Sari la conținut

Statiunea Transalpina Ski Resort si DN7A

Am vazut la Buzdugan, pe facebook, cum ca s-a deschis o noua statiune de schi, ce a fost construita la standarde austriece, in zona Petrosaniului.

Statiunea s-a facut in timp record iar partiile au o lungime toatala de 9km cu punctul cel mai inalt situat la 2000m.

Din poza de mai jos vedeti si peisajul, care este superb, eu l-am vazut de zeci de ori pe timp de vara, dar iarna mai greu.

statiunea transalpina

Nici primavara si nici toamna nu era usor de ajuns acolo, nu vreau sa-mi imaginez cum este acolo iarna.

Si nu ma refer la peisaj, ma refer la drum.

petrosani-vidra

Drumul ala este prost vara, iarna este pur si simplu impracticabil.

In fiecare an, acel drum DN7A este inchis pe perioada iernii. Cel putin dinspre Petrosani spre Vidra (locul unde este statiunea Transalpina Ski Resort) drumul este inchis 100%. Nu au nicio sansa sa faca drumul ala functional oricat de mult ar vrea. Este un drum greu, cu multe urcusuri si coborasuri, greu de parcurs chiar si vara. Frumos, va sfatuiesc sa-l parcurgeti, dar greu.

Atunci incep totusi sa ma intreb, de ce pe toate siteurile se vorbeste de distanta dintre Petrosani si Vidra, cand acel drum o sa fie inchis?

Este posibil sa ai acces acolo dinspre Voineasa, ma gandesc ca o sa fie singua cale de acces. Ar mai fi drumurile Ranca – Vidra si Sebes – Vidra, dar ambele sunt inchise iarna, ele facand parte din Transalpina.

Din pacate asta este problema la noi. Avem locuri frumoase, construim pana la urma treburi interesante, dar… nu avem cum sa ajungem la ele. Infrastructura ne omoara.

Ramane totusi de vazut daca am dreptate sau nu cu drumul ala Petrosani – Vidra, dar as baga mana in foc ca o sa fie inchis. A fost inchis in fiecare an, nu vad de ce acum ar fi altfel.

Am sa incerc sa ma duc pana acolo saptamana viitoare, poate reusesc sa ajung cumva si am sa va povestesc mai multe.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
18 comentarii
  1. Ghiocel07 19 Dec 2012 @ 14:30

    Este o placa mare pe care scrie “Drum inchis”. Buzdugan poate merge cu elicopterul….asa sunt facute la noi obiectivele turistice fara infrastructura. In august cam asa era stadiul lucrarilor http://ghiocel07.wordpress.com/2012/08/15/statiunea-turistica-voineasa/

    Raspunde
  2. Sergiu Nicola 19 Dec 2012 @ 23:54

    Am alfat şi eu despre această staţiune. Se anunţă a fi mult mai frumoasă decât cea de la Straja. Rămâne de văzut dacă vor reuşi să rezolve problemele drumului de acces.

    Raspunde
  3. Robert 20 Dec 2012 @ 10:33

    Salut,
    Inteleg ca drumul de acces este dinspre Valea Oltului…nu am fost niciodata, insa aas vrea sa merg impreuna cu sotia in weekend sa testam acest loc superb.

    Va rog daca aflati ceva legat de drumul de acces, sa mai veniti cu un update.

    Va multumesc!

    Raspunde
  4. criserb 20 Dec 2012 @ 11:10

    @Robert – daca exista vreun drum deschis pana acolo cu siguranta o sa fie cel dinspre Valea Oltului, altul nu cred. Succes si poate ne spui si noua cum este acolo.

