Sari la conținut

Stimate Domnule/Doamnă Parlamentar,

V-am ales în Parlamentul României ca să-mi reprezentați interesele și, în numele acestui principiu, îmi permit să vă aduc la cunoștință care este interesul meu în privința “legii câinilor fără stăpân”, care urmează să reintre curând în dezbatere. Interesul meu este să pot circula în siguranță pe străzile orașului în care locuiesc, fără teama că o haită de câni m-ar putea încolți, mușca, mutila sau chiar omorî. Interesul meu este ca și copiii mei să poată circula liber, fără a fi expuși acestor riscuri.

Vă cer explicit să rezolvați această problemă definitiv și pentru totdeauna. NU MAI VREAU CÂINI FĂRĂ STĂPÂN PE STRĂZI și cred că, după 22 de ani în care această problemă a rămas nerezolvată, soluțiile de mijloc (adăposturi, încurajarea adopțiilor, descurajarea abandonului) s-au dovedit nefuncționale și sunt deja tardive. SUNT DE ACORD CU EUTHANASIEREA și vă rog ca, în calitate de reprezentant al meu în Parlamentul României, să țineți cont de solicitarea mea. Îmi doresc o viață civilizată și depinde de dumneavoatră dacă o voi avea sau nu. Sper că nu mă veți dezamăgi și că veți emite, în sfârșit, o lege funcțională și eficientă. Și mai sper că veți ține cont în primul rând de interesele mele de cetățean și de-abia apoi de interesele dumneavostră electorale imediate.

Vă mulțumesc,
Cristian Serb

Textul de mai sus l-am preluat de la Simona, a spus-o ea destul de bine, nu aveam ce sa mai completaz. Nici aici nu vreau sa spun mai multe pentru ca o sa-mi ziceti ca iar caut scandal. Nu-l caut, vreau doar o tara civilizata.

Am trimis pe mail textul tuturor parlamentarilor nostii. Sunt pusi acolo si de mine si trebuie sa-mi reprezinte interesele.

Va sfatuiesc sa faceti la fel, aveti adresele de mail aici, pentru a va fi mai simplu.

Avem si noi totusi dreptul sa iesim linistiti pe strada, nu?

P.S. Nu trimiteti la toata lista dintr-o data, incercati sa trimiteti la maxim 20 de persoane, sa nu va treziti cu mailul blocat ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Hingheru De romania 9 Apr 2012 @ 23:03

    Moarte maidanezilor LIBERTATE ROMANIA

    Raspunde
  2. acelasi 9 Apr 2012 @ 23:04

    probleme ochelari de cal pentru directionarea multimii.

    Raspunde
  3. Alex 9 Apr 2012 @ 23:37

    nu sunt de acord cu mentalitatea generala.
    consider ca un caine este mai previzibil decat omul de langa tine care abia asteapta sa te fure sau mai stiu eu ce.
    da, majoritatea persoanelor habar n-au ce si cum si le e frica. eu am fost atacat de haite de peste 10 caini (fiind cu trikeul) si nu am avut nici o problema.
    dar situatia este scapata de sub control si toate castrarile/sterilizarile nu au reusit sa scada numarul pentru ca nu a fost implicare 100% si nu au fost facute cum trebuie.

    daca as avea posibilitatea, as oferi educatie pentru cei care nu inteleg cainii. chiar as vrea sa filmez cand ma ataca haita si sa arat oamenilor de ce nu se intampla nimic. dar nu am camera buna…

    Raspunde
  4. Crox 9 Apr 2012 @ 23:38

    Am trimis. Am unele remuscari acum, insa niciun regret.

    Raspunde
  5. Crox 9 Apr 2012 @ 23:57

    @Alex Nu esti de acord cu mentalitatea generala, dar in acelasi timp spui ca omul de langa tine abia asteapta sa te fure […] – interesant.
    @Alex Stiu la ce te referi cand mentionezi metodele de evitare a unui atac din partea cainilor/haitelor de caini, le cunosc, le-am aplicat, functioneaza, dar exista metode mai bune. Una mult mai eficienta este eutanasierea. Nu poti pretinde oamenilor sa isi schimbe firea si sa invete toti metodele acestea. Multi se pierd, sunt cuprinsi de frica si un caine simte frica. Metodele acestea de dominare nu sunt la indemana oricui si nu se invata neaparat, se dobandesc din experienta si depind foarte mult de firea fiecaruia, deci solutia este una buna, dar insuficienta.

    Raspunde
  6. Alex 10 Apr 2012 @ 00:03

    ma refeream la mentalitatea generala legata de acest subiect. dar daca te pui in pielea mea o zi, ai vedea la ce ma refer :)
    nu poti educa oamenii sa “simta” cainele dar ii poti invata sa se comporte. la urma urmei tot o forma de socializare e si asta.
    ma irita ca toata lumea sustine ca problema sunt cainii. daca e s-o luam asa, avem o problema si cu minoritatile…

    putem trai cu totii pe acest pamant daca este vointa necesara.

    Raspunde
  7. criserb 10 Apr 2012 @ 00:30

    @Alex – putem trai dar din pacate nu e normal. Nu e normal sa nu ma pot da linistit cu bicicleta, nu e normal ca copilul meu sa iasa cu teama afara, nu e normal ca oamenii sa moara in incidente cu acesti maidanezi.

