Sari la conținut

Și totuși, folosiți o aplicație atunci când aveți nevoie de un taxi, chiar dacă taxiul este la 2 pași

Bănuiesc că a ajuns la voi vestea că o tânără a fost agresată sexual de un taximetrist ce conducea o mașină inscripționată cu Taxi Speed. Dacă nu a ajuns, citiți articolul din linkul de mai sus.

Eu v-am mai sfătuit până acum, și vă mai sfătuiesc încă o dată, nu vă mai suiți în orice mașină pe care o găsiți pe stradă. E periculos. Faptele de sus o dovedesc că este foarte periculos.

Atunci când aveți nevoie de o mașină folosiți o aplicație ca să chemați o mașină. În aplicație aveți review-uri, vedeți cine este șoferul care vine după voi și cel mai important lucru există o dovadă că v-ați suit într-o anumită mașină.

Existând această dovadă taximetristul nu o să vă facă nimic, oricât este de idiot știe foarte bine că dacă vă face ceva o să fie prins în secunda doi.

În cazul incidentului de sus taximetristul încă nu a fost descoperit, pentru că fata, din ce am înțeles, din cauza traumei prin care a trecut nu a reținut nimic. Tot ce știe săraca este că a fost o mașină de la Taxi Speed. Dacă omul o să fie prins și o să plătească pentru faptele lui o să vedem, poliția își face treaba, sau ar trebui să și-o facă.

Acum există o mulțime de aplicații pentru a chema un taxi, aveți de unde alege. Și nu, nu chemați o mașină prin dispecer pentru că și ăia sunt varză, vă dați seama că nu mai știu ăia cine a chemat o anumită mașină, mai ales când este vorba de o zonă în care comenzile sunt una după alta, cum este de exemplu Centrul Vechi.

Folosiți o aplicație și o să fie mai bine pentru toată lumea. O să fie bine și pentru voi și pentru cei care o să folosească taxiul pe viitor, asta dacă lăsați un review la finalul cursei. Vă sfătuiesc să o faceți și să notați așa cum trebuie. Nu 5 stele date aiurea, notați omul așa cum merită. Cinci stele se dau pentru servicii ireproșabile… iar la noi se dau prea ușor aceste 5 stele.

Eu le-am dat o singură dată. A fost un om cu adevărat deosebit. Mi-a deschis ușa, mi-a vorbit extrem de respectuos, avea o mașină impecabilă, nu a acceptat bacșiș… un om care a meritat cele 5 stele cu prisosință, în rest… dau câte 4 stele dacă totul este “ok”.

Ah, si pe lângă cele menționate mai sus, mai acord stele și pentru felul cum conduce și cum respectă regulile de circulație, pentru că deh, eu prefer să ajung întreg la destinație chiar dacă cu 5 minute mai târziu.

Dacă toți i-am puncta așa cum ar merita, și am începe să-i acceptăm doar dacă au calificative cu adevărat bune, sunt convins că s-ar tria, și cumva ar rămâne pe piața doar cei care merită.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. C 4 Mar 2015 @ 23:43

    Si ce aplicatie recomanzi?

    Raspunde
  2. criserb 4 Mar 2015 @ 23:48

    Eu o recomand pe cea de la Star Taxi, cu ea m-am înțeles cel mai bine încă de la început. Mai sunt și altele, dar nu am avut motiv să le încerc pentru că pe mine Star-ul m-a mulțumit până acum.

    Raspunde
  3. sorin 5 Mar 2015 @ 04:51

    Speed Taxi are aplicatie proprie. Mai exista Star sau altele. Dar nu doar prin aplicatie. Puteti comanda si telefonic. Tot ce conteaza e sa treceti comanda printr-un sistem de inregistrare, aplicatie sau centrala. Asa puteti verifica indicativul masinii in care v-ati urcat. In cazul in care ati pierdut ceva, sunati repede inapoi si aveti dovada masinii in care ati fost…Exista un istoric in caz de aveti probleme cu respectivul. Evitati sa va mai urcati in taxiuri direct din strada, fara comanda…

    Raspunde
  4. Emil Calinescu 5 Mar 2015 @ 10:36

    Star taxi are doar taxi-uri no-name acum. Firmele mari au aplicatii proprii.

    Exista Clever, care are si firme mari si firme mici si care e folosibila in mai multe orase.

    Legat de ce zici tu, tin minte o faza: eram cu o amica la Gara. Ea zicea ca Taxi Pelicanul ajunge cel mai repede. Cu toate astea, a COMANDAT unul, nu a luat pe cineva de acolo. A venit in 10 minute (dovada ca cei stationati acolo erau la ciupeala).

    Raspunde
  5. Mihai Rotaru 5 Mar 2015 @ 11:27

    Salutare,

    Vin si eu cu o completare – Clever Taxi lucreaza cu dispeceratele si drept urmare soferii sunt garantat “non-pirat”, au ratinguri, istoric lung si multi accepta si plata cu cardul – deci sunt inregistrati cu persoana juridica, e o identitate ultra-validata. Dar cel mai important este ca in momentul in care un sofer face probleme mari in aplicatie el este eliminat si celelalte dispecerate sunt anuntate de asemenea astfel incat sa nu fie primiti nici fara aplicatie. In felul asta se curata industria inclusiv de cei care stau doar la colt :)

    Raspunde
  6. criserb 5 Mar 2015 @ 11:32

    @Emil Calinescu – mie îmi place Star. Nu știu de ce zici că au “doar taxi-uri no-name” pentru că eu circul numai cu ei și nu am obs asta. Au taxiuri cam de la toate firmele.

    @Mihai Rotaru – De câte ori am încercat eu să-mi pun aplicația de la Clever mi-a dat cu virgulă. Nu mai știu ce nu îi plăcea, dar am să mi-o instalez și pe aia, am să o folosesc o vreme și apoi am să pot să-mi dau cu părerea…

    Raspunde
  7. Emil Calinescu 5 Mar 2015 @ 13:36

    @criserb – Speed, Meridian si Cristaxi nu sunt pe star. Soferii nu sunt lasati sa foloseasca Star. Folosesc firme mici, gen Taxi TESS, Taxi TItan, Taxi Mondial. Mai sunt unii de la speed care folosesc pe ascuns.

    Legat de Clever, stiu doar ca Meridian NU lucreaza cu Clever. Ceilalti da.

    Raspunde
  8. criserb 5 Mar 2015 @ 16:59

    @Emil Calinescu – Poate nu sunt oficial, dar eu am fost și cu Speed și cu Meridian prin Star Taxi. De Cristaxi nu știu ce să zic, nu-mi aduc aminte dacă am fost cu ei sau nu așa că mă abțin.

    Raspunde
  9. Cosmin 13 Mar 2015 @ 05:48

    Eu le-aş pune lanțuri ăstora, adică să îmi fie frică să îmi las copilul în oraș?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)