Sari la conținut

Tu stii ce fac parintii tai?

Deci chiar nu pot sa cred in ce hal suntem. Pe bune, am incercat sa scriu ceva de bine, dar am vazut reportajul de mai jos si numai de bine nu mi-a mai venit sa scriu. Asa ceva este strigator la cer, cum este oare posibil sa ne batem joc de parintii nostri, de niste oameni care ne-au fost alaturi o  viata intreaga, de niste oameni care au avut toata rabdarea din lume cu noi si noi sa ii lasam in asemenea conditii.

Pe langa asta oamenii aia au contribuit o viata intreaga la pensie, au platit sume imense de bani, si noi asta le pregatim? Pe bune? Cum poate sa fie diferenta asta asa mare intre noi si Italia?

Nu cred ca este vorba de bani, este vorba doar de cei care conduc si care isi vad doar interesul lor, dar lasa-i sa-si vada, or sa ajunga si ei la varsta aia si tot pe acolo vor sta. Unii, altii probabil prin puscarii, pentru ma multi dintre ei nu o sa apuce varsta aia in libertate cu toti banii pe care ii pun acum deoparte.

Cat poti sa furi frate, cat poate sa nu-ti pese? Oare ei nu se gandesc ca banii nu-i duc cu ei in mormant?

Prost sunt frate ca nu plec intr-o tara mai buna, intr-o tara care sa-si trateze cu respect cetatenii. Dar poate ca niciodata nu-i prea tarziu…

Si ce suflet au cei care isi lasa parintii in astfel de locuri si nu-i mai viziteaza cu anii? Ce jeguri de oameni sunt aia?

Ma scuzati, dar chiar m-am enervat, asa ceva nu se poate. Statul isi bate joc de noi, ne mai batem si noi joc de parintii nostri?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. ion 20 Feb 2014 @ 08:35

    “Prost sunt frate ca nu plec intr-o tara mai buna, intr-o tara care sa-si trateze cu respect cetatenii. Dar poate ca niciodata nu-i prea tarziu…”

    Pleaca si tu asa cum au facut si cei din reprtaj… si lasa-ti praintii in grija statului

    Raspunde
  2. criserb 20 Feb 2014 @ 08:45

    Niciodata. Daca este sa plec plecam cu totii…

    Raspunde
  3. laura 20 Feb 2014 @ 10:58

    Imi pare rau, Cristi, insa nu cred ca este vorba numai despre guvernanti… evident ca fura mult si fura pana nu se mai satura. Dar eu nu cred ca e normal sa nu iti vizitezi parintii timp de 3 ani, pe bune, Italia nu este in capatul celalalt al lumii. Stiu si eu cazuri de oameni foarte civilizati, foarte ok la prima vedere, care si-au facut o situatie buna in Italia si totusi nu si-au mai vizitat parintii de multi ani, doar pentru ca se ajunge greu intr-un sat de langa Vaslui. Si nu vb de cei care traiesc in cutii de carton la metrou in Italia, cei care au o viata decenta. Stii cat de putin costa un bilet dus-intors din Italia. Stii cat de putin costa sa trimiti un pachet cu medicamente si alte lucruri o data pe luna in tara? Si mai stiu si alti oameni care si-au luat parintii cu ei si au gasit o solutie. Daca statul nu te ajuta nu inseamna sa ii lasi sa putrezeasca aici pt ca tu nu iti poti misca fundul din Italia! ProTV face o campanie lacrimogena profitand de vulnerabilitatea batranilor doar ca sa impinga alte interese politice. Da, este bine sa constientizam problemele, da nu mai bine prezentau si primarul si il dadeau in gat ca nu e in stare sa faca ceva pt ei, astfel incat sa se sesizeze autoritatile daca este temei legat pt a-l sanctiona? Sau sa ofere alte solutii viabile, sa le dea o alternativa batranilor? In fine, nu cred ca daca unii copii nerecunoscatori nu sunt in stare sa aiba grija de parintii lor e intotdeauna vina statului. O societate este construita e membrii ei in totalitate, nu doar de cei care o administreaza.