    De fiecare data cand am iesit din tara am avut placerea sa ma plimb linisit pe strada la orice ora din zi sau din noapte, fara teama ca dupa un colt ma asteapta un animal.

    Suntem oameni iar animalele nu au ce cauta printre noi, cel putin nu libere.

    Solutii au tot fost si rezultatul e acelasi. Strada e plina in continuare de ei. Eutanasierea e o solutie de ultim moment. Daca in 20 de ani n-am rezolvat nimic cu toate incercarile nu cred ca mai exista alta solutie.

    Raspunde
  8. Alex 10 Apr 2012 @ 00:56

    in conditiile in care sunt oameni in stare sa-ti dea in cap pe strada pentru un telefon, am mai multa incredere intr-o haita de maidanezi decat in oameni.
    cate reactii am parte de la oameni… nu mai zic de ce a trebuit sa vad acum 2 zile in militari….

    cainii nu au nici o vina. ei fac ce stiu ca au de facut.
    pana la urma tot ei au fost abandonati de cineva, tot ei au fost intaratati de niste oameni, etc.
    tinand cont ca autoritatile nu au asta la prioritati, mai bine invatati ce inseamna sa traiesti pe langa acesti caini si o sa vezi ca se face mai multa valva decat ar trebui. mai ales in mass media

    Raspunde
  9. criserb 10 Apr 2012 @ 00:59

    @Alex – nu putem scapa si de oameni in acelasi timp. Oamenii raspund in fata legii pentru faptele lor, dar cainii?

    Inlaturandu-i de pe strada problemele pe care o sa le avem sunt mai putine…

    Raspunde
  10. Dan 10 Apr 2012 @ 02:47

    @Alex, eu am vreo 50 de caini in jurul blocului. De aceea nu mi se pare ca se face mai multa valva decat este.
    Eu n-am nici o problema cu ei, pot sa ies si la 3 noaptea (tactica mea e sa nu las nici un caine sa se aproprie la mai mult de 2m de mine, indiferent cat de pasnic e – n-are ce sa caute in spatiul meu de siguranta). Deci, in afara de noptile nedormite, nu am nici o problema cu ei.
    Dar, nu sunt singur pe lumea asta. Mai am si nevasta, mai am si copil, care sunt mai fricosi decat mine cand vad o haita de 20 de caini in fata. Si, cum nu pot fi tot timpul in preajma lor, iti inchipui cu cata strangere de inima trebuie sa stau de fiecare data cand stiu ca trebuie sa mearga singuri spre casa.
    Iar comparatie ta cu oamenii, chiar si cu cei certati cu legea, este inegala. Ai sanse mult mai mari sa dai peste o haita de caini agresivi, decat sa dai peste un hot/violator/criminal.

    Raspunde
  11. mircea 10 Apr 2012 @ 03:13

    @alex – iti bati capul de pomana, nu ai sa poti niciodata sa faci pe cineva care are frica de caini indusa (dintr-un accidend, frica parintilor de a nu pati ceva) intotdeauna animalul v-a fi previzibil, pentru ca comportamentul lui este controlat de instincte.Un animal, si nu fac vorbire acum de un caine, ci chiar de un animal salbatic in libertate, poate fi controlat, ceea ce din pacate nu se poate face cu ” unii semeni” de ai nostri.
    l-am provocat pe criserb la un experiment si nu a vrut sa-l faca. sa aleaga orice haita care il deranjeaza pe el, si sa trec si eu prin acea haita. oare cine e devina? haita? sau frica lui criserb?
    si inca ceva: un caine te iubeste neconditionat si este instare sa-si dea viata pentru tine, oare cati oameni isi iubesc semenii si sunt in stare de sacrificiul suprem?

    acest comentariu este doar pentru @ alex

    Raspunde
  12. octavian 10 Apr 2012 @ 09:45

    mircea vin si eu :)
    in rest ce pot sa zic… oameni slabi!

    Raspunde
  13. Roxana 12 Apr 2012 @ 16:40

    Am lansat de curand o petitie on-line, una din multele care exista pe site pe acesta tema… Intrucat toamna trecuta cand s-au strans cele 500.000 de semnaturi pe hartie, autoritatile se mai mobilizasera, avem incredintarea ca este important sa facem si noi ceva. Alaturati-va si voi. Ne gasiti deocamdata pe FaceBook: PRO CIVILIZATIE – FARA MAIDANEZI. http://www.petitieonline.ro/petitie/pro_civilizatie_fara_maidanezi-p06649056.html

    Raspunde
  14. Dorin 18 Apr 2012 @ 19:18

    Bai fratilor de cand sunt niste caini maidanezi, echivalenti dpdv al valorii cu niste sobolani, pe aceeasi treapta cu oameni? In orice stat exista infractionalitate, ca tot dati zor cu “criminali si violatori” aveti aceleasi clisee imbecile toti maidanezofilii, dar in ce tara mai vedeti tarlele de caini care musca zeci de mii de oameni anual sau chiar ii omoara? Argumentul vostru denota nu numai prostie crunta dar si boli pshice cat se poate de serioase, precum zoofilia.

    Raspunde
  15. Maidanezi 11 May 2012 @ 15:19

    De ani de zile maidanezi omoara oameni LEGAL si absolut nimeni nu misca un pai …incep sa ma satur pina in git si simt o nevoie imperioasa de a iesi in strada .

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)