Sari la conținut

Vești bune de la Orange

vesti-bune-de-la-orange

Astăzi avem vești bune de la Orange. În câteva cuvinte:

 • acoperire 4G pentru mai mult de 45% din populația țării;
 • viteze de până la 300Mbps;
 • toate abonamentele de internet au internet 3G+;
 • cei cu abonamente Panteră pot să își folosească în roaming minutele, mesajele scrise și traficul de internet.

Pe larg vedeți mai jos.

Acoperire 4G extinsă și viteze medii reale

Din 7 aprilie, după intrarea în vigoare a licențelor obținute în licitația de spectru, Orange extinde rețeaua 4G ce devine disponibilă pentru mai mult de 45% din populația României. Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va oferi clienților din peste 1.000 de localități viteze medii reale de download de 30 Mbps și upload de 15 Mbps. Împreună cu noua gamă de opțiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps și upload de 30 Mbps.

În premieră, viteze de până la 300 Mbps

În premieră în România, tot din 7 aprilie, Orange aduce experiența rețelei 4G+ care oferă clienților din 6 orașe posibilitatea să testeze viteze de până la 300 Mbps pentru download, folosind echipamentele de înaltă performanță puse la dispoziție de către Huawei. Orange îi invită pe clienții care se află în București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara să testeze noua tehnologie în Orange shop* și încurajează producătorii să aducă pe piața din România dispozitive compatibile cu această tehnologie.

Oferta de primăvară

Începând de astăzi, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de download de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populație. Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse în abonament, din 7 aprilie, clienții vor putea alege una dintre opțiunile noi dedicate.

În plus, minutele naționale din noile abonamente Cangur și Panteră pot fi folosite pentru apeluri internaționale către rețelele fixe și mobile din țările Uniunii Europene, SUA  și Canada. De asemenea, noii clienții care aleg abonamentele Panteră își vor putea folosi minutele, mesajele scrise şi traficul de internet în roaming**, fără o taxă suplimentară. Astfel, Orange continuă inițiativă începută anul trecut prin opțiunea Go Europe şi face un nou pas catre o comunicare fără granițe în interiorul spațiului european.

Totodată, clienții care aleg un abonament Panteră au acces la internet 4G și primesc gratuit încă o cartelă SIM, pentru a folosi același trafic de internet inclus în abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv – tabletă sau modem.

Portofoliul complet de produse 4G cuprinde smartphone-uri, tabletă, modemuri și router compatibile. Pentru a răspunde așteptărilor clienților care doresc să utilizeze serviciile digitale pe tabletă, Orange le oferă posibilitatea celor aleg un abonament Panteră să opteze acum între un smartphone și o tabletă la preț subvenționat la semnarea contractului.

* Cluj-Napoca – Blvd. 21 Decembrie 1989, Nr. 23-25; Brașov, Str. Mureșenilor, Nr. 1; Iași, Str. Anastasie Panu, Nr.52; Galați, Str. Brăilei, Nr. 134A; Timișoara, Blvd. Republicii, Nr. 8; București – Europa House; București – Orange shop Băneasa; București –  Universitate Dunărea

** în ţările din Zona 1 – detalii pe http://www.orange.ro/roaming/

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
 1. amzis 31 Mar 2014 @ 23:48

  Cel cu minutele in roaming e cea mai mare smecherie.bravo lor !

  Raspunde
 2. criserb 1 Apr 2014 @ 00:28

  @amzis – să știi că și pe mine aia mă încântă cel mai mult ;)

  Raspunde
 3. Andy 1 Apr 2014 @ 10:53

  Eu as vrea o telefonie care sa mearga tot timpul, sa nu pice conexiunea cand ma mut dintr-o camera in alta :) Sa facem macar GSM-ul sa mearga cum trebuie si dupa aia sa ne axam pe 3G / 4G.

  In plus, 4G este cam inutil cu abonamente de date de 1-4Gb.. ca termini traficul instant :)

  Raspunde
 4. criserb 1 Apr 2014 @ 10:56

  @Andy – păi na, acum dacă ai 4G nu înseamnă că trebuie să downloadezi filme pe mobil :) Într-o utilizare normală ar trebui ca volumul de date să fie același, dar timpul petrecut pe internet mai mic.

  Raspunde
 5. dragos 1 Apr 2014 @ 13:39

  @Andy – Serviciul 4G e mult mai stabil decât 3G sau 3G+. Delay slab, banda mare, e foarte ok

  Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)