Sari la conținut

Solidaritate la români

Ieri vă arătam un exemplu de solidaritate la alții, azi am găsit unul la români.

Priviți poza, citiți textul și minunați-vă.

10415557_814209638642496_807337477693113516_n

Trenul rapid care m-a adus astazi acasa de la Bucuresti, a sarit de pe linie in apropierea statiei Baile Herculane. Mare noroc am avut! Ma aflam in primul vagon, citeam, cand deodata trenul a inceput sa “danseze cateva masuri” pe plan orizontal, a sarit de pe linie si si-a continuat rulajul pe piatra si treaversele terasamentului; scrsnet asurzitor, bagajele zburau prin cabina…

Nu stiu cat a durat, poate 20 de secunde, timp in care incercam sa raman in fotoliu, sa imi apar capul de caderea vreunui cufar, sa raman calma. Trenul s-a proptit pe o parte si s-a oprit. Eram vie si nevatamata eu si toti din jur. De teama unui incendiu, oamenii au alergat spre usi incercad sa se catare pe dampul din dreapta, ori pe cleanturile din stanga. Slava Domnului, am reactionat perfect realizand ca ceata care invaluia vagonul nu era fum ci pulberea pietrei sfaramate. Probabil experientele anterioare traite la 11 Septembrie in New York si instruirile care au urmat, au avut efectul calmului si ratiunii.

Am sunat la 112 si mi s-a raspuns abia dupa trei incercari esuate. Apoi stupoare, lucratoarea care a raspuns intr-un tarziu, mi-a spus ca daca nu sunt morti ei nu au de ce sa intervina, nu se pot amesteca fara ordin! Dumnezeule, de unde trebuie sa vina ordinul unui lucrator al serviciilor de URGENTE?

De ce lucreaza acei oameni acolo daca nu stiu sa reactionze in situatii de criza si asteapta ordine!? Adica numai in cazul unui carnagiu au reactii? La mai bine de 45 de minute au venit cativa pompieri. Pareau scarbiti de minima proportie a dezastrului…Dupa vreo ora au venit 2 autobuse din Herculane, pregatite sa faca business!! “Ori platit ori ramaneti aici pe camp.” Oameni batrani trageau neputinciosi de cufere, cineva s-a adresat unor politisti (care se amuzau probabil de un banc) sa ii ajute, iar raspunsul lor incalificabil a fost: “cum si le-au adus pana la tren sa le si duca!!!!” HALUCINANT. Am sentimentul unei dedublari.

Nu se poate, nu-i adevarat. Aceasta este lumea noastra? Nimic nu ne mai uneste? Unde s-a pierdut compasiunea, moralitatea intrajutorarii? Suntem mutanti? Doamne, ce si cine a impietrit neamul nostru?

de aici

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Ionut 31 Oct 2014 @ 12:55

    Emigrare FTW!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)