Sari la conținut

Tre’ sa imi schimb parbrizul

ParebriseDe o vreme circul cu parbrizul crapat, are niste crapaturi dintr-o parte in alta si ma gandesc ca este momentul sa-l schimb. Ma gandesc ca au trecut si altii prin situatia asta si sunt curios unde au facut operatiunea.

Sunt pe net tot felul de preturi, tot felul de parbrize, dar eu as vrea unul bun, de calitate, unul original VW.

Si parbrizele astea sunt precum ochelarii, sticla aia chiar conteaza si face diferena. Un parbriz cu 160 de lei nu poate sa fie la fel de bun cu unul de 1360 lei, cat costa la Porsche. Problema este ca mie nu prea imi place de Porsche, as prefera sa merg la altii, dar nu stiu cine mai aduce piese originale.

Am vazut ca sunt firme care ti-l monteaza si in fata blocului, chiar am sunat la unii, costa 420 lei pentru masina mea, dar totusi cred ca as vrea un parbriz original sau poate unul cat mai aproape de unul original. La ce ar trebuie sa ma uit cand il cumpar? Parbrizul are niste valori pe el, este vreuna dintre ele care sa-ti spuna calitatea?

Voi unde v-ati schimbat parbrizul? Aveti un service pe care il puteti recomanda, unde sa nu dureze trei zile sa schimbe un parbriz?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Ovi 28 May 2013 @ 13:06

    Hai sa iti zic cum functioneaza treaba, in urma cu ceva vreme, lucram pentru o firma italiana care facea parbrize pentru Saint Gobain (care is cele mai bune) si pentru Pilkington, practic se faceau bilutele alea ce apar pe parbriz roata roata (care se transferau serigrafic) Se baga sticla in productie de catre Saint Gobain sau Pilkington. Saint Gobain are fabrica la Budaors (langa Budapesta) si astia faceau cu marca VW daca era pentru VW sau cum se cerea de piata, dar sa stii ca tot ei faceau si sticla aftermarket, deci parerea mea e ca daca insisti sa fie “original” atunci hai pana la Oradea si serigrafiem pe un aftermarket un logo :D

    Raspunde
  2. Sher 28 May 2013 @ 13:19

    Si eu recomand Saint Gobain sau Pilkington

    Raspunde
  3. Andy 28 May 2013 @ 13:49

    La Cluj la reprezentanta, daca nu ma insel parbrizul pentru o Jetta a fost 1000 RON, tot original, deci pentru Polo in mod normal ar trebui sa fie mai ieftin. Mai pui ceva pentru pasta aia cu ajutorul careia se lipeste + manopera.

    Raspunde
  4. jules 28 May 2013 @ 14:58

    Celebra vorba “You got mail: ) “

    Raspunde
  5. jules 28 May 2013 @ 15:00

    Si schimbatul parbrizului dureaza trei zile pentru un motiv. Trebuie sa se usuce lipiciul ala. Altfel o sa te miri de ce iti ploua in masina.

    Raspunde
  6. criserb 28 May 2013 @ 15:53

    @Ovi – adica tu vrei sa-mi spui ca nu am de unde sa iau un parbriz de calitate si sa fiu sigur ca este de calitate?

    Iti spun din experienta ca parbrizul original, cel cu care a venit masina a fost net superior celui pe care il am acum montat. Asta nu are 1 an si este varza. Se simte la vizibilitate, este zgariat tot… este clar un parbriz prost. (m-am trezit cu el cand am dus masina la service sa-l schimbe de la o piatra, atunci n-am fost pe faza si mi-au pus ce parbriz au vrut ei).

    Pana la urma tre’ sa gasesc un parbriz bun si d’aia am zis original, pentru ca ala dupa 5 ani tot era bun. S-a mai zgariat si ala, dar na, nu ca asta dupa 1 an.

    @Andy – la Bucuresti la Porsche parbrizul de Polo este 1360 lei, fara lipici si fara manopera :)Bine, pretul nu prea ma intereseaza, am Casco si se deconteaza intre ei, eu tre’ sa platesc doar franchisa (100 euro, parca).

    @Jules – am primit mailul, multumesc frumos.

    Raspunde
  7. Crox 30 May 2013 @ 13:34

    Cum, nu se schimba pe asigurare?
    In alte tari se schimba pe asigurare, daca e Casco, platesti 350RON si nu iti afecteaza prima de asigurare.
    Sigur se face pe asigurare si in RO, daca ai Casco.

    Raspunde
  8. criserb 30 May 2013 @ 14:25

    @Crox – pe casco il fac, doar ca ar trebui sa stiu la ce service ma duc in acest caz. Pentru ca nu toate service-urile pun parbrize de calitate ;)

    Raspunde
  9. schwarzman 1 Jun 2013 @ 02:48

    Pune-ti asigurare pentru parbriz si reparatia sau inlocuirea e gratis. Pentru mine e foarte folositoare cam in fiecare an trec pe la Dr. Glass ca sa repar micile crapaturi de la pietris, totul gratis. A si iti schimba si stergatoarele (cel putin aici in Italia)

    Raspunde
  10. Cristi 2 Jun 2013 @ 09:41

    Pilkington spun si eu, recent mi-am schimbat pe casco. Sunt foarte multumit ca se misca repede. Cat despre calitate eu zic ca nu are rost sa te indoiesti.

    Raspunde
  11. MIHART ANCA 3 Aug 2014 @ 22:16

    SALUT STIE CINEVA CAT COSTA UN PARBRIZ PT UN VW JETAA 2007 MULTUMESC ANTICIPAT

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)