Sari la conținut

Transalpina Ski Resort la final de martie

Vineri seara eram în Traffic și povesteam vrute și nevrute. La un moment dat prietenul Răcă îmi spune că el vrea să mergem la schi (bine, el vrea asta în fiecare weekend, dar nimeni nu prea îl bagă în seamă). Am zis bine, dacă tu mă suni până în ora 6 dimineața (chiar nu credeam că o să mă sune) eu vin cu tine.

Ce credeți, chiar m-a sunat și dacă m-a sunat am zis hai, hai să mergem.

Nu am vrut să mergem în altă parte, știam că pe Valea Prahovei nu este zăpadă, sau chiar dacă era, nouă nu ne place Valea Prahovei, și am ales Transalpina Ski Resort. Aveam doar vreo 282 km până acolo, dar cum ora era destul de “mică” nu aveam ce pierde.

Ne-am mișcat mai greu de dimineață, dar pe la un 8 și 15 ieșeam din București, eram deja pe A1. După alte câteva ore, vreo 3 și ceva, eram la telescaun. Un drum relativ scurt, fără probleme și cu un trafic destul de scăzut pentru o zi de sâmbătă. Partea proasta a fost de la Voineasa spre Transalpina Ski Resort, în rest drumul a fost chiar bun. Însă de la Voneasa spre pârtie am avut parte de un drum destul de rău, dar pe care se putea mergea. Erau vreo 3 podețe unde asfaltul lipsea cu desăvârșire iar în rest un drum peticit și plin de gropi, pe care se mergea relativ… bine. Oricum, mult mai bun drumul dinspre Voineasa spre pârtie decât cel dinspre Petroșani spre Transalpina Ski Resort. Ăla dinspre Petroșani am este praf…

Ajunși la pârtie ne-am pus repede în picioare încălțămintea și ne-am dus să ne luam bilete. Prețul pentru o zi de schi/snowboard este de 80 lei, un preț destul de ok din ce am înțeles, în comparație cu ceea ce se găsește pe Valea Prahovei.

Am avut parte de o zi superbă. Vremea excelentă, soare, vreo 10-15°C, ce mai, superb. Zăpada era aproape perfectă, cel puțin pentru snowboard. Era puțin moale, dar nu foarte, o zăpada foarte bună pentru un sfârșit de martie.

Când am urcat cu telegondola nu am zis asta, chiar mi-am făcut griji că pârtia este proastă, așa se vedea de sus, dar cum am testat-o mi-am dat seama că m-am înșelat și că zăpada este încă ok, deși de sus nu prea pare.

Din poze cred că v-ați dat seama că m-am întâlnit și cu ai mei părinți pe acolo, nu au putut să nu vină să nu se întâlnească cu mine, mai ales că pentru ei nu erau chiar așa de mulți km. Mai multe despre asta găsiți aici. De asemenea pentru poze le mulțumesc tot lor, eu mi-am cărat iar aparatul degeaba cu mine și am făcut poze numai cu telefonul. Le pun mai jos, să nu ziceți că nu am făcut nicio poză :)

(Vă recomand încă o dată acest telefon)

Ce să vă mai zic, este o pârtie pe care merită să mergeți, să o vedeți măcar odată. După părerea mea este una din cele mai frumoase din țară. Drumul până acolo nu este cel mai bun, dar să sperăm că timpul o să le rezolve pe toate și autoritățile o să bage și ele ceva bani.

Cât despre zăpadă, eu cred că mai ține câteva zile. Puteți vedea pe pagina Transalpina Ski poze făcute zilnic și să vă faceți o părere singuri. O să vedeți acolo dacă este zăpadă sau nu, dacă merită să bateți sau nu drumul până acolo.

Și dacă este zăpadă… go la schi/snowboard, chiar merită!

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. SIP 31 Mar 2014 @ 14:09

    Apropo cand te-ai saturat de telefon il vreu eu … strang bani !
    AI PRICEPUT ?

    Raspunde
  2. criserb 31 Mar 2014 @ 14:32

    @SIP – Ok, te anunț primul. Dar cu o condiție, să pui semnul de punctuație după cuvânt, fără niciun spațiu în plus ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)