    Raspunde
  5. andreea 20 Dec 2012 @ 11:48

    Fratilor, se ajunge pe transalpina….dinspre Rm Valcea spre tg jiu…..este impecabil drumul…si iarna este dezapezit pana sus la partie.
    Asa ca cine vrea sa mearga…este o experienta extraordinara…cu multe locuri superbe…

    Raspunde
  6. criserb 20 Dec 2012 @ 12:10

    @andreea – cunosc locul ca pe buzunarul meu, de aia spun ca ma indoiesc ca este deschis drumul dinspre Petrosani. Cat despre drumul de la Rm Valcea la Tg Jiu, ala nu a fost inchis niciodata, dar nu este totusi prin munti. Ala este alt drum :)

    Raspunde
  7. bogdan 20 Dec 2012 @ 21:41

    Nu sunt corecte informatiile pe care le-ai postat aici. Noua statiune Obarsia Lotrului este in judetul Valcea, la 30 km de Petrosani. Accesul principal se face pe Valea Oltului – Brezoi – Malaia – Voineasa, peun drum cu doua benzi de circulatie, asfaltat foarte bine. Deszapezirile sau facut perfect in ultimii doi ani, inclusiv pe Jietz (Petrosani – Obarsie). Jietul a fost reparat vara aceasta si din primavara va fi asfaltat in totalitate. Am venit acum 3 zile, pe ninsoare, la 1.00 noaptea pe Jietz si se circula lejer pe 2 sensuri. Am urcat cu o skoda tour cu cauciucuri de iarna… Obarsia Lotrului este cu siguranta cea mai frumoasa zona din Romania! Valea Prahovei va ramane istorie in urmatorii 5 ani

    Raspunde
  8. Robert 21 Dec 2012 @ 14:52

    Multumesc pentru informatii!

    Raspunde
  9. Dan Andrei 23 Dec 2012 @ 22:57

    Am urcat ieri si astazi dinspre petrosani cu masina mica, echipata cu cauciucuri bune de iarna. Nu am avut nicio problema, drumul este deszapezit complet pana in Cheile Jietului, dupa aia este mazga pe drum, dar nu ai probleme daca mergi normal. In serpentine trebuie sa fi putin atent, deoarece masina mai derapeaza, dar este ceva normal. Pentru orice eventualitate este bine sa ai lanturi si o lopata in masina. Ne vedem la ski !

    Raspunde
  10. Dan Andrei 23 Dec 2012 @ 23:06

    Si ca un edit: autoritatile au anuntat ca vor deszapezi drumul dinspre Petrosani toata iarna

    http://arenavalceana.ro/2012/12/21/sambata-se-deschide-transalpina-ski-resort/

    Raspunde
  11. liviu 24 Dec 2012 @ 20:38

    Am fost pe 22 dec pe partie,in ziua in care s-a inaugurat.Inca se mai lucreaza in zona(de ex nocturna nu este gata).Am urcat pe Rm.Valcea -Voineasa-Obarsia Lotrului si drumul este impecabil.O problema mare este faptul ca nu ai unde te caza in zona daca este nevoie.Cred ca o sa mai merg odata zilele urmatoare,o sa revin cu mai multe informatii. :)

    Raspunde
  12. mihai 5 Jan 2013 @ 19:09

    Merita sa mergeti pentru schi, drumul pana acolo este ok, am fost pe 23 dec., am urcat dinspre Petrosani cu o skoda octavia, cu cauciucuri de iarna. Este foarte frumos, recomand!

    Raspunde
  13. Ana 9 Jan 2013 @ 12:55

    Am fost in weekend (05-06.01.2013) cu masina mica, cauciucuri de iarna, si am urcat fara probleme si fara lanturi.
    Drumul era curatat, am intalnit cel putin 2 masini de deszapezit pe drum.
    E superb acolo!

    Raspunde
  14. sip 13 Jan 2013 @ 14:04

    Se pare ca cineva s-a gandit si la dezapezirea drumului Petrosani – Obarsie si cu siguranta acestia sunt tot investitorii. BRAVO lor !

    Raspunde
  15. idamihaela 30 Apr 2013 @ 15:40

    dragilor,am fost si eu. cred k dk mai citesc povestea cu drumul impekabil,ma duc la control la ochi. am fost p 14aprilie. numai cratere. kt despre lokatie…pakt! parcare nu,teleskaun nu k nu e rentabil..stil romanesc. peisaj incredibil,zapada impekabila p partea d sus.

    Raspunde
  16. Marius 8 Jan 2017 @ 05:42

    Legat de drum,are intradevar o portiune proasta,dar in rest,aberezi frate.Drumul este iarna mult mai practicabil decat varianta prin Voineasa.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)