    Raspunde
  4. criserb 20 Feb 2014 @ 11:47

    @laura – Nici nu am zis ca este vorba numai despre guvernanti, este vorba si despre cei care isi lasa parintii in voia sortii fara sa le pese daca mai apuca ziua de maine sau nu si nici in ce conditii o apuca. Si totusi, atunci cand copiii isi abandoneaza parintii, ma gandesc ca statul este cel care ar trebui si el sa aiba grija de ei, nu de alta, dar oamenii aia chiar au cotizat o viata intreaga, unde sunt banii lor care i-au invetit de-a lungul vietii in sanatate si pensii?

    Raspunde
  5. andreea 20 Feb 2014 @ 11:52

    mm, nici eu nu inteleg cum iti poti uita parintii, dar uite ca unii pot. poate sunt si alte evenimente la mijloc care determina o ruptura. nu putem stii.
    este normal ca la un moment dat sa pleci de acasa. este la fel de normal ca un parinte odata ajuns la pensie sa nu fie umilit si sa traiasca mancand coaje de copaci. si e la fel de normal ca un copil sa nu trebuiasca sa isi sustina financiar parintele, ca nici pe copil nu il dau banii afara din casa. dar desigur vorbim nu de normalitate, ci de romania :)

    @ion, cristi, nu poti sa iti iei parintii peste tot cu tine :) in afara cu atat mai putin. ce faci cu parintii afara? unde-i cazezi, cine le da bani (ca o pensie nu le ajunge in romania, daramite in afara), mancare? hai sa fim realisti.

    Raspunde
  6. Ricardo Franc 20 Feb 2014 @ 22:36

    Primul impuls, natural, este de manie disperata. Incercati insa, in cel mai mare intuneric, sa aprindeti o lumanare in loc sa injurati bezna sau guvernantii care au creat-o. Eu tocmai am facut-o, initiativa privata, cu bani de acasa. Din 1 martie pun la dispozitia tuturor celor care au plecat pentru o viata mai buna un sistem de teleasistenta pentru varstnici. Chiar si cei ramasi care nu au conditii sa-i ingrijeasca pe cei vulnerabili vor gasi o alternativa decenta, salvatoare de vieti, in monitorizarea la distanta pentru cazuri de urgenta. Urmariti: http://www.youtube.com/watch?v=xiAV-tMOuKU&feature=player_detailpage In mod sigur cunoasteti pe cineva care va va multumi pentru aceasta informatie. Un gand bun!

    Raspunde
  7. Secara 21 Feb 2014 @ 14:03

    @criserb – Si ce te faci Cristi daca parintii nu vor sa vina cu tine? (si e explicabil, din perspectiva lor, din moment ce intreaga lor viata e aici). Si – cireasa de pe tort – fata de cine ai o responsabilitate mai mare, fata de copilul tau – caruia i-ar fi mai bine in strainatate, sau fata de parinti – care evident ca aici e universul lor? Ceea ce spun e ca e aiurea sa judeci o situatie din exterior, la rece si detasat. Insa ai si tu dreptatea ta (in unviversul meu :) ) nici eu nu-i inteleg pe aceia care nu-si viziteaza parintii (sau macar nu si-i ajuta material, desi nu de asta au ei nevoie) atunci cand acestia devin neputinciosi.

    Raspunde
  8. criserb 24 Feb 2014 @ 12:30

    @Secara – Sunt convins ca nu ti-ai lasa parintii intr-un astfel de spital precum cel prezentat in video-ul de mai sus. Bineinteles ca in viata te lovesti de tot felul de probleme, ca pana la urma trebuie sa faci niste alegeri, dar cred ca niciun om nu si-ar lasa parintii intr-un astfel de “sanatoriu”.

    Nu este posibil sa nu-ti vizitezi parintii cu anii, asa ceva chiar nu cred ca este normal…

    Raspunde
  9. Liviu 28 Feb 2014 @ 16:50

    In Franta – toata averea familiei dupa 40 ani (sau ceva de genul) (unicul membru in varsta) proprietati si terenuri , se doneaza catre un azil , complex de azile , firme , habar nu am iar ei din momentul ala ei se ocupa la standarde corecte si civilizate de viata de batranul tau (incepand de la 70 ani in sus !). Cu alte cuvinte , preiau atributia de ingrijire pana la moartea acestuia . La noi copiii asteapta sa moara babacii ca sa primeasca casa ! Idiotenie de gandire

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)