Sari la conținut

Trei idei despre Internetics

Amicul Dragoș nu a mai putut și a vrut să scrie câteva lucruri despre Internetics. Aveți mai jos rândurile scrise de el. Din păcate cam are dreptate :(

internetics

De obicei obiecțiile și nemulțumirile legate de Internetics apăreau după festival, necâștigătorii își vărsau năduful pe juriu și pe organizatori. Fac notă discordantă și îmi exprim nemulțumirea înainte de festival, ca să nu fie discuții.

Mă macină trei gânduri care contrazic și invalidează ideea centrală a acestui festival care apreciază și jurizează: inteligența online.

Prima idee

Nu poți avea un festival cu pretenții de etalon de calitate și standarde ridicate în industria comunicării și în același timp să ai același site de cel puțin 4 ani, făcut prost și la vremea lui. Este inadmisibil! Poate dacă ar fi fost vreun CMS multipotent pe care să-l brănduiască inteligent de la an la an. Dar nu! Să mai pronunț cuvântul responsive?

A doua idee

Din moment ce world wide web-ul devine tot mai larg și mai permisiv în tehnologii și standarde noi este inadmisibil să nu ai în juriu, în anul 2014, cel puțin un developer și un designer/art director care să aprecieze și calitatea execuțională a lucrărilor și poate forward thinking-ul în dezvoltarea unor proiecte. Curios e că există premiu pentru Craft dar oameni în juriu care să aprecieze acest aspect nu există. Da știu, există oameni de marketing și se pricep ei.

A treia idee

Mi se pare puțin exagerat prețul atât pentru o înscriere la festival (200eur+TVA) cât și prețul unui bilet (150lei+TVA) în contextul în care agenția care se ocupă de acest festival nu investește nici măcar într-un amărât de site care este lipsit de cele mai rudimentare reguli de user interaction. (În caz că vrei să vezi detalii la o știre de pe home, neapărat trebuie să nimerești bulina aia mica verde cu săgeată de la final, altfel nu există niciun link care ar mai putea duce în pagina știrii. Inteligență online at its best! N-aș mai pomeni de font-size sau line-height)

P.S. Nu fac parte din nicio agenție care a participat sau participă la Internetics, nu sunt supărat pe niciunul dintre organizatori, observ doar o stare de fapt în industria online.

La întrebarea: Și ce încerci să obții cu acest post, să denigrezi festivalul? răspunsul este: NU, încerc să subliniez că atunci când jurizezi calitatea și inteligența trebuie să fii tu un exemplu mai înainte de toate! Și desigur, poate să apară și un site modern, inteligent, responsive și plăcut, așa, potrivit unui festival cu pretenții. Cer prea mult? :D

Semnat Dragoș Lupașcu, interface designer

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Paul 30 Oct 2014 @ 12:47

    Un festival caruia i-a trecut timpul. Si-a trait apogeul in 2006-2009, perioada de varf a internetului in comunicarea comerciala. Acum, din nefericire, a devenit inutil. Doar un festival fantoma si asta, in mare parte, din cauza evolutiei si transformarii accelerate a titanului numit Internet :)

    Raspunde
  2. criserb 30 Oct 2014 @ 13:17

    @Paul – și totuși mai sunt câte unii care dau 200€ pentru a participa…

    Raspunde
  3. Paul 30 Oct 2014 @ 15:37

    Unii, adica agentiile care trebuie sa se justifice la client. Cand iei 30.000 pe un site, 200 de euro nu pare chiar atat de mult :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)