. poate nu am mai trece pe rosu. sa fie un sistem si cu avertizare sonora gen centura de siguranta. in viitor ma gandesc ca asa vor fi

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)