Sari la conținut

Spray umflare roti

spray-umflare-roti

Spray-ul asta este foarte util sa-l aveti in masina. Nu se stie niciodata cand o sa aveti nevoie de el. Nu neaparat marca de mai sus, poza este pur exemplificativa. Orice spray care va umfla anvelopa e bun. El are niste proprietati speciale, in sensul ca daca aveti o pana pe undeva, tot ce trebuie sa faceti este sa conectati furtunul spray-ului la valva rotii si sa apasati pe buton. Impreuna cu gazul care o sa va umfle anvelopa, o sa bagati in cauciuc o spuma care astupa orice gaura.

Se spune ca puteti sa circulati cu cauciucul umflat astfel cca 100 de km dar eu l-am folosit si mai mult. Am scos cuiul am bagat spray-ul si am mai uitat sa trec pe la vulcanizare.

Mi-am adus aminte de el ieri cand m-a chemat o prietena care ramasese in pana. Niste unii i-au scos capacelul de la ventil pentru ca probabil a parcat pe locul cuiva… sau cine stie, ca masina era parcata frumos, pe marginea unei strazi, intr-un loc in care nu scria ca ar fi vorba de un loc platit sau rezervat sau mai stiu eu unde.

Retineti, e mai usor cu un spray din ala decat sa scoateti roata de rezerva.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. AdrianG 6 Oct 2011 @ 15:56

    Si dupa cei 100 de km ce faci, il poti vulcaniza? Trebuie curatata spuma din el, e complicat?

    Raspunde
  2. Oana 6 Oct 2011 @ 16:07

    Cam cât costă și unde se găsește? Se folosește tot sprayul la o pană?

    Raspunde
  3. criserb 6 Oct 2011 @ 16:11

    @AdrianG – nah, nu e complicat, bagi aer si gata. Nu trebuie curatat.

    @Oana – cam 20 lei, cred. Se gaseste la orice benzinarie

    Raspunde
  4. Andy 6 Oct 2011 @ 16:31

    Hmm… interesant. De-as fi avut si eu asa ceva cand am facut pana…

    Anyway, nu strica sa ai si o pompa electrica …

    Raspunde
  5. criserb 6 Oct 2011 @ 16:53

    @Andy – daca faci pana pompa nu prea te ajuta ca gaura ramane. Ce faci? O umfli, mergi cativa km si apoi umfli iar? Spray-ul asta e misto ca astupa si gaura si umfla si roata. Dureaza cam 5 minute o umflare. Nu tre’ sa golesti portbagajul pana ajungi la cric sau la roata de rezerva, plus ca nu te murdaresti ;)

    Raspunde
  6. raca 6 Oct 2011 @ 23:54

    Toate serviceurile de roti iti vor spune invariabil ca sprayul asta strica roata si ca nu granteaza o vulcanizare. Desigur te vor certa mai intai ca l-ai folosit, de ce oare? :)

    De retinut insa ca eu am mers 1 an cu un cui in roata, mai ca nu mai vroiam sa vulcanizez nimic. Si, ca de fiecare data cand l-am folosit, am vulcanizat apoi roata fara probleme.

    De asemenea de retinut ca de doua ori am dat drumul la spray si acesta s-a scurs pe jos prin gaura (de fapt craterul…) din roata. Nu merge la orice pana, nu va bazati prea tare pe el ;)

    Daca mai aveti intrebari despre pene, va rog… sunt expert, le fac frecvent si in orice forma (pana de roata, pana prostului etc)

    Raspunde
  7. blue77max 7 Oct 2011 @ 07:39

    E foarte bun am si eu unul, dar am si un mic compresor de prin carff luat,ma salvat de multe ori.

    Raspunde
  8. Crox 7 Oct 2011 @ 12:40

    Eu am 2 in masina, le-am luat la oferta in primavara. Am folosit asa ceva in urma cu un an, de nevoie si a tinut foarte mult – o luna. Conteaza si pozitia rotii si presiunea de la care incepe umplerea – preferabil de la o atmosfera. Daca e pe janta deja e tardiv pentru folosirea spray-ului.
    Cat despre cazurile de rea intentie – mai bune sunt “gloantele” sub presiune folosite la biciclete – pentru umflarea rotii bineinteles. Nu are sens sa bagi spuma in roata cand nu e nevoie.

    Faptul ca folosirea spray-ului ar invalida o eventuala vulcanizare e doar un mit prostesc. Invalideaza in schimb garantia anvelopei – in cazul in care era noua si are un defect de fabricatie (exista si asa ceva, putini stiu probabil)

    Raspunde
  9. criserb 7 Oct 2011 @ 12:46

    @Crox – ce-s alea “gloante” sub presiune? :)

    Raspunde
  10. Crox 7 Oct 2011 @ 13:14

    http://www.discountcyclesdirect.co.uk/images/6%20x%20Non%20Thread%20Cartridge.JPG
    http://images.internetstores.de/products/L_480_510_6901_016_1%5B1024x768%5D.jpg
    combo http://www.wittons.co.uk/product_info.php?products_id=1677&c=01&i=B0024SUB9Q

    Chestiile astea sunt in special pentru biciclete, atv si paintball, dar pentru o roata mai moale sunt ideale. Partea proasta e ca sunt scumpe, partea buna e ca exista si refillable. Pentru masina o pompa micuta si compatibila nu strica sa ascunzi “prin carburator” la indemana. Pentru ciclisti sunt utile “gloantele” astea in special in timpul curselor. Nu le-as lasa insa pe mana soferilor bucuresteni care obisnuiesc sa refuleze des in trafic. Pot fi convertite destul de usor in alte chestii si romanul e inventiv.

    Raspunde
  11. anca 7 Oct 2011 @ 13:36

    @criserb, in primul rand multumesc pentru ajutor, daca nu erai aproape probabil chemam taxiul si plecam dupa ajutoare :)

    am vulcanizat roata in aceeasi zi, nu m-a certat nimeni pt ca as fi folosit spray-ul, totul e ok de atunci, nu am mai avut probleme

    cu siguranta o sa imi cumpar si eu cel putin un astfel de spray sa il am in masina, cine stie cand mai patesc una de-asta

    Raspunde
  12. criserb 7 Oct 2011 @ 14:19

    @anca – a fost o placere ;)

    Raspunde
  13. criserb 7 Oct 2011 @ 14:54

    @Crox – multumesc, am mai invatat o chestie azi ;)

    Raspunde
  14. Vasile atoatestiitorul 1 Feb 2015 @ 08:15

    Spray-ul este bun cind roata inca nu s-a dejantat . .Cititi instructiuile inainte de utilizare . Pompa electrica este necesara pentru reunflare . Recomand roata de rezerva (fie si ingusta ) cind circulati in Romania , spray-ul nu ajuta la o janta strimbata intr-o groapa din sosea .

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)